Fotograf
Tine Uffelmann

Museum Nordsjælland - Skibshallerne og Det gamle Hus

Skibshallerne

De nordsjællandske fiskeres historie gennem mere end 500 år er fortalt ved udstillinger med fiskerbåde, sand på gulvet, modeller, plancher og tableauer. En udstilling om det moderne fiskeri fortæller om den tiltagende forurening og om Eu-beslutninger, der har givet fiskeriet udfordringer.

Spar penge og køb årskort til Museum Nordsjælland

Det Gamle Hus

Det gamle hus er et eksempel på fiskerens bolig, som den så ud i anden halvdel af 1800-tallet. Huset har været bolig for skiftende smede og senere også for en ur- og skomager. Smede har haft deres værksted andetsteds, men ur- og skomager Jens Peter Petersen har haft værksted og "butik" i de østre rum.

Stuehuset i Østergade 20

Fra den gamle frugthave der omkranser Det gamle hus og Skibshallerne kan man gå direkte ned til haven ved stuehuset på Østergade 20. Dette hus her indtil 2013 tilhørt fiskerfamilien Klug igennem flere generationer. Her kan man se en sommerbolig som den så ud i 1960´erne og blev lejet ud til feriegæster eller fiskere fra Bornholm.

Museumscaféen

I haven er der om sommeren servering fra museumscaféen, hvor man kan nyde en kop kaffe og hjemmebagt kage.

Billetpriser hos Skibshallerne

Unge under 18 år gratis. Fællesbillet til Skibshallerne og Nakkehoved Fyr: DKK 40,- Udenfor sæsonen: efter aftale med Museum Nordsjælland.

Ud over nævnte åbningstider er der åbent alle dage i skolernes efterårsferie.

Adresse

Gilleleje Hovedgade 49
3250 Gilleleje
Danmark

Telefon
+45 72170240
Email
post@museumns.dk

Andre Topattraktioner

i sejleruniverset Nordsjælland
Copyright 2024 © Havneguide.dk