Fotograf
Tina Vind Trabjerg

Tigerjagt i Juelsminde

Findes der rigtige tigre i Juelsminde?

Ifølge lokale sagn, har der altid levet tigre i Juelsminde, men du ser dem sjældent strejfe rundt i byen – i hvert fald indtil nu. Faktisk kan du se intet mindre end 25 af slagsen, hvis du kigger godt efter, næste gang du besøger Juelsminde.

Fordelt imellem Juelsminde Havn, Brugsen og Hotel Juelsminde Strand, finder du en række af små, sjove tigerskulpturer lavet i sten. Skulpturerne er kreeret af den lokale billedkunstner Dorte Karrebæk og bragt til live af børnebogsforfatteren Oscar K., som har givet hver tiger sin egen originale historie og personlighed.

 

Hjælp tigeren Julius med at finde sin søster Julia

Tigerungen Julius, som er endt i noget af en knibe – han er nemlig blevet væk fra sin søster Julia og resten af sin tigerfamilie. Nu er det op til dig at finde ud af, hvor de gemmer sig.

Ved hver tiger finder du en QR-kode, som du kan scanne med din telefon for at lære dem bedre at kende. Hver af de 25 tigre har en unik personlig fortælling, de gerne vil dele med nysgerrige børn og voksne.

Da tigerfamilien er spredt for alle vinde, vil et skattekort med tigrenes placering hjælpe dig godt på vej. Skattekortet kan du hente hos Galleri 7130, Titra Dekor eller Buchs Boghandel. Og du kan starte, lige hvor du har lyst – i hvilken rækkefølge tigrene opdages betyder ingenting.

 

Kunst og kultur i børnehøjde

Tigerjagten giver ikke bare anledning til tempo og leg, men også indholdsrige samtaler, når børn og voksne interagerer med kunst og kultur i øjenhøjde. Det baner vej for nogle anderledes, skæve og fantasirige snakke for hele familien.

Det har været et ønske af kunstnerne bag de 25 skulpturer at åbne op for en meningsfuld dialog mellem børn og forældre om livets store temaer som livet og døden – og dermed gøre dem tilgængelig for alle aldre.

 

Præmie til de bedste skattejægere

Finder du mere end 10 af de forsvundne tigre, er der et tigerbadge i vente. Alt du skal gøre, er at notere tigrenes navne på dit skattekort og aflevere det, hvor du hentede kortet – hos enten Galleri 7130, Titra Dekor eller Buchs Boghandel.

Her vil der også være mulighed for at købe en specialdesignet kunstplakat med tigerungen Julius, I kan hænge op derhjemme.

 

Måske vil I også gerne opleve…?

Har I fået smag for tempo og jagt, kan I også prøve kræfter med den eventyrlige Skattejagt, Juelsminde rundt – eller slå jer løs på den største legeplads i Østjylland, Juelsminde Naturlegepark, som inviterer til sjov og bevægelse for både børn og barnlige sjæle.

Er der i stedet behov for at skrue tempoet i bund efter den vilde tigerjagt, kan I slå jer ned på en af Juelsminde hyggelige spisesteder og isbarer og nyde den gode stemning på havnefronten – eller hvorfor ikke udfordre hinanden til et slag afslappende minigolf på Juelsminde 18-hullers bane?

Adresse

-
8722 Hedensted
Danmark

Andre Oplevelser til børn

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2024 © Havneguide.dk