Velkommen til Korshavn Lystbådebro

 

Beliggenhed

Kattegat, Fyns Hoved 55°36,3'N 10°36,5'E - kort 114 eller 141  

Havnen

Broen, der ejes af Odense Sejlklub, er ca. 70 m lang med et ca. 40 m langt tværgående brohoved i form af en flydebro. Broen benyttes kun til anløb af lystfartøjer. Broen er ikke medlem af frihavnsordningen.

Hjertestarter

Hjertestarter forefindes i skuret med betalingsautomat ved broens landfæste. N for Langø og S for Fyns Hoved ligger en af flere grunde, hvor igennem indløbet går til Korshavn, en naturhavn, som dannes ved en N-fra udskydende lav odde (Korsøre). Dybden i indløbet er 4,3-4,7 m. På S-siden af indløbet ligger to stenpuller med 2,8 m og 1,5 m vand henholdsvis NW og N for Langø Hoved og på N-siden to stenpuller med henholdsvis 1,2 m og 0,9 m vand.  

Havnepenge

Betales umiddelbart efter ankomst i kreditkortautomaten, der findes i skuret ved broens landfæste. 

Besejling

Om dagen leder to båker med røde trekant-topbetegnelser holdt over et (051,4°) mellem stenpullerne på N- og S-siden af indløbet. Korsøre rundes herefter i en afstand af ca. 100 m. Om natten leder fyrets hvide vinkel (053°-058°) gennem indløbet. NB. fyret et kun tændt i perioden 1. april til 30. september. Vær opmærksom på, at fyret ikke er placeret for enden af Korsøre tange. Afmærkning: S-siden af indløbet mod 2,8 m og 1,5 m stenpuller er afmærket med en bundfast pæl med grøn topbetegnelse. N-siden af indløbet mod 1,2 m og 0,9 m stenpuller er IKKE afmærket, hvorfor det tilrådes at holde tæt til grøn sideafmærkning. 

Båker

To båker. Bag-båken står inderst i bugten og for-båken på Korsøre umiddelbart N for fyret. Fyr: Vinkelfyr på Korsøre. Hvidt tårn med rødt bælte. NB. fyret et kun tændt i perioden 1. april til 30. september. Vær opmærksom på, at fyret ikke er placeret for enden af Korsøre Tange.  

Fartbegrænsning

Hensynsfuld sejlads af hensyn til anker- og havnepladser.  

Dybder

Dybden ved ydersiden af tværbro er 2,9 m. Ved indersiden af tværbro og hovedbroen 2,5 m. Største skibe der kan besejle broen, Vægt max. 12 ton, Længde 16 m, bredde 5 m og dybgang 2,5 m.

Vandstand

Forskellen mellem middelhøjvande og middellavvande er ca. 0,3 m. NW-lige vinde kan give indtil 0,5 m højvande og SE-lige vinde indtil 0,5 m lavvande.

Ressourcer

Da broen ligger på fredet område, er der ikke bad/toilet ved broen, men der henvises til offentligt toilet placeret i skrænten ved det "sorte" lejlighedskompleks. Afstand ca. 250 m. Toiletterne administreres af Kerteminde Kommune. Campingplads, café, proviant (begrænset sortiment) og flaskegas findes ved at følge vejen fra broen ca. 1,7 km.

Sikker havn

Denne havn er Sikker Havn Certificeret. Det betyder, at redningsudstyr er opsat, placeret og mærket efter en række anbefalinger, for at højne sikkerheden.

Læs mere om certificeringen

Faciliteter

i Korshavn Lystbådebro
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • Sikker havn certifikat på havneguide.dk
  Sikker havn
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter

Begivenheder

i nærheden Korshavn Lystbådebro

Seværdigheder

i nærheden af Korshavn Lystbådebro

Andre havne

i nærheden af Korshavn Lystbådebro

Korshavn Lystbådebro

Otterup Lystbådehavn

Bregnør Fiskerihavn

Klintebjerg Havn

Kerteminde Havn og Marina

Kerteminde Jollehavn

Stige Ø (Odense)

Kolby Kås (Samsø)

Ballen Havn

Odense Havn

Copyright 2021 © Havneguide.dk