Fotograf
Destination Nordvestkysten

Limfjorden

Ved Limfjorden leves livet i pagt med det storslåede fjordlandskab og de imponerende udsigter. 

De natur- og kulturhistorisk interesserede kan dykke ned i limfjordsområdets mange kulturskatte, for eksempel ved Doverodde på Thy, som var en vigtig handelsplads med korn- og kvæghandel og en ugentlig afgang til London i 1800-tallet. I dag rummer stedet et spændende oplevelsescenter. Fra siloen får du en storslået udsigt over stedet og Limfjorden.

Limfjordsbyerne Lemvig og Thisted byder på hyggelige havnemiljøer med liv på og ved havnen og et aktivt handelsliv i byens gågade.

Besøg den hyggelige Handbjerg Marina – og tag bare børnene med! Her er badestrand, legeplads, sansesti, shelters, restaurant og iskiosk samt mulighed for at leje havkajakker, fiskenet og krabbestænger om sommeren. 

De travle småfærger sejler lokale og turister frem og tilbage mellem Limfjordens øer og fastlandet og er en oplevelse i sig selv.

Limfjorden er kendt for sine skaldyr. Der er kort fra fjord til bord i Limfjorden, som både har østers og muslinger i verdensklasse. Og glem ikke de berømte limfjordshummere. 

Hvert år i uge 37 kan du nyde det betagende syn af gamle træskibe, der glider hen over vandet på deres tur ”Limfjorden Rundt”, når de besøger Løgstør, Thisted, Struer, Nykøbing Mors, Fur og Skive. Når de lægger til kaj, modtages de af begejstrede tilskuere, som kan få lov til at gå ombord og få et indblik i livet ombord med tovværk og tjære.

 

 

 

 

 

Adresse

Limfjorden
7830 Vinderup
Danmark

Andre Turforslag

i sejleruniverset Limfjorden
Copyright 2024 © Havneguide.dk