Fotograf
VisitMiddelfart

Staurby Skov

Et 5,6 km langt mountainbike spor er blevet etableret i skoven af lokale cykelforeninger.

Orkideer i kikkerten

I skoven finder du et flora af træer og planter. Især i de tidlige forårsmåneder, når du vandrer gennem skoven, vil du opleve de skønne liljekonvaller, majblomster og anemoner i skovbunden. 

Skoven huser sjældne orkideer, som overvåges af Middelfart Kommune, som også gerne ser vækst af planten. Orkideerne er fredede. Derfor er det ikke tilladt at fjerne orkideer fra skoven. 

Historiens spor i skoven

En tur gennem Staurbyskov byder på gravhøje, rigt dyreliv, og gamle jorddiger.

De gamle jorddiger blev historisk set brugt til at "indhegne" jordlodder, som bønnerne brugte til dyrehold eller sankede brænde. I 1700 tallet var der et stort fokus på at forøge skovområder, da der var meget lidt skov tilbage i Danmark. Derfor blev der bygget diger til at afholde dyrene fra at æde de små skud fra træerne. Ved Staurbyskovvej findes et af disse diger stadigvæk. Diget er beskyttet af Middelfart Kommune.

Der findes desuden gravhøje som er mere end 4000 år gamle. I 2016 blev der kortlagt to helt nyfundne gravhøje på vegne af borgeren Mette Brorsen, Middelfart Kommune og Odense Bys Museer. Gravhøjene fritlægges, så de bliver mere synlige for offentligheden.

Folder og kort

Staurby Skov - den korte
Staurby Skov - den kulturhistoriske
Staurby Skov - den mellemlange
Staurby Skov - den lange

Adresse

Middelfart
5500 Middelfart
Danmark

Telefon
+45 8888 5500
Email
middelfart@middelfart.dk

Andre Naturoplevelser

i sejleruniverset Sejlerparadiset Fyn
Copyright 2024 © Havneguide.dk