Sæt kursen mod Bogø Havn – 1. maj stævner Færgen Ida atter ud på Grønsund

18. maj 2022
Færgen Ida

Færgen Ida er nu tilbage i Stubbekøbing Havn efter et veloverstået værftsophold i Gilleleje, klar til at sejle frem og tilbage over Grønsund til glæde for de mange turister og lokale, der flittigt sejler med Færgen Ida. Og i år er der gode nyheder til færgens gæster, som får flere afgangstider og noget at lytte til i 2022.

Traditionen tro stævner Færgen Ida ud 1. maj fra Stubbekøbing Havn, og sætter kursen mod Bogø Havn, hvor den sommeren igennem vil pendle frem og tilbage på Grønsund.

Søndag den 1. maj 2022 er der gratis overfart for gående gæster mellem 9:00-18:15.

I år er der ekstra gode nyheder både til turister og lokale.

Først og fremmest er sejlplanen blevet udvidet, så Færgen Ida nu sejler i hele sejlsæson fra kl. 09:00-18:15.

”Vi er glade for, at vi nu kan tilbyde endnu flere afgangstider til de tusindvis af turister og lokale, der hvert år besøger Færgen Ida.
Vi vil gerne gøre det lettere, at være turist i vores kommune, og da Færgen Ida er en del af flere nationale og internationale cykelruter, så er vi glade for, at vi nu kan tilbyde fuld sejlplan, siger Anders J. Andersen, Formand for Klima- og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune, der samtidig giver udtryk for stor taknemmelighed for Idas Venners store engagement:
”Jeg vil gerne benytte mig af lejligheden til, at takke Idas Venner for deres store engagement omkring Færgen Ida, og for endnu engang, at levere et spændende sæsonprogram i 2022.”

IDA´s Venner har igen i år lavet et attraktivt sæsonprogram med populære arrangementer. Blandt andet Store Cykeldag den 21. maj, Veterankøretøjernes dag den 14. august og Piratsejlads, der traditionen tro afvikles i efterårsferien.

Derudover er der onsdagssejladser henover sommeren, med blandt andet to unikke ture med Vejdirektoratet, hvor der sejles ud til byggeriet af den nye Storstrømsbro.
Der er spændende foredrag, vinsmagning og musik. Man kan læse mere om onsdagssejladser og bestille billetter på www.bogoe-stubbekoebing.dk/book

Et andet nyt tiltag er en kommende podcast om færgens historie.
”Færgen Ida er over 60 år gammel, og er en af Danmarks ældste træfærger med en ganske særlig historie bag sig. Der er rigtig mange, der har Færgen Ida kær og har stor interesse for færgen, og ikke mindst dens historie.
Derfor er vi i gang med at optage en podcast, så vi kan sikre færgens historie, og for at bevare interessen og engagementet omkring Færgen Ida for turister og lokale, og for folk med maritim interesse” fortæller Anja Valhøj, Chef for Plan, Byg og Intern service.

Man kan læse mere om færgen, se priser og afgangstider på www.vordingborg.dk/ida


Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk