Fotograf
Google Maps/VisitNyborg

Sort Kløversti Nyborg (33,8 km)

Oplev alt hvad Nyborg har at byde på, på Den Sorte Kløversti

Oplev alt hvad Nyborg har at byde på, på Den Sorte Kløversti. Ruten tager dig gennem idylliske bakker, fynske skove og skønne kystområder. Drag afsted fra havnen i den gamle kongeby og gå via det smukke landskab på sydsiden af Nyborg Fjord med Dyrehave Mølle i den gamle Dyrehave og Holckenhavn Slot. På denne del af ruten oplever du naturskønner strækninger i landskabet og der er rig mulighed for at udforske arealerne ved den gamle herregård. Herefter går turen langs Holckenfjord, for du kan tage en afstikker til en gammel frugtbarhedskilde, Skt. Mads kilde, og videre forbi Danmarks tredjestørste landsbykirke, Vindinge Kirke. Langs kysten mærker du vinden fra havet og ser Storebæltsbroen i horisonten. Afslut din tur på Fyns østligste punkt, den fredede Knudshovedhalvø. Området byder på et helt unikt fugleliv og natur grundet Østerø Sø.

Fyns bedste badestrande

Vest for Nyborg kommer du til de åbne marker ved Juelsberg Gods. I 1659 fandt Slaget ved Nyborg sted netop her. Et af historiens vigtigste slag for Danmarks frihed. Vel forbi slagmarken i nord, går turen atter ud til kysten. Ruten følger den smukke kyststrækning gennem Strandhøj Park og Teglværkskoven. Langs hele kysten finder du nogle af Fyns bedste badestrande, hvor der er mulighed for at tage en forfriskende dukkert med udsigt til Storebæltsbroen. Fyns Badestrand ved Storebæltsbroen er endda Fyens bredeste strand. Længere fremme kan du opleve Storebæltsbroen helt tæt på, da stien løber under broen, dér hvor den bliver landfast med Fyn. Her er et udsigtsplateau, hvor du kan stå direkte under Storebæltsbroen.

Knudshovedhalvøen

På Knudshoved halvøen og Slipshavn, der er Nyborgs oprindelige middelalderlige havn, kommer du gennem et fredet naturområde med et meget forskelligartet dyre-og planteliv samt mange sjældne blomster. Her er der mulighed for at tage en smuttur rundt om Knudshovedhalvøen, som både byder på fuglereservat, fyrtårn og en smuk udsigt over Storebælt. Stien går nu tilbage mod byen, hvor den løber sammen med den blå Kløversti langs Nyborgs industrihavn. Inden du afslutter turen kommer du forbi Nyborg Destilleri i de gamle tog-værksteder.  

Praktisk information

  • De fire Kløverstiruter starter på Vesterhavn 3a, 5800 Nyborg og er skiltet med uret rundt.
  • Der er offentlig toilet og gratis, tidsubegrænset p-plads på havnen.
  • Undervejs på ruten finder du QR-koder. Scan dem og læs mere om de mange spændende oplevelser på din tur.

Den Sorte Kløversti er én af fire Kløverstier i Nyborg. Vil du se de andre tre - grøn, blå og rød rute, kan du gøre det her.
Er du mere til et fysisk kort, kan du downloade det her på siden, bestille det med post, hente det hos VisitNyborg, eller tage det ved startstedet. 

OBS: Strækningen langs kysten er gennem skov og langs strand. Her kan det enkelte steder være nødvendigt at trække cyklen. Alternativt kan den asfalterede vej igennem Teglværkskoven efter Strandhøj Park benyttes.

Kløverstierne i Nyborg

Vi glæder os til at vise dig spændende og anderledes oplevelser i Nyborg inden for såvel kultur som natur. Kløverstiruterne er fra ca 2,7 til godt 33 km. Flere af ruterne kan også kombineres, så de bliver længere eller kortere efter behov. Se alle ruterne her.

 

Adresse

Vesterhavn 3a
5800 Nyborg
Danmark

Telefon
+45 63 33 80 90
Email
visitnyborg@nyborg.dk

Andre Naturoplevelser

i sejleruniverset Sejlerparadiset Fyn
Copyright 2024 © Havneguide.dk