Havnens Dag blev en stor succes

11. juni 2018
 
HAVNENS DAG SÆTTER NY REKORD MED OVER 140.000 BESØGENDE 
Den solrige lørdag tiltrak et rekordstort antal danskere til Havnens Dag, der bød på tusindevis af gratis aktiviteter i de over 100 tilmeldte danske havne. Besøgstallet har ifølge rapporterne fra de enkelte havne rundet 140.000 - en kæmpesucces og ny rekord, siger organisationen Vild med Vand, der er arrangør af Havnens Dag. Det er tredje gang Havnens Dag afholdes som landsdækkende event. 
  
 
Flere end 140.000 danskere deltog i dag i "Havnens Dag". Her er vi i Vallensbæk Havn, hvor et fiskebassin med klappefisk var en stor succes blandt børnene.
 
Danskere i alle aldre valfartede i dag til de danske lystbådehavne for at få en gratis smagsprøve på alle de mange fritidsmuligheder, de danske havne tilbyder. Og danskerne gik på bogstavelig vis ombord i alle former for aktiviteter, og der blev prøvet kræfter med blandt andet sejlads, SUP Paddleboard, kajak, undervandsjagt, molefiskeri, krabbefiskeri og meget andet. Hver havn havde selv tilrettelagt de aktiviteter, de tilbød danskerne at prøve i dag.
 
"Det har været en helt igennem fantastisk dag. Flere danskere end nogensinde før har deltaget i Havnens Dag. Det giver en god fornemmelse i maven, fordi det fortæller os, at flere danskere er interesseret i at komme på vandet, bruge havnen og dens mange muligheder, og det er jo det, vi er sat i verden for. Vild med Vand vil gerne vise, hvor mange muligheder for aktiviteter på, under og ved vand, de danske lystbådehavne rummer", siger Jesper Højenvang, direktør for Foreningen af Lystbådehavne I Danmark og fortsætter: 
 
"Årsagen til at så mange har deltaget i dag skyldes flere ting. Dels vejret, og det at mange besøgende har set dagen som en kærkommen mulighed for at tilbringe nogle timer sammen ved havnen. Og sidst - men ikke mindst - har vi jo alle sammen et lille legebarn gemt i maven. Sådan en dansk sommerdag som i dag kalderjo på, at man kommer ud og pjasker med noget vand på en eller anden måde, for det bliver man glad i låget af. Uanset om man er syv eller 47 år gammel".
 
Havnens Dag skabt af lokale kræfter
Det er Vild med Vand, som er skabt af Foreningen for Lystbådehavne i Danmark og Dansk Sejlunion samt lokale foreninger, klubber og forretningsliv, der alle har gjort en kæmpe indsats.
 
Dagen koordineres fra Vild med Vand, men det er alle de lokale kræfter, der skaber indholdet på dagen i de enkelte havne - og dermed dem, der har budt danskerne indenfor til de mange havnes aktiviteter. Flere tusinde lokale ildsjæle har lagt en kæmpe indsats i at tilbyde alle de gratis glæder til dagens gæster, som blandt andet bestod af Åben Båd og Venskabsbåd, hvor man har introduceret sejlsport massivt.
 
Havnen - et centrum for aktiviteter
Baggrunden for den landsdækkende Havnens Dag er ønsket om at vise danskerne de mange fantastiske fritidsmuligheder, der er i de danske havne. Vild med Vand-projektet er til for at vække maritime drømme med aktiviteter og gode oplevelser på havnen og havet. Og dermed forhåbentlig skaffe flere medlemmer til de mange klubber, der er i de forskellige havne. Uanset om det er en sejlklub, roklub eller noget helt tredje.
 
"Havnens Dag viser danskerne, at et maritimt fritidsliv i den grad er tilgængeligt. Jeg håber efter i dag, at mange besøgende vil komme igen og prøve både sejlklubber og havnens mange andre muligheder. For danskerne vil jo gerne på vandet. Det er helt tydeligt med den store opbakning, vi har oplevet igen i år. De danske sejlklubber og alle de andre klubber på havnene står i hvert fald klar med masser af tilbud om aktiviteter til alle hele året - også selvom man hverken har egen båd eller redningsvest", siger Mads Kolte-Olsen, generalsekretær i Dansk Sejlunion.
 
Aktiviteter hele året 
Det helt centrale for Havnens Dag og Vild med Vand er, at de gode oplevelser på dagen skaber efterdønninger i form af flere nye brugere på havnen og på vandet fremover. Det er i den grad lykkedes i de to første år, hvor Havnens Dag har været afviklet. Og også i år ser det ud til, at de mange gæster har ladet sig inspirere. De enkelte havne skal nu melde retur til Vild med Vand - men vi ved allerede nu, at nogen i dag for eksempel har fået både båd og bådplads, kajak-klubber nye medlemmer osv. Vild med Vand-havnene fortsætter i øvrigt med at udbyde gratis Vild med Vand-aktiviteter igennem sommeren. Og det kan du følge med i i din lokale havn.
 
FAKTABOKS - Havnens Dag
 
• Havnens Dag 9. juni 2018 skønnes at have været besøgt af flere end 140.000 danskere.
• Der var flere end 1000 udbudte aktiviteter at vælge imellem fordelt på mere end 100 lystbådehavne - det største antal deltagende havne i projektets tre-årige historie.
• Havnens Dag er en årlig begivenhed. Sidste år blev den afholdt 10. juni og havde lige over 100.000 gæster.
• De åbne Vild med Vand-aktiviteter, som Vild med Vand-havnene følger op med efter Havnens Dag, vil både blive annonceret lokalt samt under de respektive havne på www.vildmedvand.dk - hvor man altid kan følge med i, hvor der lige er den vandaktivitet, man er til.
• Havnens Dag er en del af projekt Vild med Vand, som er skabt af Foreningen af Lystbådehavne I Danmark og Dansk Sejlunion. Projektet er støttet af Nordea-fonden.
 
Billeder og kort over Vild med Vand-havnene: www.vildmedvand.dk/presse 
 
Theis Midé Erichsen deltog som ambassadør for Havnens Dag 2018 selv i aktiviteter i flere havne. Her i Vallensbæk Havn. Foto: Vild Med Vand.
 
 
 
 
 

Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk