VELKOMMEN TIL MARIAGER SEJLKLUB

Mariager Lystbådehavn ligger centralt placeret midt i Danmarks smukkeste fjord – Mariager Fjord. En perle med en hyggelig og afslappet atmosfære. Sejlklubben er fuld af liv og plads til mange gæster.

Mariager Lystbådehavn omfatter den gamle havn, som ejes af Mariagerfjord Kommune og den nye af Mariager Sejlklub. Sejlklubben har ca. 110 faste bådpladser og ca. 20 gæstepladser. De faste bådpladser kan selvfølgelig også benyttes, når skiltet er vendt til grønt. Den kommunale havn er lidt mindre, men Kajen i den gamle havn kan anløbes af større sejlskibe. Vi har også plads til 7 autocampere, hvoraf 5 findes ved indkørslen og 2 helt henne ved klubhuset.

GODE FACILITETER PÅ LYSTBÅDEHAVNEN

Sejlklubben rummer mange faciliteter som køkken til fri afbenyttelse, toilet og bad, fællesgrill, legeplads, terrasser, flydebro til krabbefiskeri og grønne områder med borde/bænkesæt og med en skøn udsigt udover fjorden. Desuden findes der i klubhuset også vaskemaskine og tørretumbler.

PROVIANTERING

Har I brug for at proviantere, ligger SuperBrugsen lige over for lystbådehavnen. SuperBrugsen har også en GLS-shop. Lige i nærheden ligger Boghandlen, som også fungerer som posthus (PostNord). Ved Mariagerhallen findes en Nærboks PostNord. Ca. 1 km fra lystbådehavnen findes Rema.

SEVÆRDIGHEDER

Sejlklubben er placeret i hjertet af den charmerende by Mariager, som med sine brostensbelagte gader og historiske huse er et besøg værd. Byen byder på mange kulturelle oplevelser som fx den store flotte hvide Klosterkirke, Klostret, der stammer fra 1400-tallet, Klosterhaven, Mariager Museum, Rosenhaven, Hohøj – Skandinaviens største bronzealdergravhøj.

Desuden er der mulighed for at få et dyp i det varme saltbad i Saltcentret eller besøge sydemesteren i Sydehytten. Læs mere her: Mariager Saltcenter - Forside

VANDRERUTER

Mariager tilbyder også flere flotte, udfordrende og afmærkede vandreture langs fjorden, i byen eller i skoven på 5 km og 11 km. Læs mere her: Mariager Rundt, vandrerute på 11 km (destinationhimmerland.dk) 

I Munkholmanlægget kan I besøge vores trold Ivan Evigvår.Trolden Ivan Evigvår i Mariager (destinationhimmerland.dk)

Ved siden af sejlklubben findes en velbesøgt vandpark. Læs mere her i forhold til gældende regler for at benytte vandparken: Vandpark i Mariager (destinationhimmerland.dk)

UDFLUGTER

Har I lyst til at tage på udflugt, kan vi anbefale trekantruten; påmønstre Svanen, som ligger til ved Saltcentret. Sejl på vores flotte fjord og nyd den smukke natur til Hobro. Fortsæt med bus til Handest og tag veterantoget retur til Mariager. Læs mere her: Trekantruten - tur Veteranjernbanen, Svanen og bus (destinationhimmerland.dk)

SPISESTEDER

Mariager byder på mange spisesteder; Hotel Postgården, Torvets Pizza og Grill House, Café Salt, Havnens Grill og Pølsebod, Mariager Bistro og Konditori, A´porta og Maia Kylling og Pizza. Alle spisesteder ligger i gåafstand fra sejlklubben.

HAVNEPENGE

Ved klubhuset findes der en stander, hvor havnepenge betales. Desuden kan havnepenge også betales online via Tallyweb https://www.tallyweb.dk/mariagersejlklub/home.

SIKKER HAVN

Vores havn er Sikker Havn Certificeret. Det betyder, at redningsudstyr er opsat, placeret og mærket efter en række anbefalinger for at højne sikkerheden. Hjertestarteren hænger på nordsiden af klubhuset.

SLÆBESTED

I havneområdet findes 2 slæbesteder. I lystbådehavnen findes et mindre slæbested, hvor der ikke er mulighed for køre til med bil. I den kommunale havn, som ligger ved siden af lystbådehavnen findes et større slæbested, hvor der er mulighed for at søsætte større motorbåde.

TØMNINGSANLÆG

På servicebroen findes et tømningsanlæg til holdingtank. Det er ikke muligt for campere at tømme holdingtank.

MASTEKRAN

Har du brug for mastekran, kan du kontakte havnefogeden for hjælp hertil. Det er ikke muligt at håndtere den alene pga. sikkerhedsrisiko.

HADSUNDBROEN

For at komme til Mariager skal I passere Hadsundbroen. I kan finde oplysninger om åbningstider på Havnelodsen eller kald brovagten på kanal 16 eller på telefonnummer 9857 1214.

DIESELTANK    

I har mulighed for at tanke marinediesel ved Hadsund Lystbådehavn, når I passerer Hadsundbroen, eller inderst i fjorden ved Hobro Lystbådehavn. Ved SuperBrugsen findes en OK-tank med biodiesel og benzin.

Sikker havn

Denne havn er Sikker Havn Certificeret. Det betyder, at redningsudstyr er opsat, placeret og mærket efter en række anbefalinger, for at højne sikkerheden.

Læs mere om certificeringen

Faciliteter

i Mariager Lystbådehavn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • autocamper icon på havneguide.dk
  Autocamper
 • legeplads icon på havneguide.dk
  Legeplads
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • kran icon på havneguide.dk
  Kran
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • Ikon for vand
  Vand
 • Sikker havn certifikat på havneguide.dk
  Sikker havn
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • vaskemaskine icon på havneguide.dk
  Vaskemaskine
 • tørretumbler icon på havneguide.dk
  Tørretumbler
 • Tømningsanlæg icon på havneguide.dk
  Tømningsanlæg
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter
 • Online havnepenge
  Online havnepenge

Spisesteder

i nærheden af havnen

Havnens Grill og Pølsebod

Fjordgade 9
9550 Mariager
Danmark

Café Salt

Ny Havnevej 6
9550 Mariager
Danmark

Mariager Bistro & Konditori

Havnegade 12
9550 Mariager
Danmark

Aporta Mariager

Teglgade 3
9550 Mariager
Danmark

Begivenheder

i nærheden Mariager Lystbådehavn

Seværdigheder

i nærheden af Mariager Lystbådehavn

Andre havne

i nærheden af Mariager Lystbådehavn

Mariager Lystbådehavn

Kongsdal Lystbådehavn

Vive Havn

Hadsund Lystbådehavn

Hadsund "Andersens bro"

Hobro Lystbådehavn

Hobro Havn

Hobro Både- og Fiskerihavn

Copyright 2024 © Havneguide.dk