Fotograf
Aktiv Ø Endelave

Endelave Aktiv Ø

Velkommen til en aktiv ø

Den skønne ferieø Endelave trækker hver sommer gæster til i hobetal. For at sikre et stort antal tilgængelige aktiviteter på Endelave, arrangerer Endelave IF, under navnet Aktiv Ø, et årligt program af events, som kan få beboerne, gæster og turister væk fra slumretæppet. Sammen med mange frivillige instruktører og aktivitetsledere bliver ferieugerne spækket med fine, fantastiske og finurlige aktiviteter. Herunder kan bl.a. nævnes vandrinng på Endelaves Kanino og Mini-kanino.

 

Aktiviteter i sommerferien

Aktiv Ø og Endelave Idrætsforening planlægger hvert år aktiviteter i ferieugerne som man er mere end velkommen til at være med til. Aktiviteterne inkluderer crossfit, yoga, rundbold, vandreture, fodbold, bordtennis og sejlerskole. Der er også særlige børneevents designet til familiens yngste.  Man har også mulighed for at spille golf på noget så sjældent som en 5-huls-bane, hvilket også er et stort hit. Golfbanen er anlagt hos en af øens landmænd, som derfor også er gatekeeper i ferieugerne.

Den positive aktivitets-spiral snurrer lystigt på øen, og en del af øens erhvervsdrivende tilbyder sideløbende et bredt spektrum af andre spændende tilbud. Der er noget for enhver smag for både børn og voksne, og ønsker tilrejsende flere dage på øen, er der muligheder for overnatning og forplejning.

 

Kaninoen og andre vandreture på Endelave

Mange mennesker har i årevis travet tusindvis af skridt på Endelave – og derfor har det været oplagt at navngive et par af de populære ture Kaninoen efter de mange vilde kaniner, som lever på øen. Tre af Endelaves bedste vandre- og løberuter er afmærkede, så glade vandrere kan tage turene uden guide, når de besøger øen. De afmærkede ruter er fra 3 til 21 km. Aktiv Ø afholder jævnligt guidede ture på Kaninoen.

Du kan vælge både Mini-Kaninoen (den grønne rute) på 12 kilometer og Kaninoen (den blå rute) på ca. 21 kilometer. Her kommer man hele øen rundt og følger hovedsageligt kysten, hvor man kan opleve de flade strandenge og lavvandede havområder, Øverste Ende, som til forveksling ligner det nordlige Grenen – og Klinten, som henfører ens tanker til det sydfynske øhav.

Undervejs på ruten har man udsyn til blandt andet Jylland, Fyn, Æbelø, Samsø, Tunø og i klart vejr også Sjælland – ligesom mødet med et flor af fugleliv, rådyr, fasaner, vilde kaniner og kystnære sæler kan blive en del af vandreruten.

Foruden de to lange ruter finder du på Endelave også den røde kaninrute på ca. 3 km. Alle ruter starter for enden af havnemolen, et par hundrede meter fra færgelejet. Du kan læse mere om Kaninoen her eller tage en folder ombord på færgen.

 

Hvad kan jeg opleve netop nu?

Aktiv Ø arrangerer primært events i skolernes sommerferie og efterårsferien. Du kan få et overblik over kommende events på Endelave IFs hjemmeside.

 

Om Endelave

Dejlige Endelave er et besøg værd året rundt. Her kombineres en helt særlig og karakteristisk østemning med smuk natur. Du kan slappe af ved øens spisesteder eller udforske øen til fods, på to hjul, fire hjul eller fire ben.

Få meget mere inspiration til dit besøg på Endelave på denne side.

Adresse

Kongevejen 40
8789 Endelave
Danmark

Telefon
+45 40 70 43 14
Email
kim@endelaveif.dk

Andre Naturoplevelser

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2024 © Havneguide.dk