Flere røde båd klippet i Hadsund

12. oktober 2021
Hadsund Sejlklub

I Hadsund har man sat mange skibe i søen og det blev fejret med manér

Formanden for Hadsund Lystbådehavn, Paw Kristensen, bød velkommen til indvielsen af nye flydebroer,  tømningsanlæg og serviceplads for autocampere. Det blev fejret med gæster, medlemmer, sponsorer og borgmester Mogens Jespersen, der alle var mødt op til en festlig dag i høj sol.

Havnen har man i de seneste år sat mange ”skibe i søen” og det har ført til en omfattende modernisering af den  hyggelige havn. Så meget, at borgmesteren flere gange under indvielsen fik brug for at gribe saksen og klippe flere  røde bånd. En af de ting borgmesteren lagde vægt på i sin tale var, at Hadsund Sejlklub selv har vist vejen, ved selv at medfinansiere projekterne sammen med fonde og andre sponsorer, dertil lidt økonomi og arbejdskraft fra  kommunens side.

Flydebroer til 1,7 mio. kr.

Alene projektet med 118 meter flydebro løber op i godt 1,7 mio. kr. Det er med aptering af el og vand på broerne, redningsstiger og montering. De er finansieret med fondsmidler, et rentefrit lån fra kommunen, ELRO  fonden og egen finansiering fra klubben selv. 

- Det startede for omkring to år siden. Vi havde længe drøftet fremtiden for vores efterhånden slidte flydebroer, der  var mere end 40 år gamle. Efterhånden fyldte udgifterne til reparation og vedligehold mere og mere i forhold til, at vi  gerne vil fremstå som en moderne havn med høj standard, fortæller Paw Kristensen, formand for Hadsund Sejlklub. 

De ældre flydebroer blev fjernet og det var bestemt ikke nogen nem sag for havnens folk at tumle de store elementer. De fire gamle 30 meter lange flydebroer, på hver 50 tons, blev afmonteret og kørt på en lastbil til Thyborøn-Harboøre  Bådelaug, hvor de skal gøre nytte lidt endnu.

Efter flydebroerne tog man fat på en opfriskning af flere af havnens faciliteter med hjælp fra flere sider. Bl.a. har  Hadsund Sejlklub modtaget støtte til tømningsanlægget fra LAG Himmerland, der også var mødt op til indvielsen. Derudover blev der på dagen overrakt en flot pengegave fra Jutlander Fonden Himmerland og Spar Nord  har støttet projektet.

Sidenhen er der desuden anskaffet egen beddingvogn til sejl-og motorbåde, der giver mulighed for at tage både op på 4 meter i bredden og en totalvægt på 15 tons. 

Et godt samarbejde med kommunen

Hadsund Lystbådehavn er en privat havn, idet en del af arealet er klubbens egen matrikel, mens resten er lejet af
Mariagerfjord Kommune. I øvrigt på en kontrakt der skal genforhandles om knapt syv år. Havnen råder med de nye flydebroer over 120 pladser, og har kun få ledige faste pladser tilbage. 

- Vi er meget glade for samarbejdet med kommunen, og de er glade for os. På den anden side trækker vi jo turister til Hadsund, og vi skaber liv på havnen. I 2020, som var begrænset af Corona, havde vi en 25 procents fremgang og i år havde vi allerede i slutningen af juli 125 flere både end hele 2020 sæsonen tilsammen, siger Paw Kristensen og  understreger, at: - Hadsund er på samme tid en rigtig sejlklub med masser af nye idéer, der bygger på 165  medlemmer og en lang historie. Vi har mange frivillige kræfter i klubben, så vi har faktisk håndteret hele processen  selv, slutter den stolte formand.

Læs mere om Hadsund Lystbådehavn her på Havneguide.dk


Flere nyheder

Copyright 2022 © Havneguide.dk