Fotograf
Destination Kystlandet

Endelave Lægeurtehave

Endelaves store attraktion i rolige og hjemlige omgivelser

Den ligger ganske fredeligt, Endelave Lægeurtehave, i den sydlige udkant af øens landsby. Gemt lidt væk fra vejen og omkranset af brede bøgehække finder du dette lille oplevelsesunivers, som både byder på madoplevelser, masser af hygge, muligheden for at købe skønne lokalproducerede produkter og ikke mindst en spændende og lærerig besøgshave.

I besøgshaven, som består af to større afdelinger, kan du gå en rundtur i lægeplanternes historie fra oldtid til nutid. Den ene afdeling er en historisk rundtur i lægekunstens og urtemedicinens historie, skildret gennem 10 mindre haver med forskellige temaer. Den anden afdeling viser planter, der er vildtvoksende på Endelave og som har været brugt medicinsk.

Du får både et indblik i, hvilke planter, som vokser vildt på Endelave, men også hvordan planterne har været benyttet til madlavning og medicin gennem tiden. Der er masser af infotavler, som

 

Økologiske specialiteter

Hele haven er økologisk, og her dyrkes et væld af sjove og spændende lægeplanter og blomster. Desuden dyrkes krydderurter, som tørres i havens eget tørreri og forarbejdes til en række økologiske urtespecialiteter, der sælges i butikken. Ø-butikken er en fællesbutik for et større antal af øens producenter. Foruden havens egne produkter kan du købe alt fra Endelave-øl til marmelade og håndarbejde. Det er producenterne selv, som på skift står bag kassen. De tager glædeligt en snak om øen og produkterne.

 

Lægeurtehavens café

I Lægeurtehavens hyggelige café kan du nyde hjemmebagte boller, kager, lækre frokostanretninger, kaffe is m.m. Her kan du nyde et dejligt måltid mad, mens du beundrer udsigten over de mange smukke planter.

 

Åbent i sommerhalvåret

Besøgshaven, butik og café er åben i perioden maj-oktober hvert år. Besøgshaven har høflig selvbetjening. Det koster 20 kroner at få adgang til haven og du kan betale enten via MobilePay eller kontant.  

 

Rundvisninger, kurser, aktiviteter og temadage

I sommerhalvåret arrangeres forskellige aktiviteter, kurser, temadage og rundvisninger, hvor både turister, sommerhusgæster og fastboende er velkomne. Haven tilbyder rundvisninger og guidede ture med forskellige temaer for små og store grupper, både i Lægeurtehaven og i naturen. Kontakt Birgit Juel Martinsen, hvis du er interesseret i en rundvisning på +45 26 13 72 60.

Andre Kulturoplevelser

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2023 © Havneguide.dk