Indvielse af Sæby Havn lørdag den 28. maj - kom til stor havnefest

25. maj 2022
Sæby Havn - foto: Tom Jensen

Lørdag den 28. maj fejres indvielsen af Sæby Havn med et brag af en havnefest. Udvidelsen af Sæby Havn har længe været en drøm for mange, og nu står den endelig færdig til gavn og glæde for både lokalsamfundet, gæstesejlere og turister.

Et program med oplevelser for hele familien

Indvielsen af Sæby Havn fejres med masser af aktiviteter og underholdning fra lørdag formiddag – både på den nye og gamle del af Sæby Havn. Derudover vil der også være aktiviteter på Sæby Torv fra klokken 9.30 – 13.00.

På havneområdet vil der være aktiviteter for hele familien. Kom og vær med til Åben Båd, se Falcks brandbiler, åbent hus på redningsstationen, fiskeri, mulighed for at prøve en SUP, kajak, optimistjolle, robåd eller en af de hurtigtgående RIP både. Eller I kan nyde det flotte syn, når redningshelikopteren besøger havnen. Der er snobrød, spisning i teltet om aftenen, musik og dans.

Aktiviteter og underholdning er arrangeret af foreningerne i Vandsportens Hus, Sæby Handelsstandsforening, Sæby Erhvervsforening og Sæby Kirke i samarbejde med Frederikshavn Kommune.

Havneindvielse ved borgmester og afsløring af kunstinstallation

Den officielle indvielse begynder klokken 11.00, hvor borgmester Birgit Hansen klipper snoren til den nye havn. Hun giver også et par ord med på vejen sammen med formand for Sæby Erhvervsforening, Kim Müller og direktør for Destination Nord, Tonny Thorup.

Herefter vil borgmester Birgit Hansen afsløre en ny kunstinstallation på Sæby Havn, Et hav af liv – i bobler af lys, som er givet af Melsens Fond. Det er Sæby-kunstneren Leni Bille, der har skabt to skulpturer inspireret af havet, himlen og havnens betydning.

Nye muligheder i Frederikshavn Kommune

Havneudvidelsen er et bidrag til Frederikshavn Kommunes ønske om at skabe udvikling i hele kommunen for at gøre den endnu mere attraktiv for borgere, tilflyttere og turister. Nye faciliteter danner gode rammer for udvikling i bosætningen, turismen og friluftslivet. Sæby gøres endnu mere attraktiv for lokale og besøgende med flere muligheder for at benytte kysten hele året. Målet er endnu ikke nået, men havneudvidelsen er et stort skridt på vejen i udviklingen af Sæby og hele Frederikshavn Kommune.

Se hele programmet for indvielsen her

Sæby Havn indvielse 28. maj 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er du sejler og kommer fra vandsiden, kan du læse mere om Sæby Havn her på Havneguide.dk


Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk