Oplev Det Blå Østjylland

Primære fanebladeKom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand.

Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder og fantastiske naturoplevelser både på vand- og landsiden. Hent inspiration til turen her på siderne, hvor vi har samlet en lang række forslag til nye spændende sejleroplevelser.

Glæd dig til at besøge de mange østjyske havne med havnemiljøer i alle kategorier. Sejl til de små stemningsfulde øhavne eller nyd de hyggelige havne langs kysten, der bugter sig og byder på smukke vige og godt fiskevand. Fra flere af de jyske havne kan i gå på opdagelse i storbymiljøer.

I Det Blå Østjylland findes mange gode muligheder for at være aktiv i naturen.

Kom på land og oplev naturen langs de mange vandrestier og cykelruter, eller tag på togt i havkajak og kom helt tæt på dyrelivet i vandkanten.  

Det østjyske farvand er det perfekte udgangspunkt for vikingeoplevelser både fra vand- og fra landsiden. Fra nord til syd gemmer farvandet på en guldgrube af historiske oplevelser fra vikingetiden og vidnesbyrd om en højdramatisk tid i danmarkshistorien. 

Velkommen i Det Blå Østjylland med enestående sejleroplevelser i vikingernes farvand.Kom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand. Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder.

Eksempler på oplevelser
 Mad to go Meny Rønde Top kvalitetskød fra Mols skovkvæg I Nationalpark Mols Bjerge græsser kvæg og får. De plejer naturen i Nationalparken samtidig med, at de spiser græs, urter, buske og træfrugter, der bidrager til velsmagende og karakteristisk kød. Kvæget bliver slagtet lokalt og pakket hos os MENY i Rønde. 
Se vores Mols skovkvægspakker og kødmarkedspakker:   Se her hvad slagteren anbefaler Eller prøv vores  Måltidskasser med lækre råvarer - nemt, hurtigt og lækkert. Det behøver ikke være vanskeligt - lad os hjælpe med en madplan og dine indkøb. Vi har sammensat forskellige måltidskasser, så du kan variere og vælge, lige hvad du ønsker. Måltidskasserne er udviklet i samarbejde med forskellige madbloggere og kostvejledere, sådan så vi sikrer en god variation i de forskellige kasser. Vi vil løbende udvide med nye spændende, lækre og nemme Meny måltidskasser. Husk, vi leverer måltidskasserne hos dig hver mandag før klokken 17, så aftensmaden kan være klar en god halv time senere.  NB. Måltidskasserne skal bestilles senest torsdag, for at du kan modtage dem mandagen efter. Butikken har åbent: Mandag – fredag kl. 8.00 – 20.00
Lørdag/søndag kl. 8.00 – 18.00 1. weekend i juni til sidste weekend i august holder vi åbent helt til kl. 19.00 i weekenderne Bageren:
Mandag-fredag: kl. 6.30-19.00
Lørdag-søndag: kl. 6.30-17.00
Helligdage undtaget 1. Juledag og 1. Nytårsdag: kl. 6.30-15.00  
Spis godt Se på kort
 Hjarnø Havn Oplev det charmerende ø-liv på Hjarnø ved indsejlingen til Horsens Fjord. Broen, der ejes af Hjarnø Færgefart, benyttes som færgehavn samt havn for mindre både. Sydøst for broen ligger en mindre lystbådehavn, der ejes af den selvejende institution Hjarnø Bådehavn. En bølgebryder i form af en palisadevæg giver læ i lystbådehavnen. Se på kort
 Palsgaard Slotspark Anlægget af Palsgaard Slotspark kan tilskrives den danske diplomat Holger Christian Reedtz, som ejede godset fra 1835-57.
Holger Reedtz hjemførte mange sjældne træer og vækster, som stadig kan ses i parken.

Da Palsgaard i 1898 blev solgt til den norske diplomat, Baron Wedel Jarlsberg (som havde en afgørende betydning for, at den danske Prins Carl blev konge i Norge) engagerede han den engelsk havearkitekt Milner, som i samarbejde med baronen omlagde hele parken med en ny flot tilkørsel til slotsbygningerne, som i samme omgang blev moderniseret og forskønnet.
Parken er offentlig tilgængelig fra kl. 08.00 til solnedgang og er med sine 38 tdr. land (21 ha.) en af landets største herregårdsparker.
Parkens offentlige toiletter er tilgængelige hele året. Hjemmehørende på Palsgaard Gods er amatørteaterforening ved navn Palsgaard Sommerspil.
Foreningen har siden 1972 hver sommer inviteret publikum til Danmarks smukkeste friluftsscene i Palsgaard Slotspark, der er en af landets største herregårdsparker.
Gennem årene har Palsgaard Sommerspil opført forestillinger af meget forskellig art, i de seneste år bl.a. The Sound of Music, Mød mig på Cassiopeia, Les Misérables, Grease, Atlantis, Chess og Annie. Forestillingerne trækker publikum til fra alle egne af landet og somme tider fra udlandet, og vi har været oppe på 10-15.000 tilskuere pr. sæson. Læs mere om Palsgaard Sommerspil og hvordan du sikre dig billetter.
Cykelruter Se på kort