GENÅBNING AF GRÆNSER

14. April 2021

21 April 2021

Godt Nyt: Udlændinge med båd i Danmark kan nu indrejse og klargøre båden

Folketingets partier indgik den 13. april 2021 en bred aftale om gradvis genåbning for rejseaktiviteter. Det er godt nyt for de havne i Danmark, hvor udenlandske sejlere har både, som de indtil nu ikke har haft adgang til at klargøre og søsætte.

Fra den 21.4. 2021 vil listen over anerkendelsesværdige formål blive udvidet, og her kom de udenlandske bådejere med. 

Det er virkelig en glædelig nyhed. FLID har tidligere skrevet til justitsministeren og til folketingspolitikere for netop at få grænseåbning for udlændinge med båd i DK med i genåbningsforhandlingerne. FLID har mødt stor forståelse for vores ønsker på tværs af partier.

”Vi er utrolig taknemmelige for, at politikerne med aftalen imødekommer havnene og de udenlandske bådejerne. Det har stor betydning for havne og maritime erhverv, der baserer en stor del af deres indtægt på udenlandske kunder, særligt i Grænselandet,” siger Jesper Højenvang, direktør i Foreningen af Lystbådehavne I Danmark.

Også i det politiske landskab ser man positivt på den nye aftale:

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu kan imødekomme også lystbådejerne, og gavne aktiviteten i havnene og de lokalområder, de ligger i,” siger Jesper Petersen, politisk ordfører for Socialdemokratiet.

Også hos Anni Mathisen, der er turismeordfører for Venstre og har siddet med ved forhandlingsbordet, er der glæde:

”Nogle udenlandske bådejere har desværre allerede opsagt deres kontrakter. Derfor er det glædeligt, at vi nu har landet en aftale, der åbner for at tilse sin båd – såfremt man ejer en sådan beliggende i en dansk havn,” siger Anni Matthiesen, Venstres turismeordfører, som også er formand for Folketingets Erhvervsudvalg.

FLID er lystbådehavnenes brancheforening og repræsenterer 283 af Danmarks ca. 300 lystbådehavne

For yderligere information

Foreningen af Lystbådehavne I Danmark
Jesper Højenvang, direktør
Telefon: 4345 4360
E-mail: jesper@flidhavne.dk


More news

Copyright 2024 © Havneguide.dk