Det Blå Østjylland

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Minigolf, Ajstrup Strand På campingpladsen CampOne Ajstrup Strand er der mulighed for at kombinere turen til stranden med et spil minigolf.

  Andre aktiviteter: 2 store hoppepuder, petanque, pool-billard, boldbane, basketnet, 2 store legepladser for de mindste, cykeludlejning, dino-car udlejning, bordtennis m.m.
  Oplevelser til børn Se på kort
   Egå Marina Med en beliggenhed blot 8 km NØ for Aarhus midtby, finder I en moderne lystbådehavn med et højt serviceniveau. Havnen ligger i et naturskønt område med familievenlige faciliteter og badestrande på hver side af havnen – kort sagt et fristed for alle, der holder af søsport, havluft og ordnede forhold. 
  Gode havnefaciliteterHer er gode faciliteter for både store og små. Topmoderne toiletter, bad, pusleplads samt mulighed for tøjvask. 
  Nyd den gode havneudsigt fra de hyggelige grillpladser, og for de små om bord har vi legeplads og krabbebro. Trænger I til at blive rørt kan I tage et spil petanque på marinaens egen bane eller bruge fitnessredskaberne Nord for jollehavnen.
  Der er gratis bycykler og gratis Wi-Fi. Vi er medlem af FH ordningen.
  På ydermolen finder I marinaens nye dommertårn med udsigtsplatform, hvorfra I på tæt hold kan følge med i kapsejladser eller blot nyde den flotte udsigt over bugten. 
  Kraner på havnenVi har forskellige kraner, en travelift til 35 tons og knap 6 meters bredde, en mobilkran til 4-8 tons, en el-kran til 3 tons, mastekraner (eldrevne), mandskabslift (22 meter).
  Tankanlæg for sejlernePå marinaen er det muligt at tanke både diesel og benzin. 
  Slæbested til mindre både og joller.
  ParkeringVi har P-pladser for både kortere og længere perioder og vi har P-område for autocampere.
  Kontakt til bådsælgere, alle slags reparatører m.v.
  Forretninger på marinaenUdstyrsforretning, Restaurant, Havne Bistro, Iskiosk, salgsbro til nye og brugte både samt liberale erhverv.
  Udflugter fra Egå Marina I Egå Marina finder I idyl, ro og familiehygge, samt en masse muligheder for udflugter i nærområdet.Der er gode busforbindelser til Aarhus, Grenaa, Ebeltoft og Djurs Sommerland.
  Ture i gåafstand 2 min. til fods fra havnen finder I indkøbscenter med supermarkeder, brødudsalg, apotek, slagter, Pizzeria, frisør, banker, genbrug, tank, byggemarked m.m. Endvidere er der sejlmager, biludstyr, modetøj, kunst m.m. umiddelbart N for Egå Havvej. Føtex og Jysk ligger på Grenåvej, 2 km mod Aarhus.
  Ture i cykelafstandI kan frit benytte Egå Marinas cykler og det anbefales at køre den smukke tur ind til Aarhus langs vandet på 8 km. Det tager små 30 min – ruten er uden bakker og snor sig langs bugten, Egå Engsø, Egå Kirke m.m. 
  Foreninger på havnenPå havnen finder i Egåvikingerne (vinterbadeklub) samt en aktiv optimist- og jolleafdeling samt sejlerskole og en roklub.
  Østjyllands havne Se på kort
   Moesgaard Museum En international attraktion Moesgaard Museum er en attraktion i international topklasse både i kraft af arkitekturen, udstillingerne, iscenesættelsen og den naturskønne beliggenhed med udsigt til både skov og hav. Moesgaard Museum har tre stjerner i Michelins attraktionsguide. Arkitektur og formidling Gennem betagende arkitektur og nytænkende formidling får du på Moesgaard Museum en oplevelse i verdensklasse. Fortiden bliver levende, og menneskene bag genstandene træder frem i udstillingerne, så man får en meget bedre forståelse for den fortid, der har skabt vores nutid. På besøg i fortiden Den imponerende udstilling om Oldtiden giver dig et sus i maven, når de forskellige tidsaldre pludselig står lyslevende foran dig. Du kan gå på opdagelse inde i de gigantiske gravhøje fra bronzealderen eller følge med, når jernalderbønderne laver store våbenofringer til guderne. På tur med en viking Når du bevæger dig ind i vikingetiden, bliver historien for alvor levende. Her kan du vælge at følge en viking gennem datidens Aarhus, der i vikingetiden hed Aros. Livet som viking bød på mange udfordringer. Både i det daglige liv i Aros, og når de store vikingeskibe skulle på togt til fx Norge eller det eksotiske Konstantinopel, der i dag går under navnet Istanbul. Mærk middelalderens mennesker I udstillingen "Fri os fra det onde" kan du gå op opdagelse i middelalderens handel og håndværk, kirker og klostre og store kriser som den sorte død, hvor ca. hver tredje indbygger døde. Samfundet var i forandring, men middelalderen var også en tid, hvor krig og ufred hærgede, og hvor kirkens magt var almægtig. I udstillingen følger du middelalderens mennesker gennem dåben, jordens skabelse og det kristne dogme, dødssynderne, fristelserne og ind i skærsilden. Evolutionstrappen
  Evolutionstrappen på Moesgaard Museum er en central del af arkitekturen, som sender dig på en rejse tilbage i tiden. Her møder du din familie - hele 7 menneskearter med Lucy på ca. 3,2 millioner år som den ældste. De er alle syv meget livagtige figurer, der er anatomisk korrekte rekonstruktioner af vores forfædre. Så kig forbi, kig dine forfædre i øjnene og lad dig imponere af et fantastisk møde. Skiftende udstillinger Moesgaard Museum har løbende nye udstillinger. Netop nu kan du gå på opdagelse i udstillingen "De Dødes Liv", hvor du kommer med på en rejse rundt i verden og ser, hvordan de efterladte mindes og ærer deres afdøde slægtninge. Du kan også opleve udstillingen "De første indvandrere", der har fokus på oldtiden. Særlige åbningstider Moesgaard Museum har normaltvist lukket om mandagen, men holder åbent mandage i sommerferien fra den 20. maj til den 26. august 2019, samt mandagene i uge 7 og 42. Museet har yderligere åbent i påsken, pinsen, 2. juledag, bededag, Kristi Himmelfartsdag og Grundlovsdag den 5. juni, og 2. juledag. Museet er lukket
  Juleaftensdag den 24. december
  1. juledag, den 25. december
  Nytårsaftensdag den 31. december
  Nytårsdag den 1. januar #moesgaardmuseum #visitaarhus

  GRATIS ADGANG FOR BØRN OG UNGE UNDER 18 ÅR
  Kulturoplevelser Se på kort