Sæt trygt kurs mod de danske lystbådehavne

24. maj 2024
Aabenraa sejlklub efter stormflod

De fleste stormflodsramte havne melder klar til sejlsæsonen efter intensivt genopbygningsarbejde

Da vinterens stormfloder ramte mange af de danske lystbådehavne hårdt, var der desværre ingen hjælp at hente fra Naturskaderådet. Havnene er på Naturskadeordningens negativliste, og derfor er de mange ødelæggelser i havnene alt sammen ekstra udgifter, der skal tages fra havnens egne drift. FLID – Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, opgjorde ødelæggelserne efter stormfloden i oktober 2023 til at være over 90 mio. kr.

Det er derfor en mærkbar ekstraregning havnene i år har haft for at gøre klar til sejlsæson 2024. Der er blevet arbejdet hårdt på at få udbedret nogle af skaderne, og det har i mange tilfælde tømt egenkapitalen i havnene - men hvis havnene ikke bliver klar til at tage imod alle jer gæstesejlere i år, så er der heller ingen indtægter til at betale de mange ekstraregninger. (Og så har vi slet ikke talt om, hvor pengene skal komme fra, hvis en ny stormflod rammer).

Det er bare om at komme afsted

FLID opfordrer til, at I besøger havnene ekstra meget i år, og påskønner alt det havnene har nået at få gjort klar, og samtidigt bærer over med det, der stadig kan mangle. Hold derfor øje med anlægsarbejderne i havnen når du anløber, og respekter afmærkninger af beskadigede broer, der er lukket for anløb.

Tjek evt. havnen på havneguide.dk, eller på deres egen hjemmeside for nærmere info. Her vil det også fremgå, hvis havnen er lukket for anløb. 

LÆS OGSÅ:

FLID arbejder politisk for at fremtidssikre havnene mod stormflod, og får nu opbakning fra de Konservative. Læs seneste status på arbejdet her


Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk