Er man på sejlerferie i det sydfynske øhav, bør I forkæle jer selv med et besøg på Lohals Havn.

Her finder I en nyrenoveret og stemningsfuld marina med moderne sanitære forhold, hyggelige grillpladser, ishus, musik, restauranter, lækker sandstrand og maritim legeplads til letmatroser.

Lohals Havn ligger på vestsiden af Langeland, ca. 6 km syd for Langelands nordspids. Fra Lohals Havn er der udsigt til den fynske østkyst mellem Thurø og Nyborg. Så er man til solnedgange i verdensklasse, er Lohals Havn absolut stedet at være.

Gode havnefaciliteter

Banjen er navnet på en nyrenoveret servicebygning, der udover toilet- og badefaciliteter indeholder et sejlerkøkken, depotrum samt en scene og en sejlerstue med tv, airhocky,bordfodbold. Wifi er gratis og der findes el og vand på alle broer.

Børn om bord

Lohals havn egner sig rigtig godt som feriested for sejlerfamilier. Svøm i havbadet med trin, eller leg i det lille saltvandsbassin, med en dybde på 20 cm.

På Lohals Havn er der maritim legeplads og en Blå Flag badestrand med badebroer, nord for havnen.  Hundeskoven mod syd og troldeskoven mod nord er også værd at besøge.

Ekstra soveplads

Har man brug for ekstra soveplads, er der på nordmolen opstillet to sheltere, hver med op til 4 sovepladser. Prisen for leje af en shelter er kr. 75 pr. person/nat. Shelterne skal bookes på www.bookenshelter.dk.

Aktiv i naturen

Holder I af at være aktive i naturen finder I på Lohals havn rig mulighed for at nyde, mærke og opleve det naturskønne Langeland helt tæt på. Svøm i havbadet, hop på en af havnens cykler eller spænd vandrestøvlerne. Vandreruten Øhavsstien starter ved marinaen og leder jer ned langs Langelands vestkyst.

For nylig har man indtegnet to nye ruter, der også starter ved havnen. Til disse ruter findes en turguide, der kan tilgås via jeres mobiltelefon. Download app’en GeoQuestor og se, hvor ruterne fører jer hen.

Cykeludlejning og SUP-board udlejning

Havnen tilbyder cykeludlejning, herunder to el-cykler. Alm. cykler er gratis, de to el-cykler udlejes på dagsbasis og koster kr. 100, Cyklerne og el-cyklerne afleveres mellem klokken 17 – 18 ved havnekontoret. SUP-board koster 50 kr. pr. dag.

Sommermusik på havnen

Hver fredag og lørdag sommeren igennem er der gratis musik på havnen. Den årlige Frikadellefest i juli er sommerens højdepunkt. Læs om sommerens musikprogram og flere begivenheder nedenfor.

Udflugter 

Tranekær slot og Medicinhaverne blot en cykeltur fra havnen

Et fantastisk udflugtsmål er Tranekær Slot og Medicinhaverne, placeret en god 10 km cykeltur fra havnen. Oplev en yderst seværdig slotsby med gamle huse, slot og kirke. Her finder I også det historiske område Medicinhaverne med mere end 450 forskellige planter, der enten har betydning for nutidig medicin eller har været brugt i den tidligere folkelige medicin.

I den gamle gule teaterbygning foran slottet ligger Souvenariet, som er et museum for souvenirs fra hele verden. Nyd en forfriskning før hjemturen i restaurant Generalen, indrettet i de gamle herskabsstalde. Selve slotsparken er fyldt med kunstformen ”Land art” og på græsset ved Tranekær Slot lever en flok af Langelands vilde heste. Det er Exmoor ponyer, der trives over al forventning og menes at være efterkommer af Europas oprindelige vilde heste, der uddøde tilbage i 1870’erne.

Skovsgaard Gods

Besøg det spændende, økologiske gods Skovsgaard. Godset indeholder café, formidling og butik. I godsets historiske hovedbygning vises en udstilling om, hvordan godsejere og tyende levede i 18- og 1900-tallet. På godset udstiller Foreningen Langelands Traktor- og Maskinsamling og repræsenterer en svunden tid i landbrugets historie.

Gallerier og kunsthåndværk

Blot 1 km fra havnen ligger det arbejdende pileværksted. Her fremstilles smukke unika ting. Er I til kunst, ligger der tæt ved havnen små gallerier og kunsthåndværkere.

Velkommen på Lohals Havn.

Faciliteter

i Lohals Lystbådehavn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • autocamper icon på havneguide.dk
  Autocamper
 • Sauna icon på havneguide.dk
  Sauna
 • legeplads icon på havneguide.dk
  Legeplads
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • cykeludlejning icon på havneguide.dk
  Cykeludlejning
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • Ikon for vand
  Vand
 • diesel icon på havneguide.dk
  Diesel
 • Icon spisested på havneguide.dk
  Spisested
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • vaskemaskine icon på havneguide.dk
  Vaskemaskine
 • tørretumbler icon på havneguide.dk
  Tørretumbler
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter

Spisesteder

i nærheden af havnen

HOLM´s

Nordstrandsvej 8
5953 Tranekær
Danmark

Restaurant Marina´s

Nordstrandsvej 4A
5953 Tranekær
Danmark

Jans cafe og spisehus

Nordstrandsvej 4B
5953 Tranekær
Danmark

Lohals Fisk& Grill

Lohals Havn 5A
5953 Tranekær
Danmark

Restaurant Kaos

Søndergade 24 st
5953 Tranekær
Danmark

Lohals Camping

Birkevej 11
5953 Tranekær
Danmark

Pension Skovly

Søndergade 26
5953 Tranekær
Danmark

Begivenheder

i nærheden Lohals Lystbådehavn

Seværdigheder

i nærheden af Lohals Lystbådehavn

Andre havne

i nærheden af Lohals Lystbådehavn
Copyright 2024 © Havneguide.dk