Det Blå Østjylland

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Væksthusene i Botanisk Have Kom under fjerne himmelstrøg for en dag I tropehuset bliver du mødt af en trykkende fugtig varme, flagrende sommerfugle og naturtro dyrelyde. Her føler man sig i den grad hensat til fjernere himmelstrøg. Under den enorme kuppel kan du snige dig rundt på smalle stier, og næsten fare vild mellem de store træer og vilde planter. Men pas på, hvor du går! Nogle af planterne er kødædende. Hvis du er modig, kan du komme helt op i trætoppen og se de mange, mange meter ned på træer, planter og blomster under dine fødder. Den lille fyr ’Spire Ib’ hjælper de yngste i familien med at gå på opdagelse efter dyrespor og planter. Gratis digital planteguide Husk at tage mobilen med, når du besøger Væksthusene. Nu kan du nemlig downloade Væksthusenes nye planteguide med historier om planter fra husene. Planteguiden skal imødekomme en stadig stigende efterspørgsel fra de besøgende, som gerne vil have information og gode historier om planterne.  Planteguiden er en del af en større app, der hedder Useeum. Der er omkring 150 planter i planteguiden lige nu, men der kommer løbende flere historier. En engelsksproget version er også på trapperne. Du finder Planteguiden ved at søge på Useeum i App Store eller Google Play. Botanisk have Udenfor i Botanisk Have kan du opleve typiske danske landskabstyper som hede og strand og samtidig blive inspireret til at tage ud i ’den rigtige’ natur i Aarhus. Nyd en let frokost i caféen I Væksthusenes café er der skabt en dejlig oase, et grønt åndehul i midtbyen, hvor du kan nyde lette frokostretter og dejlige kager.  #væksthusene #visitaarhus Der er gratis adgang for alle i Væksthusene. Naturoplevelser Se på kort
   Skovruten Skovruten De to ruter mødes i den lille landsby Terp og følger derefter den gamle kirkesti forbi Lisbjerg Kirke til Lisbjerg Skov. Der er også mulighed for at lægge vandreturen mellem de to startsteder – fra A til B. Skovruten er kun delvist egnet til cykel. Derimod kan man med lidt Manpower godt komme frem med en klapvogn.

  Skovruten er 10,7 km t/r fra punkt A, 11 km t/r fra punkt B og 6,3 km fra A til B. Løberute: Mollerup Skov Gul løberute 2,680 km, Rød løberute 3,480 km.
  Se ruten her. Se rutebeskrivelse og kort over Skovruten
  Vandrestier Se på kort
   Den Blå Rute Rundt om søer Ruten er ca. 25 km lang, men kan kortes af flere steder. Skilte undervejs fortæller om særligt interessante steders historie og naturindhold. Ruten løber i hovedtræk øst-vest og udgør et blåt bånd, som Aarhus Å, Brabrand Sø og Årslev Engsø tilsammen danner i Aarhus Ådal. Udsigtspunkter Turen veksler mellem udsigtspunkter med frit udsyn over søerne, små skovpartier og flere kolonihaveområder. I den vestlige ende af Årslev Engsø er der mulighed for at fortsætte ad den regionale vandrerute gennem Aarhus Ådal og Jeksendalen til Skanderborg (i alt 23 km).
   
  Vandreturen kan yderligere forlænges til Silkeborg (folderen Vandreruten Aarhus-Silkeborg, i alt 64 km). #denblårute #aarhus #visitaarhus
  Cykelruter Se på kort