Enestående mountainbiketur i Store Dyrehave

I Store Dyrehave tæt på det historiske Fredensborg Slot kan du få en mountainbikeoplevelse ud over det sædvanlige. Skovens navn stammer fra Christian den 4.s tid, da kongen fik bygget et stendige rundt om sin dyrehave for at holde råvildt og heste inde. Hans efterfølger Christian den 5. byggede senere dyrehavens specielle, stjerneformede vejsystem til parforcejagt på stort vildt.

De helt særlige omgivelser har gjort sporet i Store Dyrehave til et af ”De 10 Spir” –  ti udvalgte mountainbikeruter i danske statsskove, som er noget helt specielt, og som ofte anses af MTB-ryttere som ”must try”-ruter. Sporet er 23 km langt, sværhedsgraderne er rød og sort, rutens højdemeter er 300, og sporet er 90% singletrack.

Store Dyrehaves terræn er let kuperet, og sporet er afvekslende og velegnet til både nye og erfarne MTB-ryttere. På ruten er der desuden intervalspor på 0,8 km og 1,2 km, hvor målet er, at du holder en konstant høj puls.

Den anslåede tid for ruten er mellem 1 og 2,5 time, og hvis du føler, at ruten på 23 km ikke er lang nok, kan den forlænges med 9 km i Tokkekøb Hegn.

Klik her for at se et kort over området og planlægge din rute.

Har du lyst til at opleve den kongelige skov på andre måder, byder Store Dyrehave også på orienteringsløb og skattejagt, og du kan endda blive kørt med slædehunde i den sydlige ende af Store Dyrehave.

Hvis du vil læse mere om de kongelige fortællinger om Store Dyrehave, så klik her.

Kilde: Naturstyrelsen

Billede: VisitDenmark / Niclas Jessen

Koordinater:  Bredde: 55.912957
Længde: 12.358890           

Andre Aktiv i naturen

i sejleruniverset Nordsjælland
Copyright 2024 © Havneguide.dk