Fotograf
VisitFredericia

Vandrestier ved Rands Fjord

Oplevelser på ruterne ved Rands Fjord

Den skønne natur, som du oplever på din vej rundt i området ved Rands Fjord, er varieret og veksler mellem engene langs rør- og ellesump og høje skrænter, åbne arealer og skovbevoksning. Disse kan ses fra de små stiforløb og rundture med udgangspunkt i p-pladserne på Fagerlien og Fårbækvejen.

Stierne går over eng og gennem skov og passerer bl.a. et stykke naturskov og kunstmaleren Anius’ hus. En rød stiafmærkning går til Fugletårnet ved søbredden og de gamle kiselgurgrave.

Rands Fjord har et rigt fugleliv og er særligt kendt for sine havørne, der har slået sig ned i området. For enden af Fagerlien finder du fugletårnet, hvorfra man kan observere ørnene.

Prøv de forskellige ruter

Vandreruterne er af varierende længde, og det er derfor muligt at finde ture, der passer til alle. Ruterne kræver praktisk fodtøj og påklædning efter vejret. Det kan desuden være nødvendigt med gummistøvler på nogle af ruterne alt efter årstid og vejrforhold.

Ønsker man en kortere gåtur, findes der er en vandrerute på 2,8 kilometer med start ved kirken i Egeskov. Denne sti krydser indhegninger med græssende kreaturer.

Parkering

Ved parkeringspladserne ved Fårbækvejen 47 og ved Fagerlien er der opsat informationstavler der viser områdets vandreruter. Det er også muligt at parkere på p-pladsen ved Vejlby Kirkevej 57.

 

Se, hvad andre deler på Instagram

#visitfredericia 

Adresse

Fagerlien
7000 Fredericia
Danmark

Andre Naturoplevelser

i sejleruniverset Lillebælt
Copyright 2024 © Havneguide.dk