Vandoplevelser og strandeTag på Blå Eventyr i SydkystDanmark

Er du vild med at opleve verden under vandet, så er der rigelig med oplevelser at tage af. Der findes flere gode snorkelstier og dykkersteder i området. Her kan der både opleves skibsvrag eller bopladser fra jægerstenalderen. Ved Møns Klint kan du opleve den helt særlige verden, der folder sig ud tæt ved klinten.  

Vil du hellere opholde dig oven på vandet, så er der masser af muligheder for surfing, kite-surfing, SUP, kano og kajaksejlads. Især i området omkring Farøbroerne er der helt eminent at surfe og det er et populært sted blandt kitesurfere. Er du mere til en kajaktur, er Præstø Fjord et skønt sted at tage ud. 

Læs mere om Blå Eventyr her

For inspiration til oplevelser ved, på og under vandet læs mere her

Foto: Per Rasmussen

Danmarks længste kyststrækning forpligter - nyt VANDMAGASIN sat i søen

Vordingborg Kommune har lanceret et nyt, stort vandmagasin, hvor der findes nyttige oplysninger om kommunens 385 km kyststrækning og om livet ved vandet. Her er spændende oplysninger om alt det du kan opleve og Skrænter, storslåede naturoplevelser og hyggelige købstæder. Her er oplevelser for alle, og for sejlere finder I beskrivelse af kommunens 9 lystbådehavne, der byder på 9 forskellige oplevelser.

DOWNLOAD VANDMAGASINET HER 

Vandoplevelser og Strande


I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

hello
Eksempler på oplevelser
 Vemmetofte Strand Faxe kommune byder på en smuk og varieret kystlinie på næsten 30 km.

Stranden ved Vemmetofte er en børnevenlig sandstrand beliggende i et område præget af store skovarealer og er beliggende ved Vemmetofte Strand Camping, hvor der også er en kiosk. Der ligger en restaurant ved P-pladsen samt et toilet. 

For børnene er der en dejlig legeplads på Vemmetofte Strand Camping med alletiders klatreborg og kæmpestor hoppepude.

Se på kort
 Cafe Mocca Du finder Cafe Mocca på den hyggelige Præstø havn lige ud til Præstø Fjord. Cafeen tilbyder frokost, aften, børnemenu og brunch. Hvis solen skinner, er det oplagt at vælge udendørsservering på den store terrasse. Desuden forefindes der møde- og selskabslokaler. Kontakt cafeen for åbningstider   Spis godt Se på kort
 Werning Wine På den dansk-franske vingård Kristianshøj, i Viemose på Sydsjælland har Werning Wine til huse. En alsidig forretning, der beskæftiger sig med vin på alle niveauer. På Kristianshøj produceres der både egne danske vine, blandt andet en rødvin og hvidvin samt en dessertvin. Al den danske produktion og vinificationen foregår på Kristianshøj, hvorimod den franske produktion foregår på vingården i byen st. roman i La Drome og selve vinificationen sker fos Carod som er en fransk samarbejdspartner. Foruden egne vine, så importerer Werning Wine og andre franske kvalitetsvine som bliver solgt på det danske marked. På Kristianshøj tilbyder Werning vine rundvisninger og vinsmagninger for såvel store som små grupper - se mere om vinsmagningerne her Shopping Se på kort