Det Blå Østjylland

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Samsø Museumsgård Samsø Museumsgård viser et velhavende bondemiljø fra 1800-tallet. Gården er opført i 1917 som et museum efter forbillede af en gård i Nordby. Her kan opleves et autentisk interiør med fine genstande fra 1600-, 1700 og 1800-tallet, som har tilhørt den bedre bondestand på Samsø. I gårdens storstue ses en mindre udstilling af Kellinghusen-fajancer og eksempler på egnsdragter fra Samsø. Museumsgården og haven er hele sommeren igennem ramme om mange forskellige aktiviteter, f.eks. ”levende museum” om torsdagen, hvor der væves, spindes og kniples. Det er også her vi afholder gammeldags marked med tivoliboder og spillemandsmusik i den sidste weekend af juli. Museumsgården er en del af Samsø Museum. Læs mere på museets hjemmeside. Priser:
  Voksen: 60 kr.
  Grupper: 50 kr.
  Børn og unge under 18 år gratis Om Samsø Museum Samsø Museum vil fortælle om sammenhængen mellem mennesker og natur, om samfundets kulturhistoriske indvirkning på naturen gennem årtusinder. Et traditionelt museum er afgrænset af vægge og fyldt med ting fra fortiden. Samsø Museum er derimod et fælles navn for en bred vifte af aktiviteter, der får dig til at se og forstå sammenhængen mellem Samsøs landskab, kultur og mennesker i fortid, nutid og fremtid. I centrum af Tranebjerg i det gamle Tranebjerg Mejeri finder du Velkomstcentret – hjertet i Samsø Museum. Her får besøgende en kulturhistorisk introduktion til øen, information om Samsø Museums mange besøgssteder, aktiviteter og arrangementer, og kan lade sig inspirere til at opsøge historien ude i landskabet.
  Kulturoplevelser Se på kort
   Havnens Café & Isbar Lækkerier i hjertet af Juelsminde Havnens Café & Isbar byder på et overflødighedshorn af forfriskende is og spændende caféretter. Nyd dit måltid udendørs ved havnekajen på den livlige lystbådehavn, indendørs eller i det flotte nye glashus med udsigt vandet. Her står et veloplagt team af smilende unge mennesker klar til at opfylde ethvert ønske, så ventetiden begrænses til et minimum, selv om køen kan synes lang på en lun sommeraften.   Hvad kan vi byde på? Du får et luksusproblem, når du besøger den populære isbod. For hvad skal man egentlig vælge, når der er 43 slags is, 5 slags softice og 20 slags drys og toppings på menuen? Du kan jo tage den klassiske softice med kakaodrys – eller du kan prøve noget nyt. Måske halv vanilieis / halv jordbæris med jordbærsovs, kokosdrys eller Daim-drys? Eller du kan prøve den hjemmelavede italienske is – måske med granatæble, rabarber eller blodappelsin? Ellers kan du jo også nyde en pindis... eller en milkshake… eller en iskaffe… eller… Uanset hvad, så kan du være sikker på, at det smager fantastisk.    Når du skal have stillet sulten Det er ikke kun isen, der trækker folk til den travle café. Her tilbydes traditionelle, veltilberedte caféretter som sandwich, nachos og salater. Derudover er der et udvalg af saftige burgere med hjemmelavet kød. En af kundernes favoritter er den lækre ribburger med barbecuemarineret spareribskød. Du kan også prøve de indbydende open burgers, der er lavet på en bund af kartoffelrösti. Og du er selvfølgelig også velkommen til at sidde og nyde et glas vin eller en kold øl på byens bedste placering.   Danmarks fedeste havnestemning Ifølge TripAdvisor er Juelsminde Havn & Marina den bedste i landet. Ved den store lystbådehavn er der altid masser af liv og stemning. Her finder du spisesteder, en fin legeplads med krabbevæddeløb, en stor fiskebutik, aktiviteter, en Blå Flag-strand og spændende butikker. Du kan læse mere om havnen her. Spis godt Se på kort
   Fårup Sø Den øvre Grejsdal (Grejs Ådal) syd for Jelling med Fårup Sø, talrige kildevæld, vidtstrakte skove og åbne afgræssede enge og overdrev, er rammen om et spændende landskab med en stor naturrigdom. Fårup Sø er en af områdets dybeste søer, og størstedelen af søens vand kommer fra kilder i og ved søen. Grejs Å har sit udspring i Fårup Sø, og åens kraftige strøm er gennem historien blevet udnyttet af mindst 15 vandmøller.  

  Ved søen vil man ofte kunne se toppet lappedykker og gravand, og man kan være heldig at opleve isfugle eller fiskeørne.  

  En del af sommerhalvåret ligger det imponerende vikingeskib ”Jelling Orm” på søen. Det 15 meter lange og 3 meter brede skib, blev bygget i 1980erne af en lang række frivillige fra den gamle vikingeby Jelling.  

  Ved østenden af Fårup Sø er der udlejning af vandcykler og robåde, kiosk og gode fiskemuligheder. Det er ikke tilladt at sejle i egen båd på søen. 

  Hærvejsvandreruten krydser også området, ligesom de regionale cykelruter nr. 34 og 35. 

  I Jelling Skov ligger friluftsgården Abrahamsens Gård med parkering, borde/bænke, toilet og åbent madpakkested. I området findes også campingplads og kro med mulighed for overnatning. Afmærkede stier fører rundt i området ved Fårup Sø.
  Vandrestier Se på kort