Vandrestier

Fjællebroen

Øhavsstien er med sine fulde 220 km en af Danmarks længste vandreruter. Den omkranser Det Sydfynske Øhav og giver nogle fantastiske oplevelsesmuligheder i naturen. Øhavsstien har et meget varieret og alsidigt forløb gennem et enestående kulturlandskab, med flotte naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder, som er præget af områdets spændende kulturhistorie. Der er udsigter ud over Det Sydfynske Øhav, hvor man finder hyggelige ø-samfund og internationalt anerkendte fugleområder.

Øhavsstien er en trampesti, dvs. at den er forbeholdt vandrere og hele vejen igennem er afmærket med pæle og piktogrammer af vores hvide vandringsmand - se billedet.

Guidebog for Øhavsstien

Der er udgivet en samlet guidebog over Øhavsstien, som indeholder turbeskrivelser med detailkort, tips og ideer, en del faktainformation om transport mv, samt et informativt afsnit der beskriver områdets karakteristiske natur- og kulturhistoriske værdier. Guidebogen kan købes via hjemmesiden www.detsydfynsoehav.dk eller via turistbureauerne. 

Øhavsstiens delstrækninger

Vi har opdelt stien i 7 delstrækninger: 

  1. Falsled - Svanninge Bakker - Faaborg - Fjællebroen
  2. Fjællebroen - Egebjerg Bakker - Svendborg
  3. Svendborg - Broholm - Lundeborg
  4. Svendborg - Tåsinge - Siø - Rudkøbing
  5. Lohals - Tranekær - Stengade Strand
  6. Stengade Strand - Rudkøbing - Henninge Nor
  7. Marstal - Ærøskøbing - Søby

De er hver især beskrevet på separate kort, der kan hentes på hjemmesiden www.detsydfynskeoehav.dk eller på dit nærmeste turistbureau.

Andre Vandrestier

i sejleruniverset Det Sydfynske Øhav
Copyright 2024 © Havneguide.dk