Fotograf
VisitNyborg / Kristian Lilholt

Christianslundsskoven (1,8 km)

Skoven er smukt beliggende ud til Storebælt, ikke langt fra byen og dækker et areal på 25 hektar. Hovedtræarten er bøg, iblandet eg, ask, ahorn, navr og el. På en tur rundt i skoven vil man dog også kunne se f.eks. lærk, ædelgran, douglasgran og rødeg.

Skoven er i dag så meget byskov, at der kun en sjælden gang er besøg af større vildtarter som råvildt, ræv og hare. Har man styr på sin hund, må den være uden snor.

Ved indkørslen til Strandalleen fra Christianslundsvej står to hvide stolpesten med tallene 18 og 38. Til sammen danner de årstallet 1838, der angiver, hvornår skoven fik sit nuværende navn. Før 1838 hed skoven Hesselet, men da Prins Christian (senere Christian den 8.) besøgte skoven, fik den sit nuværende navn, og de to stolper blev rejst.

Syd for skoven ligger et af Danmarks største kongreshoteller, NYBORG STRAND, og inde i skoven, lidt nord herfor, ligger Hotel Hesselet, bygget i japansk stil. I skovens nordlige del ligger Restaurant Lieffroy og i tilknytning til denne et idyllisk grønt areal ud til Storebælt, der bl.a. indeholder en smuk stråtækt pavillon og flere gamle solitære træer. Et af disse træer, et egetræ, er plantet som en fejring af, at kvinderne fik stemmeret i 1915. 

Ved P-pladsen er der en mindre legeplads og udendørs lege-/træningsfaciliteter. Fra den nærliggende badebro, kan der søsættes stand-up-paddleboards og kajakker. 

Der er flere stier rundt i skoven, der gør det muligt at gå forskellige ture. Den anviste er ca. 1,8 km.

Adresse

Skræddergyden 37
5800 Nyborg
Danmark

Telefon
+45 63 33 80 90
Email
VisitNyborg@Nyborg.dk

Andre Turforslag

i sejleruniverset Sejlerparadiset Fyn
Copyright 2024 © Havneguide.dk