Sorter dit affald med Havmiljøvogterne

11. juni 2024
Havfaldsposer ruller

Som lystsejler har du en enestående mulighed for at hjælpe med at holde vores smukke danske kyster og have rene. Hos Havmiljøvogterne tror de på, at alle små indsatser gør en forskel, og på sommerens sejladser kan du både bidrage ved at samle det op, du ser i havet, på havnene og på stranden. Du producerer selvfølgelig også affald på båden, og Havmiljøvogternes poser hjælper med at gøre det nemmere at sortere, så du kan aflevere det på den rigtige måde, når du kommer i havn.

Tag flere poser

“Havfaldsposerne” er meget populære og uddeles gratis i de fleste danske lystbådehavne. Du er velkommen til at tage alle de poser og sække, du  har brug for, så du kan sortere dit affald på båden. Reglerne for affaldssortering varierer fra havn til havn, men mange steder er det muligt at sortere affald i flere fraktioner som plastik, metal, papir og restaffald. Brug meget gerne vores poser til det formål – bare husk, at de ikke skal bruges til madaffald, da de ikke er biologisk nedbrydelige, da det ville gøre dem for skrøbelige til opsamling af vådt affald på strandene. Affald, der bliver sorteret korrekt, kan genanvendes og forhindrer, at skadelige materialer ender i naturen, så det betyder noget der bliver sorteret.

Vil du være med sammen med de 30.000 andre?

Der er over 30.000 frivillige Havmiljøvogtere i Danmark, og de vil meget gerne have flere medlemmer. Meld dig ind på www.havmiljovogter.dk/bliv-havmiljoevogter – så sender de en velkomstpakke som tak. Husk også at melde børn og børnebørn ind – Havmiljøvogterne vil meget gerne give omsorgen for naturen videre til næste generation. Rigtig god sommer!

Lad os hjælpe hinanden til at få en sejlsæson med renere have og strande! Hver eneste pose du bruger til affald, hjælper med at nå vores mål om et smukkere og renere havmiljø. God vind og god sæson!


Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk