Vær med til AKTIV Ø på Endelave

Endelave havn. Foto: Havneguide.dk

Kom til den aktive ø i Kattegat

Man fristes til at kalde Endelave for Danmarks svar på La Santa, når øen for 10. gang byder børn, unge og voksne velkommen til AKTIV Ø på solskinsøen i Kattegat. Et fantastisk koncept, hvor øboerne og øens gæster bydes velkommen med masser af sjove, aktive oplevelser i ferien. De fleste aktiviteter sker på selve havnen, eller finder sted i gåafstand fra havnebassinerne.

Crossfit og yoga med havudsigt lokker sejlerne op af cockpittet, og både børn og voksne kan deltage aktiviteterne. Prøv sejlads, SUP, surf og optimistjoller i denne lile bugt syd for havnen, her er dejlig sandstrand og lavt vand. Du kan også prøve håndbold, fodboldskole eller golf på gården. En af de aktiviteter, der tiltrækker mange, er vandreturene på øens helt egen Kaninoen, opkaldt efter øens vilde kaniner.

Du behøver ikke at tilmelde dig, alle aktiviteter er gratis og styres en lang række frivillige instruktører. AKTIV Ø slås i gang i uge 27 med Golf på Gården – en bane med fem huller – og løber til og med uge 31. Aktiviteterne er sponsoreret af Spar Nord og Insero.

-Ingen af os havde drømt om, at AKTIV Ø skulle blive så stort og tiltrække så mange mennesker, fortæller Kim Vind, formand for Endelave Idrætsforening, som står bag AKTIV Ø. Idéen var oprindeligt bare at tilbyde børn og unge en aktiv ferie, når de – og vi – alligevel var på øen. Med årene er der dog blevet flere aktiviteter, der appellerer til voksne også.

- At Endelave kører i så højt et gear hen over sommeren, betyder også, at flere får øjnene op for vores fantastiske ø, forklarer Kim, som fremhæver værdien i at sætte øen på landkortet. Det giver dels noget til turisterhvervene på øen, dels får flere mennesker en god relation til Endelave – og kommer ofte igen.  

Få hele programmet på Endelave Idrætsforenings hjemmeside eller Facebook ’Aktiv Ø Endelave’


Flere nyheder

Copyright 2021 © Havneguide.dk