Sommerlæsning til kahytten

19. januar 2022
Bogforside

Historien om brobyggerne i Arnager
 

Broen i Arnager på Bornholm er ikke bare Nordeuropas længste træbro over havvand. Den er også adgangsvejen til Danmarks første ø-havn. Nu fortæller en ny bog i korte træk broens historie fra 1884 til 2021 og her berettes om broens renovering i 2018-2019. 

Arnager ligger 8 km. sydøst for Rønne. Her har man bygget Nordeuropas længste træbro på ca. 200 meter, der forbinder kysten med havneøen, hvor Arnager Havn ligger. Broen er bygget i hårdttræet Azobé. 

Bogen er skrevet af Kirsten Juni, der er en del af de frivillige kræfter omkring brobyggeriet i Arnager. Hun dokumenterede løbende byggeriet, og derfor er bogen flot beskrevet med interessante billeder. Men "Brobyggerne i Arnager" er også en fortælling om et lille fiskerleje, der tog sagen i egen hånd og med en god plan, dygtige håndværkere og byens særegne fællesskab gennemførte byggeriet af en helt ny træbro ud til Danmarks første ø-havn i Arnager. 

Bogen udgives i samarbejde med Arnager Bådehavn og Arnager Borgerforening. Bogudgivelsen har fået støtte fra Bornholms Brand, VELLUX FONDEN, 3F Bornholm og PL Entreprise A/S. 

Bogen koster 249 kr. (vejl. udsalgspris). Sælges gennem boghandlere, Bornholms Museum og direkte på https://kirstenjuni.dk/brobyggerne/

Læs mere om Arnager Havn


Flere nyheder

Copyright 2023 © Havneguide.dk