Støt Frugtcentralen på FEMØ - et nyt analogt kultur- og oplevelsessted

09. juli 2022
Frugtcentralen Femø Havn

Støt Frugtcentralen på FEMØ - et nyt analogt kultur- og oplevelsessted

En lille gruppe ildsjæle har taget initiativ til at renovere den historiske bygning ”Frugtcentralen” på Femø Havn. Frugtcentralen er den smukke, lange røde bygning man møder på Femø Havn og som var øens hjerte fra 1934 til 1976, hvor frugtplantagerne blev nedlagt.

De lokale ildsjæle har længe arbejdet for at bevare bygningen med henblik på at skabe rammerne for liv og fællesskab på Femø Havn. Det skal både støtte turismeudviklingen, men også skabe bedre faciliteter på havnen. Frugtcentralen vil være samlingssted til stor glæde for både de lokale, men også for sejlergæster og besøgende fra landsiden.

Projektet Frugtcentralen har modtaget 300.000 fra LAG-midlerne, men med en større renovering for øje, er der yderligere igangsat en indsamling. Gruppen bag projektet håber, at flere vil give et bidrag – stort som småt.

Projektets vision – et helle i den digitale verden

Projekt Frugtcentralen handler om at ville skabe et kulturformidlingssted på Femø i den gamle Frugtcentral fra 1934. Projektet anno 2022 handler om at renovere og bevare en historisk bygning til brug for afholdelse af alle slags kulturarrangementer lokalt, samt bidrage med plads, energi og engagement til alle.

Ambitionen er snarest muligt at kunne at kunne tilbyde: Gallerivirksomhed, Café med bl.a. vegetarisk og vegansk mad, spillested, kunstværksteder og rammerne om lokale arrangementer og et fællesskab med plads til alle.

”Frugtcentralen skal skabe et helle, en analog stillezone, der sætter den digitale verden på pause. Man bedes sætte mobiltelefonen på flight mode, så nærværet sættes i højsæde og man oplever hinanden tæt på og ikke på Instagram. Et fysisk sted i afslappede omgivelser, med kulturelle og kulinariske oplevelser og selvfølge smuk udsigt over havnen,” siger Patricia Brøndum, der er en af ildsjælene bag projekt Frugtcentralen Femø.

Patricia Brøndum er en af de fire ildsjæle, der danner initiativgruppen bag projektet. Hun er billedhugger og bosat på Femø med Christian Karild-Gjerrild, der er komponist og oprindeligt uddannet kok. Sammen med et andet Femø-par, Hans Jakob Varming og Louise Povlsen, købt Frugtcentralen og dannet "Forening for Frugtcentralens bevarelse og forskønnelse."

Sådan støtter du:
Støt renoveringen og ambitionerne for fremtidens aktiviteter på Frugtcentralen Femø.

Du kan støtte med valgfrit beløb, eller du kan købe en værdikupon, som indløses når Frugtcentralen Femø står klar:

1.000 kr. i støtte: 4 x hovedret til 4 personer, vegetarisk/vegansk menu

2.000 kr. i støtte 3-retters vegetarisk/vegansk menu til 4 personer + vinmenu

Beløbet sendes til vores mobilepay: 379917

I ” Tilføj kommentar” skriver du din mail. Så sender vi en personlig værdikupon. Kuponen kan indløses, når vi er klar til at indvie Frugtcentralen.

Femø Havn

 

Femø Havn

Om Frugtcentralen

Frugtcentralen på Femø Havn blev bygget af øens frugtavlere i 1934 og blev benyttet til at håndtere og opbevare alle øens frugter, før de blev afskibet til København.

Bygningen var øens hjerte, indtil det stoppede med at slå i 1976, hvor Danmark var indtrådt i EF, og frugtplantagerne blev nedlagt, efter at avlerne havde modtaget kompensation.

Frugtcentralen har mere eller mindre stået tom og uberørt siden 1976 uden nogen form for vedligeholdelse. 

Kilde: HistoriskAtlas.dk

Læs mere om projektet i artiklen fra Folketidende


Flere nyheder

Copyright 2023 © Havneguide.dk