Aktiv i Egebæksvang Skov

Løb, cykling eller skovfitness – i Egebæksvang Skov er der noget for alle! Her kan du motionere mellem de smukke træer, tage en løbetur langs den hyggelige Egebæk og forbi skovens fortidsminder eller overnatte med familie og venner på shelterpladsen.

Egebækken, som har givet skoven sit navn, gennemskærer skoven inden den munder ud i Øresund. Skoven byder på hyggelige stier, som kan løbes eller cykles, og derudover er der mulighed for skovfitness med 12 træningsredskaber.

Den by- og kystnære skov har en shelterplads med plads til 12-15 personer. Her er god plads til hygge med familie og venner omkring bålpladsen, der kan bruges ved overnatning eller som frokoststed på skovturen.

Mens du er aktiv i skoven, kan du også tage på oplevelse blandt nogle af de historiske fund, den gemmer på.

Her er levn fra tidlige vandmøller i Egebæksrenden, som man mener har været i brug i den tidlige middelalder. Der er også frilagt en strækning på 75 m af, hvad der tidligere har været enten en befæstelse eller reparation af den oprindelige strandvej.

Noget ganske særligt er ”Grundlovsstenen”, som ligger på hjørnet af Søvejen og Hvidestensvej i Egebæksvang. Oprindeligt blev den kaldt Hvidesten og Haabets Sten, og den blev rejst som et minde om de politiske folkemøder, som blev afholdt i skoven i perioden 1841-1855. Efter Grundlovens indførelse i 1849 blev møderne afholdt den 5. juni, hvor stedet dannede rammen om grundlovsfester indtil 1855. Stenen er omgivet af otte mindre sten og fire støttesten. En af stenene har indhuggede skålmærker, som man mener er fra yngre stenalder eller bronzealderen.

Ved Egebæksvang Skov finder du også Flynderupgård, der i dag er et egnshistorisk museum. Her kan store og små opleve bøndernes og fiskernes liv og historie i spændende særudstillinger.

Kilde: Helsingør Leksikon

Billede: VisitDenmark / Bruno Ehrs

Koordinater:  Bredde: 56.003081
Længde: 12.573302           

Andre Aktiv i naturen

i sejleruniverset Nordsjælland
Copyright 2024 © Havneguide.dk