Det Blå Østjylland

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Marselisborg Lystbådehavn Velkommen til Marselisborg Lystbådehavn
  En moderne marina placeret perfekt mellem natur og kultur ved Århus. Lystbådehavnen har sin egen app: http://marselisborghavn.dk/havneapp/
  Her får I hyggelige, naturskønne omgivelser, som hurtigt og nemt kan byttes ud med det pulserende århusianske byliv kun få kilometer væk. På Marselisborg Lystbådehavn kan vi tilbyde god stemning og følelsen af god tid. Vi har et varieret udbud af restauranter og muligheder for Gør-Det-Selv-mad ved vores fire vedudbyggede grillområder og de indendørs køkkenfaciliteter.
  Til børnene er der en stor legeplads og spændende snorkle- og dykkemuligheder ved dykkerstranden. Et mere børnevenligt alternativ, Bellahage Strand, ligger kun et kvarters gang fra havnen. 
  På Marselisborg Lystbådehavn finder I også familiebaderum, gratis cykeludlejning, bådudstyrsbutik og reperationsservice. Der er indkøbsmuligheder i gåafstand. Havnekontoret er placeret i tårnet centralt på havnen. Her går vi meget op i at give jer den bedste service, og vi er altid klar til at hjælpe.
  Udflugter fra havnenÅrhus ligger ’lige henne ad vejen’ og gode busforbindelser ind til byen gør, at underholdning og oplevelser altid er inden for rækkevidde. Oplev bl.a. mavesus i Tivoli Friheden, nostalgi i Den Gamle By, moderne kunst på Aros, stemningsfuld shopping i Latinerkvarterets historiske gader eller kulturhistorie på Moesgård Museum. 
  Natur i gå-afstand Er I mere til en gåtur i det grønne, vil vi anbefale Marselisborg Skovene, Marselisborg Slotspark og Galopbanen. Mod vest grænser havnen op til Tangkrogen med store grønne arealer – perfekt til en madkurv eller en god bog i solen.
  Havnehotellet i MarselisborgSkal I skifte besætning, eller kommer der besøg udefra, kan vi anbefale Havnehotellet, hvor der er overnatningsmuligheder. Der er desuden en holdeplads til autocamperturister mod øst. Marselisborg Lystbådehavn ligger en dagstur fra Tunø, Samsø, Ebeltoft, Øer, Hou, Juelsminde. Hold dig orienteret om oplevelser og begivenheder nær Marselisborg Lystbådehavn herunder eller på havnens hjemmeside.

  Østjyllands havne Se på kort
   Brundby Stubmølle Brundby Stubmølle er én af de kun 16 stubmøller, der er tilbage i Danmark, og er, om ikke Danmarks ældste, så i hvert fald den næstældste stubmølle i Danmark. Brundby Stubmølle er fra begyndelsen at 1600-tallet, og blev oprindelig opført på øen Endelave. I 1683 blev møllen solgt og flyttet til Dansebjerg syd for Brundby. I 1817 blev den så flyttet igen til sin nuværende placering på Kolhøj. Driften af møllen ophørte i 1939. I juni-august er der et par gange om ugen rundvisning. Kulturoplevelser Se på kort
   Heden Nordby Hede ligger mellem Mårup Skov og Stavns Fjord på Nordøen. Heden er et fredet naturområde, og man skal derfor følge instrukserne for færdsel på sådanne steder. Men smuk er den og værd at opleve – ikke mindst, når lyngen blomstrer. I stenalderen var Samsø delt i nordøen og sydøen. Landhævningen og aflejringer fra havet har siden bundet de øer sammen. Naturoplevelser Se på kort