Information til gæstesejlere!

Doverodde havn ligger smukt i den vestlige del af Limfjordens naturskønne og kulturhistoriske interessante områder. Blot 6,5 km fra havnen ligger handelsbyen Hurup med gågade og et rigt udvalg af specialbutikker.

God havnestemning

Doverodde havn er i sejlersæsonen fuld af liv og aktivitet for både børn og voksne. Her finder I hyggelige grillpladser, seværdigheder og god havnestemning.

Blot 5 min. til fods fra havnen ligger den smukke, velbevarede købmandsgård fra 1848 med en anløbsbro, der vidner om tiden, hvor Doverodde Havn var centrum for korn- og kvæghandel med England. Dengang var der dagligt skibsfart over Vesterhavet, mellem Doverodde og England. Her vil Statens Museum for Kunst oprette en afdeling. Følg byggeriet og læs mere om Købmandsgården her.

Allerede i indsejlingen til Doverodde byder området på oplevelser i særklasse. Nyd udsigten til 7-8.000 år gamle stenalderkystskrænter langs ruten. Thy rummer fantastiske muligheder for at komme helt tæt på naturen og dens historie, her findes landets største gruppe af gravhøje og Danmarks første nationalpark.

Havnebetaling

Havnefogedfunktionen varetages af Sydthy Bådelaug (sydthybaadelaug.dk), der træffes på tlf. 2335 5056. Havnen er medlem af frihavnsordningen.

Frihavnsmedlemmer betaler 65,00 kr. pr. døgn, andre gæstesejlere betaler 150,00 kr. pr. døgn inkl. miljøforanstaltningerne. Havnepengene betales i dagkuverter, der forefindes ved betalingskassen i klubhusets sejlerrum. Som alternativ betaling kan anvendes MobilePay, anvisning findes ligeledes ved betalingskassen. Der er gratis trådløst internet på havneområdet.

Gode havnefaciliteter

”Hyttefadet” er betegnelsen for havnelaugets klubhus og gæstesejlerstue med fjernsyn og et velassorteret køkken. Kaffemaskine, opvaskemaskine, komfur, fryser, bestik, glas m.m. er til fri afbenyttelse, vi ønsker selvfølgelig, at du selv ryder op efter brug. Wi-Fi koden findes på opslagstavlen i stuen. Ved Hyttefadet finder I havnens toilet- og badefaciliteter.

Udenfor klubhuset kan du nyde udsigten over fjorden fra den flotte terrasse med borde, bænke og grill til dine medbragte lækkerier.

Oplevelser og ture

Thy rummer fantastiske muligheder for både action, ro og fordybelse. Købmandsgården er en særlig attraktion for området og huser i dag Limfjordscenteret med skiftende udstillinger og aktiviteter. Nyd den storslåede udsigt over fjorden fra centerets 42 m høje silo og søger man mere action tilbyder Nordvest Safari både rappelling på siloen og havkajakture.

Efter aftale arrangerer naturvejlederen gerne en Limfjordssafari, hvor gæsterne med waders, net og kikkert ser nærmere på livet under vandoverfladen. Dover Plantage med Oltidshøjene og Nationalpark Thy er bestemt også et besøg værd.

Havneregulativ

Læs havneregulativet, der regulerer al ophold og færdsel i og omkring Doverodde Havn, Agger Havn og dele af Thisted havn.

http://thisted.viewer.dkplan.niras.dk/plan/36#/

Link:

https://thy360.dk/kalender#!type=1

https://nationalparkthy.dk/

Faciliteter

i Doverodde Havn
  • bad icon på havneguide.dk
    Bad
  • grill icon på havneguide.dk
    Grill
  • toilet icon på havneguide.dk
    Toilet
  • cykeludlejning icon på havneguide.dk
    Cykeludlejning
  • Icon slæbested på havneguide.dk
    Slæbested
  • elektricitet icon på havneguide.dk
    EL
  • Ikon for vand
    Vand
  • Icon spisested på havneguide.dk
    Spisested
  • wifi icon på havneguide.dk
    Wi-Fi
  • Tømningsanlæg icon på havneguide.dk
    Tømningsanlæg
  • hjertestarter icon på havneguide.dk
    Hjertestarter
  • Frihavn icon
    Frihavn

Spisesteder

i nærheden af havnen

Café Købmandsgården

Fjordstræde 1
7760 Hurup Thy
Danmark

Begivenheder

i nærheden Doverodde Havn

Seværdigheder

i nærheden af Doverodde Havn

Andre havne

i nærheden af Doverodde Havn
Copyright 2024 © Havneguide.dk