Nyd nærværet i det smukke Lillebælt

18. august 2017

Det smukke Lillebælt

Sejler du i Lillebælt venter nogle helt særlige naturoplevelser. Lillebælt er et smalt farvand med en bredde på helt ned til 1 km i bredden ved Snævringen. Farvandet er enkelte steder det dybeste i Danmark på ned til 80 meter, hvilket giver en helt særlig grobund for planter og dyr.

Fra Kattegat løber Lillebælt ind gennem Tragten fra nord ved Skanseodde og ind i Lillebælt, hvor Snævringen dannes ned gennem Lillebælt. Snævringen er et 40-80 m dybt, 20 km langt, 1-2 km bredt, slyngende farvand, der danner Lillebælts snævre, flodlignende afslutning fra nord. 

Lillebælt er nærvær med fantastiske oplevelser inden for rækkevidde. Her er korte afstande, udsyn til flot natur, seværdigheder og stor sandsynlighed for at se Danmarks hval marsvinet.

Snævringen løber forbi Den Nye og Gamle Lillebæltsbro, Hindsgavl Halvøen, og om til Fænø. Herefter løber bæltet ned mod Det Sydfynske Øhav og ud i Østersøen.

Snævringen er et trafikalt nøglepunkt dels for søfarten mellem Østersøen og Kattegat, dels for den tværgående landtrafik mellem Jylland og Fyn. Før Lillebæltsbroerne i hhv. 1935 og 1970 forbandt de to bredder, var der livlig sejlads over Snævringen.

Under Sejlads i Danmark på Havneguide.dk finder I Destination Lillebælt med masser af inspiration til sejlerferien både på land og til vands. Lad jer inspirere af naturoplevelser, kultur, vandoplevelser, shopping og meget mere.

Læs også om de hyggelige havne i Destination Lillebælt ved at søge på Havneguide.dk

Fredericia Lystbådehavn

Middelfart Marina

Kongebro Havn

Middelfart Gl. Havn

Kolding Lystbådehavn

Kilde: Visitmiddelfart og VisitFredericia.


Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk