Holbæk Gl. Havn emmer af ægte sejlernostalgi – helt tæt på centrum med gode indkøbsmuligheder.

Havnen er hjemsted for mere end 20 bevaringsværdige træskibe og tilknyttede håndværk med ophalerbeddinger, der servicerer sejlerfolket året rundt. I 2017 opsættes en Barkegryde ved beddingerne i forbindelse med opbygningen af et Kystlivscenter i Holbæk Gl. Havn. Sejlturen til Holbæk Havn går gennem det smukke Isefjorden og Holbæk fjord, en sejltur med fantastiske naturoplevelser og masser af dybt sejlvand og rolig sø.

Ægte maritim stemning

I Holbæk Gl. Havns vestbassin findes en samling af flotte træskibe, der hver især fortæller sin egen historie om dansk kultur og søfartshistorie. Alle, der er medlem af Holbæk Træskibslaug har fripladsordning i dette bassin. I en af havnens store haller byder Nationalmuseets bådebyggere indenfor i det arbejdende museum, hvor man kan følge med i istandsættelsen af Sluppen Ruth.

Gode faciliteter i værftet

I hjertet af havnen ses den historiske røde værftsbygning fra 1930'erne. Der er kun få købstadsværfter tilbage i landet, og derfor renoverede man i 2015 bygningen, så det gamle værft i dag er et topmoderne multihus med nye bad- og toiletfaciliteter. Her finder sejlerfamilien puslebord og familiebaderum, vaskemaskine og en hyggelig café om sommeren. For de sportsinteresserede har man indrettet dele af værftet som en klatrevæg.

Spisesteder på havnen

På havnen finder man et væld af gode spisesteder, og uanset om man er til is, bøf eller fiskerestaurant, er der noget for enhver smag. Besøg værftscafeen eller en af landets bedste fiskerestauranter, SU-RI, der ligger i maritime omgivelser med en fantastisk udsigt.

Ligeledes har Jensens Bøfhus udsigt fra første række til Hørby og det smukke Tuse Næs.

Indkøbsmuligheder

Supermarkeder samt strøgbutikker ligger Holbæk Midtby blot 500 meter fra havnen med hyggelige handelsgader og et væld af kulturtilbud.

Udflugter

Kom ud af båden og oplev Holbæks rige muligheder for gå- og cykelture langs vandet. Gå en tur langs stierne ved fjordbredden eller besøg naturområdet Holbæk Fælled og Arnolds Bjerg, det højeste punkt på fælleden med en fantastisk udsigt over Holbæk. Isefjorden byder på mange oplevelser og her finder man noget af det bedste fiskevand i Danmark.

Børn om bord

Er du til stjernekikkerter og rumforskning? Oplev Brorfelde Observatorium som mange børn nok husker fra DRs julekalender ”julestjerner” fra 2012. I serien blev universet og stjernehimlen udforsket fra Brorfelde Observatorium. Det er Danmarks største observatorium, og de kuppelformede kikkertbygninger fortæller om teknikken og astronomiens udvikling og er nu indrettet som formidlingscenter for naturvidenskab. Holbæk station ligger ca. 10 min. gang fra havnen, herfra kan I tage bussen til Brorfelde - det tager ca. 35 min.

Sejl med på fjorden

Nyd Isefjorden fra vandsiden og hop ombord på en færgerne, der sejler på fjorden – besøg Isefjordens perle Orø, blot en lille sejltur fra Holbæk Gl. havn.

Faciliteter

i Holbæk Gl. Havn
 • bad icon på havneguide.dk
  Bad
 • grill icon på havneguide.dk
  Grill
 • toilet icon på havneguide.dk
  Toilet
 • Icon slæbested på havneguide.dk
  Slæbested
 • elektricitet icon på havneguide.dk
  EL
 • indkøb icon på havneguide.dk
  Indkøb
 • Ikon for vand
  Vand
 • Icon spisested på havneguide.dk
  Spisested
 • wifi icon på havneguide.dk
  Wi-Fi
 • vaskemaskine icon på havneguide.dk
  Vaskemaskine
 • tørretumbler icon på havneguide.dk
  Tørretumbler
 • Tømningsanlæg icon på havneguide.dk
  Tømningsanlæg
 • hjertestarter icon på havneguide.dk
  Hjertestarter

Spisesteder

i nærheden af havnen

Jensens Bøfhus

Havnevej 3
4300 Holbæk
Danmark

Kabyssen

Havnevej 1
4300 Holbæk
Danmark

Hotel Sidesporet

Ahlgade 1 B
4300 Holbæk
Danmark

Restaurant SURI

Havnevej 5
4300 Holbæk
Danmark

St. Pauli burger joint.

Kanalstræde 19
4300 Holbæk
Danmark

FRIYAY

Kanalstræde 19
4300 Holbæk
Danmark

VærftsCafeen S/I FGU-institutionen

Havnevej 7
4300 Holbæk
Danmark

Maskinværkstedet

Havnevej 7
4300 Holbæk
Danmark

Begivenheder

i nærheden Holbæk Gl. Havn

Seværdigheder

i nærheden af Holbæk Gl. Havn

Andre havne

i nærheden af Holbæk Gl. Havn

Holbæk Gl. Havn

Holbæk Lystbådehavn

Holbæk Ny Havn

Hørby Lystbådehavn

Holbæk Marina

Orø Havn

Ejby Havn

Nordhammer Havn

Copyright 2024 © Havneguide.dk