Det Blå Østjylland

Loading...
  Eksempler på oplevelser
   Skovruten Skovruten De to ruter mødes i den lille landsby Terp og følger derefter den gamle kirkesti forbi Lisbjerg Kirke til Lisbjerg Skov. Der er også mulighed for at lægge vandreturen mellem de to startsteder – fra A til B. Skovruten er kun delvist egnet til cykel. Derimod kan man med lidt Manpower godt komme frem med en klapvogn.

  Skovruten er 10,7 km t/r fra punkt A, 11 km t/r fra punkt B og 6,3 km fra A til B. Løberute: Mollerup Skov Gul løberute 2,680 km, Rød løberute 3,480 km.
  Se ruten her. Se rutebeskrivelse og kort over Skovruten
  Vandrestier Se på kort
   Den Genfundne Bro Oplev smuk ingeniørkunst fra 1899 ved Den Genfundne Bro I Horsens Kommune ligger en unik turistattraktion for hele familien i form af Den Genfundne Bro, der lå i hi inde i en dæmning i 85 år. I 2014 blev broen gravet fri og restaureret til fordums storhed, og i dag er broen et storslået syn og en endnu bedre oplevelse at gå hen over. Med gode parkeringsmuligheder i nærheden af broen, der går hen over den brusende Gudenå, er Den Genfundne Bro en oplagt destination med en madkurv, der kan spises ved de opstillede borde og bænke ved broen. Broen står i dag som et symbol på smuk, industriel ingeniørkunst, efter den blev restaureret efter alle kunstens regler i 2014. Den røde stålgitterbro var Nordens højeste af sin slags, da den blev bygget, og i dag har den fået rækværk og planker at gå på, så besøgende kan nyde udsigten hen over Gudenåen.   Fakta om Den Genfundne Bro
  - 13,4 meter høj
  - 50 meter lang
  - Bygget i 1899
  - Tildækket i 1929
  - Genfundet i 2014   Hør de spændende historier om Den Genfundne Bro og området omkring Den Genfundne Bro blev bygget som en del af jernbanen mellem Horsens og Bryrup, og turen blev kaldt ’Danmarks smukkeste jernbane’. Den flotte natur gjorde jernbanen til noget af et tilløbsstykke sammen med restaurationen på Vrads Station, som stadig er åben i dag. Det er muligt at høre endnu mere om historien bag Den Genfundne Bro ved at tage på en af de gratis guidede ture, der er på cirka 4 kilometer. Der er ingen tilmelding, så det er bare at møde op, når turen starter. Vil du med på en gratis guidet tur, møder du op på parkeringspladsen på Vestbirkvej 2A, 8740 Brædstrup. Her samler turleder Jesper Sandgaard sammen og leder turen. Se hvornår der er planlagt en tur om Den Genfundne Bro. Det er også muligt for større grupper at arrangere guidede ture til Den Genfundne Bro. Her henvises til Jesper Sandgaard på mail dengenfundnebro@horsens.dk  Sådan finder du Den Genfundne Bro Den Genfundne Bro ligger på Naturstien Horsens-Silkeborg ikke langt fra Gammelstrup Station. I anledningen af udgravningen af broen blev der anlagt en P-plads, og du kan finde den P-plads ved Den Genfundne Bro her – fra parkeringspladsen er der kun 300 meter til selve broen. Læs evt. Horsens Kommunes folder om Den Genfundne Bro. Er du på kanotur på Gudenåen er Den Genfundne Bro et oplagt sted at holde et hvil og nyde den storslåede natur i området. Der er et naturligt optag af kanoen ved Vestbirk Vandkraftværk, og herfra er der ikke langt til Den Genfundne Bro. Tag kontakt til naturvejleder Jesper Sandgaard på mail dengenfundnebro@horsens.dk for at høre mere om de guidede ture eller booke jeres tur på Den Genfundne Bro.   Benyt anlagte stier og skraldespande
  Det er skønt med liv på og ved Den Genfundne Bro. En stor del af området omkring broen er dog privatejet, og derfor henstiller vi til, at al færdsel til fods og på cykel alene sker ad anlagte stier og veje. Derudover er det vigtigt, at du: - benytter de opstillede skraldespande til dit affald, inden du forlader stedet – så vi fremadrettet bevarer naturen lige så skøn, som den er i dag
  - benytter toilettet, der findes ved stien på vej til Den Genfundne Bro til toiletbesøg
  - tager hensyn til dyrelivet og de øvrige gæster ved at færdes stille og roligt i området Bemærk: Området omkring broen kan i jagtsæsonen ved skiltning være lukket pga. jagt. Respekter venligst skiltningen af hensyn til din egen sikkerhed.  


  Naturoplevelser Se på kort
   Mindesmærke for Frederik 7 Midt mellem Tranebjerg og Onsbjerg ligger på vestsiden af landevejen den 33 meter høje kæmpehøj "Kongehøjen"
  Øverst på højen står et monumentalt mindesmærke i form af en stor sten med et bronzerelief af en laurbærkronet Frederik 7., der underskrev Grundloven i 1849. Mindesmærket blev rejst af samsingerne i 1866 som tak for Grundloven.
  Ved højen er der også mindesten for Genforeningen og for en tidligere formand for landboforeningen.
  Højen er kranset af sten med navne eller initialer på markante samsinger.
  Desværre blev de fleste sten til højen taget fra stendysser rundt på øen.
  Kulturoplevelser Se på kort