Cykelfærgen IDA i Grønsund - færge og turistattraktion

29. maj 2018
Færgen IDA
Cykelfærgen IDA i det Sydsjællandske Øhav
 - Færge og turistattraktion på en gang
 
Er I sejlet til det smukke Sydsjælland og har I cykler med ombord, bør I forkæle jer selv med en sejltur på færgen IDA!
IDA er en af de sidste træfærger i Danmark, der stadig sejler i fast rute. 

 
Overfarten fra Bogø-Stubbekøbing tager omkring 12 minutter, og selvom det er en af Danmarks korteste færgeruter, er det bestemt også en af de smukkeste. 
 
Passagererne er både lokale og turister, der vælger at tage turen over. Bogø-Stubbekøbing overfarten kaldes da også cyklisternes ’motorvej’. Det er nemlig ikke muligt at cykle over Farøbroerne, så Bogø-Stubbekøbing er hovedforbindelse for cykler mellem Lolland-Falster i Syd og Bogø-Møn (og Sjælland) i Nord. 
 

Næste år fylder M/F IDA 60 år, men færgen sejler stadig tusindvis af passagerer, cykler, biler og busser over Grønsund i det smukke Sydsjællandske Øhav.

Det smalle Grønsund har igennem tiderne været en vigtig gennemsejlingsrute mellem Østersøen og Storebælt, og sundet har knyttet tætte bånd mellem de omkringliggende øer. 

 
Det Sydsjællandske Øhav byder på kystnær sejlads lige midt i danmarkshistorien, med hyggelige havnemiljøer, idylliske købstæder og meget mere. I Vordingborg Kommunes 9 havne, får sejlerne den 5. overnatning gratis, hvis du bliver mere end 4 dage i deres havne. De 9 havne er Bogø Havn, Kalvehave Havn, Hårbølle Havn, Klintholm Havn, Masnedsund Havn, Præstø Havn, Skåninge Havn, Stege Havn, Vordingborg Nordhavn.
 
 

Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk