Udbyhøj Nord indvier kanonbåden på søndag den 21. maj

17. maj 2023

Kanonbåden er en mobil formidlingsplatform på vand, der informerer om Naturpark Randers Fjord og trækker tråde helt tilbage til Englandskrigene i starten af 1800-tallet. Dengang indgik fire kanonbåde nemlig som en del af skanseanlæget ved Udbyhøj, der skulle holde fjenden på afstand. Den nye Kanonbåd tjener dog et mere fredeligt formål. På Kanonbåden kan turister og andre besøgende nemlig finde inspiration til ophold i Naturpark Randers Fjord, som Udbyhøj er indgangen til. På Kanonbåden er der et multirum, der kan benyttes af skoler, institutioner og foreninger, og tanken er, at man her kan gå i dybden med særlige emner.

Udbyhøj Kanonbåd

Der er et øvre dæk på Kanonbåden, som altid er åbent for besøgende. Herfra kan man i kikkert skue ud over fjorden og finde information om Naturpark Randers Fjord. Kanonbåden er desuden beklædt med tagrør, der er meget karakteristiske for Randers Fjord. Rørene er dog høstet længere inde i fjorden ved Uggelhuse.

Indvielse af Kanonbåden på søndag den 21. maj kl. 12 – 14. Kom med om bord. Randers Kommune er vært. Der er taler og en lille forfriskning med let mad og drikke til de første 200 fremmødte.

Fremover vil multirummet være tilgængeligt for skoler og institutioner fra kl. 8:00-14:00, mens foreninger kan benytte rummet fra kl. 17:00-22:00 og weekender. Borgere og turister kan primært benytte det i weekenderne. Multirummet kan benyttes efter aftale. Skriv til sbc@randers.dk for at høre nærmere.

Man finder Kanonbåden ved kajakklubbens faciliteter på havnen i Udbyhøj. Den kan ikke sejle ved egen kraft, men kan f.eks. bugseres til Randers eller andre lokationer i fjorden, hvor den kan opholde sig i en rum tid. Snoren klippes til Kanonbåden kl. 12.20, hvorefter man selv kan gå ombord.

Læs om Udbyhøj Lystbådehavn


Flere nyheder

Copyright 2023 © Havneguide.dk