Fotograf
Destination Kystlandet

Skattejagten Tunø Rundt

Mooar, skal vi ikke tage en tur til Tunø?

… Sagde ingen børn nogensinde! Altså, lige indtil de har besøgt Tunø, for så vil de gerne tilbage igen!

Ord kan næsten ikke beskrive, hvor meget vi holder af Tunø. En tur til den bilfri ø kan altid anbefales, men med Skattejagten Tunø Rundt bliver turen ENDNU bedre for seje børn og deres forældre. På Tunøfærgen kan du tage et skattekort, og når du kommer i land, kan du drage ud på en episk vandretur rundt om øen, hvor du skal svare på spørgsmål om det du ser, løse opgaver og bare nyde udsigten på turen. For turen rundt om Tunø er muligvis den smukkeste vandretur i Østjylland… Eller… det er jo egentlig ikke i Østjylland, men det ligger kun en times sejlads derfra, så du kan sagtens tage af sted på en dagstur.

Turen rundt om øen er 8,3 kilometer lang, men det er jo ingenting for en sej skattejæger som dig, vel? Og så er turen jo ret tryg, fordi der ikke er biler på vejene. Meget af ruten foregår på græs og naturstier, så vær opmærksom på, at ruten ikke er velegnet til klapvogn.

 

Hvordan er det liige skattejagten fungerer?

Følg disse enkle trin og få medaljen:
1. Tag et gratis eksemplar af skattekortet på Tunøfærgen (eller print selv hjemmefra)
2. Find alle punkterne på skattekortet, og løs opgaverne
3. Aflevér skattekortet ved Købmandsgården
4. Få den speciallavede medalje som et bevis på din bedrift
5: Vi vil så gerne se, hvordan din tur er gået! Brug #Jeggiktunørundt og @kystlandet på Instagram, så deler vi måske din historie.

Det er let at finde vej. Du skal bare følge kysten det meste af vejen. Har du alligevel brug for hjælp til at finde vej, så kan du bare følge vores digitale kort

 

Tunø’en i Det Østjyske Øhav

Tunø er perle i Kattegat, og en perfekt ø-getaway, uanset om du kommer på en dagstur eller om du vælger at overnatte på øen. Tunøfærgen sejler fra Hou i Østjylland flere gange om dagen til priser, der er til at betale.

Du kan booke din færgebillet via dette link.

Skattejagten starter fra havnen, ikke langt fra, hvor færgen går i land. Størstedelen af turen følger du den skiltede rute, som fører rundt om øen langs kysten. Undervejs kommer du forbi smukke strande og kommer til at gå på toppen af høje skrænter, hvorfra udsigten er imponerende. Og der er gode chancer for, at du kan se marsvin her fra skrænterne (altså dem der lever i havet). Turen slutter i Tunø’s idylliske landsby, hvor du blandt andet skal lægge mærke til den kombinerede kirke/fyrtårn. Inden turen går hjem, anbefaler vi, at du nyder et måltid mad hos et af øens spisesteder (bare rolig, de har også børnemenuer). Og måske kan du også nå et spil minigolf hos Stalden?

Du kan finde inspiration til oplevelser på Tunø på denne side.

 

1-2-3… 7 medaljer til samlingen!!

Har du mod på mere eventyr? Vi har også seks andre skattejagter, der er mindst lige så sjove! Tag færgen til Hjarnø eller Endelave, jagt skatte i Danmarks hyggeligste havneby Juelsminde, jagt trolde i Brædstrup eller tag på eventyr i kulturbyen Horsens. Kunne det ikke bare være sejt at have hele sættet af medaljer?

Adresse

Tunø Hovedgade 1, Tunø
8300 Odder
Danmark

Andre Oplevelser til børn

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2024 © Havneguide.dk