Fotograf
David Jervidal

Café Ella

Når sulten melder sig til frokost

Kun et stenkast fra Horsens Centrum, i byens kunstneriske hjerte, finder du denne indbydende café mellem træerne i folkeparken Caroline Amalie Lund. Gå gennem dørene til Horsens Kunstmuseum, der troner sig op på en bakke i parken, og sæt dig til rette i caféen. Der skal ikke købes entrébillet for at nyde et måltid i det store, lyse rum med et stort glasparti, der giver udsigt over parken. Og du skal ikke finde dit stiveste puds frem. Caféen er et uformelt og roligt mødested, hvor der er plads til at læse en avis med en god kop kaffe – eller at invitere veninderne med til en sandwich eller salat efter shoppeturen.

I caféen kan der bestilles lækre frokostretter. Indehaveren værner om stedets lokale identitet og benytter i høj grad lokale råvarer i tilberedningen. Maden er overvejende lavet fra bunden, så du er sikret en unik kvalitetsoplevelse, som ikke kan købes i supermarkedet.

 

Danmarks Bedste Bøfsandwich 2022 og 2023

Café Ellas lille, men gennemførte menukort byder på indbydende og veltilberedte retter. Prøv for eksempel den aromatiske løgsuppe, en portion fisn'n' chips , parisertoasten eller en gang fritter med urtesalt. Og så kan du hver dag sætte tænderne i dagens smørrebrød. 

Folk kommer langvejs fra for at smage den præmierede bøfsandwich, hvor der virkelig er kælet for detaljerne. Kokken Jimmy's kærlighed og dedikation skinner igennem i landets bedste version af den folkekære danske ret. Faktisk er bøfsandwichen så stort et hit, at den har været med til at fordoble besøgstallet på kunstmuseet. 

 

Kig ind til kaffe og kage

Hver dag er der nyt hjemmebag på menuen hos Café Ella. Her kan du nyde en bolle med smør eller et lækkert stykke kage til din kaffe. Er du mere til søde drikke, så er der også et godt udvalg af lokal sodavand og saft.

Det er oplagt at kombinere et besøg i caféen med et væld af aktiviteter. Du kan selvfølgelig tage turen rundt i kunstmuseet, som byder på en imponerende samling af dansk samtidskunst fra de største kunstnere.

Kig også ind i forbindelse med en udflugt i det grønne i Lunden, hvor der er legeplads og god mulighed for aktiviteter og afslapning i naturen.

Og så ligger caféen ikke langt fra byens gågader og shopping-liv.

 

Bordbestilling og åbningstider

Som udgangpunkt har cafeen åbent i museets gældende åbningstider. 

Her kan du bestille bord ved at udfylde en formular, så du er sikker på, at der er plads, når du kommer.

 

Besøg også indehaverens andet spisested

Manden bag Café Ella, Jimmy Boye Jensen, driver også et andet populært spisested i Horsens. Hos Ji-Mi’s kan du få unikke, gastronomiske helaftensoplevelser i en intim restaurant midt i byen. 

Adresse

Carolinelundsvej 2
8700 Horsens
Danmark

Telefon
+45 76 29 23 78
Email
cafe@museumscafe.dk

Andre Spis godt

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2024 © Havneguide.dk