Oplev Det Blå ØstjyllandKom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand.

Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder og fantastiske naturoplevelser både på vand- og landsiden. Hent inspiration til turen her på siderne, hvor vi har samlet en lang række forslag til nye spændende sejleroplevelser.

Glæd dig til at besøge de mange østjyske havne med havnemiljøer i alle kategorier. Sejl til de små stemningsfulde øhavne eller nyd de hyggelige havne langs kysten, der bugter sig og byder på smukke vige og godt fiskevand. Fra flere af de jyske havne kan i gå på opdagelse i storbymiljøer.

I Det Blå Østjylland findes mange gode muligheder for at være aktiv i naturen.

Kom på land og oplev naturen langs de mange vandrestier og cykelruter, eller tag på togt i havkajak og kom helt tæt på dyrelivet i vandkanten.  

Det østjyske farvand er det perfekte udgangspunkt for vikingeoplevelser både fra vand- og fra landsiden. Fra nord til syd gemmer farvandet på en guldgrube af historiske oplevelser fra vikingetiden og vidnesbyrd om en højdramatisk tid i danmarkshistorien. 

Velkommen i Det Blå Østjylland med enestående sejleroplevelser i vikingernes farvand.Kom med til Det Blå Østjylland og sejl i vikingernes farvand. Oplev et enestående sejlerområde med kulturhistoriske interessante områder.

Eksempler på oplevelser
 Eventyrskoven Dit eventyr starter i Eventyrskoven Tror du på trolde? Eller hvad med alfer? Ellers gør du efter et besøg i Eventyrskoven. Her vil du opleve en unik ”oplevelsespark” med fokus på natur, leg og sociale aktiviteter med eventyrfortælling i fokus.  Mystik og spænding er lige sagen når nysgerrighed og fantasi vækkes til live. *Hihihihihihi* - Heksegrin Fire ting du skal opleve i eventyrskoven Oplevelsesskov: Oplev den unikke natur Naturlegeplads: motorikudfordringsbane og sansesti Naturområde: find TID, RO og RUM Verden: Eventyrfortællingen er omdrejningspunktet
Fortællingen i fokus Vi elsker alle en god fortælling. Hvordan vil det mon være, hvis du er hovedpersonen i den fortælling? Når du bevæger dig gennem skoven, kan du tage del i fortællingen ved at scanne QR-koder eller ved at aktivere sensorer med lys og lyd. Eller har alferne mon en finger med i spillet? Det fortælles nemlig: ”Engang i tidernes morgen smed Gud alle de onde engle ud af Himlen og ned på Jorden. Englene havde syndet mod Gud, men de kunne ikke alle sammen nå til Helvede. De faldt derfor ned på jorden flere forskellige steder. Nogle faldt ned på gårdene og blev til gårdboere – altså nisser. Nogle faldt på høje og bakker og blev til bjergfolk, højfolk eller trolde. De som faldt i havet, blev til havfolk. Og endelig blev de som faldt i moser, på enge og i skove til elverfolk eller alfer”. EVALD TANG KRISTENSEN DANSKE SAGN, BIND 1, S. 3, 1.1 Kom og lær mere om alle de sjove, mystiske og spændende danske sagn og eventyr. Priser Entré: 20,- kr. pr. person.
Ønsker du at holde et arrangement eller børnefødselsdag i Eventyrskoven, bestille heks og lignende, kontakt os gerne for nærmere aftale. Faciliteter Picnicplads handicapvenlige toiletfaciliteter (Lukket ved frost/vinter) puslebord, førstehjælp og bad. Eventyrstue med eventyrbøger Fri parkering Shelter og bålpladser  
Oplevelser til børn Se på kort
 Rundt om Kongens Kær - Panoramarute 5 Kom rundt om Kongens Kær på denne lokale cykelrute. Her tager ruten dig tæt på vådområdet og den smukke natur samt en tur ind forbi Vejle inden turen går mod Skibet. Rundturen er ca. 15,5 km. Med næsen rettet mod Vejle går turen ad Bindeballestien. Lige før Trædballe drejes af til højre ad den asfalterede cykelsti, der løber langs Vestre Engvej helt ind til Boulevarden i Vejle centrum. Med sit rige byliv, gode museer og spændende arkitektur er der rigeligt at udforske før turen går syd om Kongens Kær ad cykelstien, du møder ved Ribe Landevej. Stien tager dig indenom vejen og tæt på vådområdet Kongens Kær, og når du møder Ribe Landevej igen, kan du danne dig et overblik over kæret og nyde fuglelivet fra udsigtstårnet. Tilbage i sadlen kører du ad Ribe Landevej og drejer til højre ad Sandagervej, som du følger helt indtil du rammer Gl. Skibetvej. Følg denne og drej til højre ad Skibetvej, som tager dig nordpå over Vejle Å, som du krydser ved den flotte Haraldskær Hovedgård, der nu er hotel. Sidste stop er Skibet Kirke, der er karakteriseret ved en klokkestabel i stedet for et kirketårn. Rundt om Kongens Kær er et turforslag, og er ikke skiltet. Ruten bliver også kaldet for en Panoramarute, da du vil opleve vide udsigter, men også små skjulte steder, der indbyder til ro, nærvær og fordybelse. Download ruten til GPS. Cykelruter Se på kort
 Danmarks Ferguson Museum - Traktormuseum Verdens største samling af Ferguson-traktorer På gården Ankerslund har Henrik Nielsen skabt en imponerende privat samling af Ferguson-traktorer og andre køretøjer. Kom og oplev den store samling, den hyggelige gård, de 200 kvier i stalden, traktorer, redskaber, andre køretøjer, naturen og den afslappede atmosfære på landet. De mange traktorer stammer fra forskellige perioder i historien fra den spæde start til de mere moderne maskiner. Derfor giver udstillingen en mulighed for at følge Ferguson-traktorens udvikling og historie fra dens indtog i det danske landbrug. Samlingen rummer maskiner fra 1917 og frem til 1970’erne. På museet kan du se hele 250 traktorer, redskaber og andre køretøjer. Og så skal du selvfølgelig ikke snydes for symbolet på Ferguson museet – den 12 meter høje skulptur, hvor 28 traktorer tilsammen danner en pyramide. Kig også ind i museets værksted og se, hvad der arbejdes på for tiden.   Tag picnickurven med Nyd din medbragte frokost eller kaffe under træerne til udsigten af den gamle, smukke lade, som er det største bindingsværksbyggeri i Danmark i de sidste 100 år. Fred, ro og masser af plads til, at de små kan løbe rundt, som de vil. Tag også børnene med i stalden, hvor de kan se de mange søde køer.   Bestil en rundvisning På en guidet tur med Henrik Nielsen får du den spændende fortælling om Ferguson-traktoren, grundlæggeren Harry Ferguson og ikke mindst Henriks egen historie om, hvordan han har fået skabt så stor en privat samling. Rundvisningen tager 1-2 timer og kan bookes pr. telefon. Prisen er 300 kr. for en rundvisning + entré på 50 kr. pr. person.   Arrangementer og fester Hvert år sidst i maj afholdes der Ferguson Dage, hvor traktorerne køres ud, vises frem og tages i brug.
Og til november kan du opleve det store populære julemarked. Du har også selv mulighed for at afholde din næste fest hos Danmarks Ferguson Museum. Den smukke og unikke bindingsværkslade er den perfekte ramme for din fest – uanset om det er et bryllup, en fødselsdagsfest eller måske et firmaarrangement.
Kulturoplevelser Se på kort