Oplev ”Kultur og kærlighed” på cykel

Hvad med at invitere din elskede på en romantisk minicykelferie med forkælelse?

VisitNordsjælland har lavet tre ruter, der hver især fremhæver nogle af de smukkeste steder i Kongernes Nordsjælland. På den måde er det let for jer at vælge en rute, som I kan følge uden at bekymre jer om andet end at nyde hinandens selskab.

Turene varer tre til fire dage og bringer jer fra oplevelse til oplevelse. Fokus er på lugte- og smagssanserne, når I cykler rundt i de stemningsfyldte byer og skønne naturområder.

Ruten vist på kortet hedder meget sigende ”Kultur og kærlighed”, og her får I mulighed for at opleve Nordsjællands rige kulturliv.

På dag 1 ankommer I til Gilleleje Badehotel, hvor I skal have to overnatninger. Badehotellet er skøn forkælelse i en atmosfære som i begyndelsen af 1900-tallet. Få en forfriskning på terrassen med havudsigt som startskuddet til nogle helt fantastiske dage! Badehotellet byder på mahogni-sauna, dampbade, jacuzzi og lækker mad. Dog foreslår VisitNordsjælland, at I cykler til Gilleleje Havn den første aften for at spise en lækker middag på Restaurant Gilleleje Havn med dens dansk-fransk inspirerede mad. Cykelturen til og fra havnen er på ca. 8 km.

Dag 2 byder på ca. 13 km cykling – måske efter en frisk morgendukkert. Ruten går langs kysten til Hornbæk, hvor I på vejen kommer forbi udstillingsstedet Munkeruphus og Tegners Museum og Skulpturpark. Frokosten bør spises i Hornbæks stemningsfyldte havnemiljø. Nyd den lækre strand eller gå rundt i byen, inden I tager tilbage til Gilleleje Badehotel til en sen middag med hyggelig ild i pejsen.

Dag 3 starter med en 14 km lang cykeltur til historiske Esrum Kloster & Møllegård, der nu er kulturhistorisk museum. Turen går gennem smuk natur, men hvis I ikke ønsker at cykle tilbage til Gilleleje, kan I tage toget retur. Nyd en dejlig frokost på klostret inspireret af middelalderens krydderier og råvarer. Efter den lange cykeltur er et afslappende bad i Gilleleje Badehotels mange faciliteter velfortjent! Aftensmaden kan fås hos Adamsens Fisk på Gilleleje Havn. Hvis det er en lun sommeraften, kan I nyde den udendørs i den hyggelige aftenstemning på havnen.

Læs mere og se et kort over ruten her.

Hvis I booker cykelferien på et af de mange rejsebureauer, bliver der sørget for transport af jeres bagage og hjælp, hvis I skulle punktere.

Kilde: VisitNordsjælland

Billede: VisitDenmark / Niclas Jessen

Koordinater:  Bredde: 56.128311, længde: 12.307398
Bredde: 56.094200, længde: 12.454998
Bredde: 56.047454, længde: 12.377556

Andre Aktiv i naturen

i sejleruniverset Nordsjælland
Copyright 2021 © Havneguide.dk