Sæsonen er i gang – har du havfaldsposer og vimpel klar?

17. maj 2023

Bådene er i vandet og enhver sejler glæder sig til de eventyr, der venter forude. En del af forberedelserne til årets sejladser består i at fylde lageret op med affaldsposer fra Havmiljøvogterne, som du kan bruge til at samle affald langs kyster og på vandet. Der er nu over 30.000 frivillige havmiljøvogtere, der hjælper med at passe på Danmarks havmiljø.

Vi sender kun det, du har brug for

Havmiljøvogter

Tidligere har vi sendt poser, sække, vimpler og andet til alle Havmiljøvogtere ved sæsonstart. Nye Havmiljøvogtere vil fortsat modtage en velkomstpakke, men ellers vil vi fremover kun sende det, du har bedt om at få. Det gør vi for at være sikre på, at intet går til spilde og at de ting, vi sender ud, faktisk bliver brugt. Du kan hente poser på de fleste havnekontorer og du kan også bestiller det, du skal bruge i Havmiljøvogter-app’en, som ligger både i App Store og Google Play. Endelig kan du skrive til info@havmiljovogter.dk og bestille, hvad du skal bruge.

Brug flere poser og sorter dit affald

I flere havne kan sejlere nu sortere deres affald, og det vil vi gerne støtte op om. Brug gerne mere end én pose, når du samler ind på kysten og del dine fund op i plast-, papir- og restaffald.

Skal du med til verdens vildeste kapsejlads? Ocean Race kommer til Aarhus

Fra d. 29. maj til d. 8. juni er Aarhus Havn stopover for det verdensberømte Ocean Race, hvor 11 hold i to forskellige bådklasser dyster om at vinde verdens hårdeste kapsejlads. Når bådene ankommer til Aarhus i dagene omkring d. 29. maj, har de været undervejs fra USA’s østkyst i ugevis. Det er første gang nogensinde, at Danmark er stopover på Ocean Race ruten, og Aarhus Havn kommer til at danne rammen om en maritim folkefest for mere end 400.000 gæster. Her kan du selvfølgelig opleve Ocean Race bådene på tæt hold, men du kan også komme ombord på en af Søværnets tungeste stykker isenkram – fregatten Iver Huitfeldt. Den ligger til kaj fra d. 2-4. juni. I hele perioden kan du besøge et væld af boder og stande på havnen, og Havmiljøvogterne er selvfølgelig også på plads. Der bliver lækker mad, kølige drikkevarer og masser at kigge på for store og små, så læg endelig vejen forbi. Læs mere på https://tor.aarhus.dk

Vi vil gerne høre fra jer!

Har du ideer, spørgsmål eller feedback, så giv endelig lyd! Vi sidder klar til at modtage jeres input på info@havmiljovogter.dk

Havmiljøvogter 1

 


Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk