Fuglereservatet i Nivå Bugt

Er du fugleinteresseret? Så er Nivå Bugt Strandenge et besøg værd!

Reservatet dækker over ca. 21 hektar, og det særlige ved området er den lave vandstand og de smalle strandenge med tagrør, der gør området attraktivt for vade- og vandfugle at holde rast og fouragere i. Ud over strandengene har området også en bred ådal, hvor vandet er ferskt. Her kan du finde planter som engkabbeleje og kærstar.

Gennem årene er der observeret mere end 200 forskellige fuglearter langs bugten, så der er masser af fugle at være på udkig efter!

I rørskoven kan du spotte rørspurve, vandrikser og skægmejser. I strandengen er der blandt andet viber, ryler, engpibere, hav- og fjordterner. Om efteråret kommer knortegæs på besøg for at fouragere, mens canadagæs, sangsvaner og toppede lappedykkere søger læ i området om vinteren. Derudover kan du i efterårs- og vintermånederne være heldig at spotte en isfugl med den prægtige, farvestrålende fjerdragt. Isfuglen er relativt sjælden i Danmark: I 2007 var der omkring 300 ynglepar i landet.

I reservatet finder du informationstavler, reservatfoldere, et fint stisystem og et fugleobservationstårn. En gruppe frivillige naturplejere arbejder konstant på at gøre området let tilgængeligt for publikum, men også indbydende for fugle.

Fugleværnsfonden arrangerer gratis guidede ture i området ledet af enten en naturvejleder eller en ornitolog. Du kan læse mere om deres ture her.

Mens du er i området, kan du også bruge tid på at lære om Nivås varierede historie. Besøg de enestående udstillinger i Nivaagaard Teglværks Ringovn eller Nivaagaard Malerisamling, hvor du også kan lære mere om Nivås mæcen, godsejer og ildsjæl Johannes Hage.  

Kilde: Fugleværnsfonden og Danmarks Naturfredningsforening

Billede: VisitDenmark

Koordinater:  Bredde: 55.929547
Længde: 12.520132

Andre Natur og kultur

i sejleruniverset Nordsjælland
Copyright 2024 © Havneguide.dk