Vandoplevelser og strandeTag på Blå Eventyr i SydkystDanmark

Er du vild med at opleve verden under vandet, så er der rigelig med oplevelser at tage af. Der findes flere gode snorkelstier og dykkersteder i området. Her kan der både opleves skibsvrag eller bopladser fra jægerstenalderen. Ved Møns Klint kan du opleve den helt særlige verden, der folder sig ud tæt ved klinten.  

Vil du hellere opholde dig oven på vandet, så er der masser af muligheder for surfing, kite-surfing, SUP, kano og kajaksejlads. Især i området omkring Farøbroerne er der helt eminent at surfe og det er et populært sted blandt kitesurfere. Er du mere til en kajaktur, er Præstø Fjord et skønt sted at tage ud. 

Læs mere om Blå Eventyr her

For inspiration til oplevelser ved, på og under vandet læs mere her

Foto: Per Rasmussen

Danmarks længste kyststrækning forpligter - nyt VANDMAGASIN sat i søen

Vordingborg Kommune har lanceret et nyt, stort vandmagasin, hvor der findes nyttige oplysninger om kommunens 385 km kyststrækning og om livet ved vandet. Her er spændende oplysninger om alt det du kan opleve og Skrænter, storslåede naturoplevelser og hyggelige købstæder. Her er oplevelser for alle, og for sejlere finder I beskrivelse af kommunens 9 lystbådehavne, der byder på 9 forskellige oplevelser.

DOWNLOAD VANDMAGASINET HER 

Vandoplevelser og Strande


I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

hello
Eksempler på oplevelser
 Cykeltur på Panoramaruten 423 "Den søde tur" Den Søde Tur er som navnet antyder skræddersyet til dig med en sød tand. Hvis børnene hænger lidt i pedalerne, så kan løftet om en is hos Møn Is eller et besøg hos Møn Bolcher sikkert få dem til at trampe lidt hårdere i pedalerne.

Aktiv i naturen Se på kort
 Møns Klint OBS: De besøgende anvises til at der holdes til højre og vende hovedet ind mod skoven, når man passere andre på trappen. Møns Klint er et fantastisk sted for alle der elsker naturen
Klinten troner sig 128 meter op over havets overflade og kystlinjen er ca. 7 km lang. Synet af klinten vidner om de enorme naturkræfter der har skabt Danmark. Her er naturen helt unik, og man kan finde både planter og dyr der ikke findes andre steder i Danmark. Det høje kalkindhold der findes i jorden, er blandt andet grunden til at der findes omkring 20 arter af vilde orkideer i området Klinten er meget dynamisk og er påvirket af både vind og vejr der også gør, at den er i en evig nedbrydning. Denne nedbrydning giver vandet foran klinten en helt særlig grønblåfarve, og den indeholder ydermere spændende fossiler fra fortidens dyreliv. I vinter og forårs perioderne er der størst sandsynlighed for skred på klinten, men de kan komme hele året. Det er både ved løst kridt, og ved store mængder regnvandet der sker skred, og hvor der sendes både ler, mudder og kridt i havet. Man oplever det hvert år i mindre mængder og indimellem kommer der større skred. Det største i nyere tid skete i 2007 da pynten kendt som Store Taler faldt i vandet. Man mener at der i gennemsnit forsvinder ca. 2-4 cm. af klinten om året, og at hele Høje Møn derfor er eroderet bort om ca. 50.000 år Trapperne Det er flere steder langs Klinten muligt at gå af trapper ned til stranden, hvor fra du kan se Klinten vand kanten og virkelig fornemme højden. Maglevandstrappen ved Geocenter Møns Klint er den mest benyttede trappe med hele 497 trappetrin fra toppen af klinten og ned til stranden. Lyder det som en lang tur? Så er der heldigvis mulighed for at holde små pauser undervejs, hvorfra du også kan nyde udsigten ud over både skoven og klinten. Find et kort over alle trapper og nedgange her. Føler du dig ikke klar til en lang trappe, så er der også lavet en boardwalk, hvor alle og enhver kan nyde den fantastisk udsigt over klinten! Lær mere om Klinten På GeoCenter Møns Klint, kan man få hele fortællingen om hvordan klinten blev til.
Hvis du ankommer i bil, er der betalingsafgift på p-pladsen ved GeoCenter Møns Klint.  
Naturoplevelser Se på kort
 Cafe Frederik VII Cafe Frederik VII er en hyggelig cafe som ligger midt på Stege torv med udsigt til hele torvet og byen. Man kan derfor sidde på torvet og nyde sin frokost og en tår at drikke. Når man besøger caféen, vil man kunne se en afstøbning af statuen af Frederik VII.
I 1872 blev der på torvet i Stege opsat en statue af Frederik VII. I 1964 blev statuen erstattet af hække og springvand. I 2004 blev der givet en tilladelse til at opføre en cafe på torvet. Da man synes at busten af Frederik skulle tilbage på sin plads valgte man derfor at få lavet en afstøbning af den oprindelige statue og navngive cafeen efter havn.  
Spis godt Se på kort