Bliv stålmand i stålets by

Har du mod på at skubbe dig selv til grænsen af, hvad din krop kan holde til? Så prøv kræfter med en ”stålmand” i Frederiksværk. En stålmand er en halv iron man – Det betyder, at der svømmes 1,9 km - cykles 90 km - og løbes 21,1 km. Noget af en udfordring for de fleste!

Frederiksværk Stålmand er et tilbagevendende event i september, som DGI Nordsjælland står bag i samarbejde med lokale foreninger.

Arrangementet afholdes meget passende i Frederiksværk, som er kendt som ”Stålets by”, da byen voksede op omkring kong Frederik den 5.s industri- og kanonstøberi Gjethuset.

Svømmeruten foregår således i Frederiksværk Havn, cykelruten leder dig rundt i den smukke natur omkring Frederiksværk, mens løberuten går igennem historiske Frederiksværk by.

Har du ikke helt mod på at binde an med en stålmand, kan du også deltage i andre løb.

Erhvervsstafetten giver din virksomhed mulighed for at dyste imod andre virksomheder. Stil et hold med 2-3 deltagere, som skal svømme 500 m, cykle 30 km og løbe 5 km. Vinderen får en vandrepokal, så der skal kæmpes igennem!

Stålsprinten er kortere end stålmanden, og ruten er på længde med stafetten: 500 m svømning, 30 km cykling og 5 km løb.

Familiens motionsglade børn har også mulighed for at deltage: MINI Stålmanden er for børn og unge i alderen 8-15 år, der kan vælge mellem en kort og en lang rute: hhv. 50/150 m svømning – 4/13 km cykling – og 2/3 km løb.

Læs mere og tilmeld dig på frederiksvaerkstaalmand.dk.

Mens du er i Frederiksværk, er der masser af oplevelser og historiske seværdigheder, som er et besøg værd – se nærmere på havenguide.dk eller VisitNordsjællands hjemmeside.

Billede: VisitDenmark / Niclas Jessen 

Koordinater:  Bredde: 55.966264
Længde: 11.999536

Andre Aktiv i naturen

i sejleruniverset Nordsjælland
Copyright 2024 © Havneguide.dk