Endelave er Årets Ø 2020

17. september 2020
Endelave

Foto: Karsten Kragh Hansen

Tillykke til Endelave - vinder af titlen Årets Ø

Stærke fællesskaber, frivillige kræfter og fremsynethed i forhold til bære- og levedygtighed har sikret Endelave titlen som "Årets Ø 2020".

"Det er en fantastisk og velfortjent nyhed, og jeg er simpelthen så glad for, at den store indsats på Endelave er blevet set og hørt," siger Helle Berthold Rosenberg, direktør ved Turistsamarbejdet Kystlandet.

Formålet med konkurrencen er at fejre lokalsamfundene, støtte udviklingen samt øge kendskabet til øerne i Danmark.

Turistorganisationerne har henover sommeren, i samspil med Endelaves egen foreningsbaserede initiativ Aktiv Ø, kørt flere kampagner for at skabe opmærksomhed om alle Endelaves attraktive oplevelsesmuligheder - med særlig fokus på vandreruten Kaninoen.  

Timingen for sejren kunne ikke være bedre set i lyset af nye projekter, der inkluderer Endelave.

Med titlen som "Årets Ø 2020" har Endelave fået et kæmpe skulderklap, samt 50.000 kr. til gavn for udviklingen af øen, af Landdistrikternes Fællesråd, Forenet Kredit og Sammenslutningen af Danske Småøer.

De tre organisationer har i fællesskab vurderet, at Endelave var den ø i Danmark, der bedst levede op til konkurrencens tema for 2020: "Det gode samarbejde skaber bæredygtige og levedygtige øer". 

Kontaktinformation
Helle Berthold Rosenberg
Direktør, Turistsamarbejdet Kystlandet
Tlf. 2876 7335
Mail: helle@kystlandet.dk 

Billedetekst: Kaninoen - Endelaves svar på Caminoen - har været megtet populær i år. Den er ca. 22 km. lang. Og navnet stammer fra de mange vilde kaniner på Endelave.

endelave

Flere nyheder

Copyright 2021 © Havneguide.dk