Endelave Aktiv Ø

Velkommen til en aktiv ø

Endelave tilbyder mange sportsaktiviteter til øens gæster og fastboende i løbet af sommeren og i efterårsferierne. Alt sammen gratis og med frivillige aktivitetsledere i ugerne uge 27, 28, 29, 30, 31 og 42.

Kattegats perle, Endelave, sammensætter hvert år et program, som kan få beboerne, gæster og turister væk fra slumretæppet. 

Under navnet AKTIV Ø tilbyder Endelave Idrætsforening sammen med mange frivillige instruktører og aktivitetsledere ferieuger spækket med fine, fantastiske og finurlige aktiviteter. Herunder kan bl.a. nævnes Endelaves Kanino og Mini-kanino.

 

”Kaninoen” og andre vandreture på Endelave

Endelave har masser at byde på, og de mange muligheder kan langt hen ad vejen foregå i øens skønne natur. Mange mennesker har i årevis travet tusindvis af skridt på øen – og derfor har det været oplagt at navngive et par af de populære ture Kaninoen (efter øens mange kaniner). Fire af Endelaves bedste vandre- og løberuter er afmærkede, så glade vandrere kan tage turene uden guide, når de besøger øen. De afmærkede ruter er fra 3 til 21 km.  

Endelave kan prale af både Mini-Kaninoen (den grønne rute) på 12 kilometer og Kaninoen på ca. 21 kilometer (den blå rute). Her kommer man hele øen rundt og følger hovedsageligt kysten, hvor man kan opleve de flade strandenge og lavvandede havområder, Øvrespidsen som til forveksling ligner det nordlige Grenen – og Klinten, som henfører ens tanker til det sydfynske øhav.

Undervejs på ruten har man udsyn til blandt andet Jylland, Fyn, Æbleø, Samsø, Tunø og i klart vejr også Sjælland – ligesom mødet med et flor af fugleliv, rådyr, fasaner, vilde kaniner og kystnære sæler kan blive en del af vandreruten.

Foruden de to lange ruter finder du på Endelave også den gule kaninrute på ca. 5,5 km og den røde kaninrute på ca. 3 km. Alle ruter starter for enden af havnemolen, et par hundrede meter fra færgelejet. Du kan se ruterne her, eller tage en folder ombord på færgen. Og så kan du ellers gå på opdagelse og kaninkig.

 

Aktiviteter i sommerferien

AKTIV Ø og Endelave Idrætsforenings planlægger hvert år, aktiviteter i ferie ugerne som man er mere end velkommen til at være med til. Aktiviteterne inkludere crossfit, fodboldskole og sejlerskole. Man har også mulighed for at spille golf på verdens formentlig eneste 5-huls-bane er også et stort hit. Golfbanen er anlagt hos en af øens landmænd, som derfor også er gatekeeper i ferie ugerne.

Den positive aktivitets-spiral snurrer lystigt på øen, og en del af øens erhvervsdrivende tilbyder sideløbende et bredt spektrum af andre spændende tilbud. Der er noget for enhver smag for både børn og voksne, og ønsker tilrejsende flere dage på øen, er der muligheder for overnatning og forplejning.

Andre Naturoplevelser

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2023 © Havneguide.dk