Fotograf
Østfyns Museer

Farvergården

Gå på opdagelse i Kerteminde bys historie
På Farvergården er der udstillinger i tre etager. Livet som håndværker og fisker i Kerteminde er blandet emnerne. Museet har også en minibiograf, der viser film fra Kerteminde optaget i perioden 1938-1962. Se bl.a. filmen “Amanda og studenten”, hvor Kerteminde-pigen Amanda viser den udefrakommende student rundt i Kerteminde.

Derudover er der også en udstilling, der særligt er henvendt til børn i alderen 5-10 år. Her tager Marie og Johannes jer med til 1900-tallets Kerteminde og fortæller vilkårene som barn dengang.

Besøg Museumshaven
Bag Farvergården er der en skøn gårdhave – et idyllisk åndehul midt i købstaden. Der finder du en dejlig ro midt i Kerteminde. Der er mange hyggelige steder i haven, som er  anlagt efter gamle traditioner med staudebede, afgrænset af lave buksbomhække.

Her kan du også nyde en kop friskbrygget kaffe fra Farvergården. Så kan det næsten ikke blive mere fredeligt og skønt.

Prøv kræfter med en Væltepeter
De modige kan gøre et forsøg på den væltepeter, som vi har stående i haven. Det er ikke så let, som man skulle tro! Især ikke på de toppede brosten.

Museumsbutikken
Farvergårdens butik er fuld af sjove og gammeldags varer. Tre trin op fra Langegade kommer du et halvt århundrede tilbage i tiden. På Farvergården stræber vi efter et varesortiment, der giver mindelser til midten af det 20. århundrede. Vi har masser af gaveideer, bøger, legetøj og brugs- og pyntegenstande.

Nyd en kop kaffe ved vores hyggelige caféborde ud mod gaden eller tag kaffen med ud i haven.

Info om adgangsforhold og tilgængelighed på museerne
Museets lokaler i en 1600-tals bygning sætter nogle begrænsninger for handicappede i brugen af bygningen. Der er etableret en handicapvenlig indgang fra havesiden; denne giver adgang til stueetagen med bl.a. museumsbutik og café, men til 1. og 2. sal er der kun adgang via trapper.

Åbningstider:
Se Farvergårdens åbningstider

Adresse

Langegade 8
5300 Kerteminde
Danmark

Telefon
+45 6532 3727
Email
ostfynsmuseer@ostfynsmuseer.dk

Andre Seværdigheder

i sejleruniverset Sejlerparadiset Fyn
Copyright 2024 © Havneguide.dk