- Topattraktioner
- Halsninoen | 53 km vandrerute gennem Halsnæs
Halsninoen | 53 km vandrerute gennem Halsnæs
Halsninoen kan opleves i mindre etaper eller i sin fulde længe, på én gang eller over flere dage. Flere steder er det muligt at hoppe på og af toget og begynde ruten.
Halsninoen – er en 53 km skiltet vandrerute gennem hele Halsnæs fra Hundested i vest til Strø Bjerge i syd. Halsnæs byder på meget forskellig natur, kuperede landskaber, strandenge, overdrev, smuk hede, snoede markveje, store dybe skove, Roskilde og Isefjord og Danmarks største sø, Arresø. Lær naturen at kende gennem det kuperede landskab.
Se det interaktive kort over Halsninoen
TIP! Hav vandrekortet med på turen
Vi anbefaler at man har kortet med sig på sin tur på Halsninoen. Kortet kan enten købes og man får det fysisk tilsendt eller man kan downloade det her på siden og have det med på sin mobil. Det gør det nemmere at finde ruten, idet skiltningen på ruten blot er en støtte til kortet og man kan ikke se fra skilt til skilt. Nogle steder på ruten er det ikke lovligt at skilte derfor kan der på strækninger være længere mellem skiltene, og derfor en rigtig god ide at have kortet med. Gør også brug af gps/kort på mobil, det gør også, at ruten er nememre at finde.
Hvor begynder ruten?
- Hvis du påbegynder ruten fra Hundested, kan du tage Lokalbanen direkte til Hundested og Hundested havn fra Hillerød station. Gå den korte tur til Mellemrummet, som er det rekreative grønne areal midt i byen mellem havnen og Strandvejen. Herfra begynder ruten.
- Hvis du begynder ruten fra Strø Bjerge, tager du toget fra enten Hillerød eller Hundested til Grimstrup station/trinbræt. Her begynder ruten mod syd.
- Halsninoen kan begyndes hvor som helst. Du behøver ikke at starte ud i hverken Hundsted eller Strø Bjerge. Find den strækning på kortet du vil gå, find ud af hvordan du kommer derhen med enten cykel, tog, bus eller bil og start derfra. Der er parkeringspladser ved stationerne, hvor man kan parkere.
Køb vandrekortet - Kortet er gratis du betaler blot portoen.
Download kortet over Halsninoen
Overnatning på din vej
Går du Halsninoen i et stræk, så har du nok brug for en overnatning. Hertil er området perfekt. Du finder alle former for overnatningsmuligheder i Halsnæs. Alt lige fra B&B, camping, dejlige hoteller, shelters i skoven til luksus-glampingtelte.
Vi har gjort det nemt for dig og har samlet alt overnatning på vandreruten
Hvis du ønsker tag over hovedet og en god seng at sove i, er der hoteller både i Ølsted på Ølsted Kro, Frederiksværk, Lynæs og Hundested. Området byder på hele fem gode campingpladser, hvoraf flere af dem tilbyder luksus-glampingtelte med en dejlig seng at sove i.
Glamping telte finder du bla hos Byaasgaard Camping og i Lynæs hos Lynæs Surfcenter, hvor du både kan booke de hippe surf-shacks eller hyggelige glampingtelte. Tag evt tværruten mod Melby og Liseleje, hvor du kan sove på Liseleje Badehotel eller booke et feriehus hos Feriepartner. Er du mere til at overnatte i en ferielejlighed, så kan du leje dig ind hos Nordsjællands Ferieboliger, som ligger lige midt i hjertet af Frederiksværk. Hos Frederiksværk Camping kan du tilføje en kanotur til din rute og sejle på kanalen gennem byen ud på Arresø.
Hvis du hellere vil sove i ét med naturen, finder du en række shelters i skovene samt steder, hvor der er fri teltning og hvor du må slå dit eget telt op. Nogle af disse shelters kan bookes på forhånd hos Naturstyrelsen.
Mad & drikke på turen
Langs med hele ruten finder du i byerne flere dagligvarebutikker, hvor du kan gøre indkøb. Området byder også på en lang række spisesteder, lige fra pizzeriaer til det nyere nordiske køkken og alt det midt imellem. Langs ruten ligger der også mange små gårdbutikker, som sælger lokalt producerede varer.
Oplevelserne på din vej
Du må endelig ikke gå glip af disse oplevelser, når du alligevel er ude på tur.
- Krudtværksmuseet i Frederiksværk, åbent i sommerperioden
- Sejltur på Arresø med M/S Frederikke i sommerperioden
- Lej en kano hos Ågabet Outdoor Center og sejl en tur på Arresø og besøg også den lille café på området.
- Torup Marked på Dyssekilde Station, hver anden lørdag i sommerperioden
- Hundested Sandskulptur Festival
- Knud Rasmussen Hus i Hundested, åbent fra påske til efterårsferien
- Kunst, shopping og kultur på havnen i Hundested
- Tothaven - Besøgsbondegård ved Kikhavn lige udenfor Hundested by
Vand og toilet langs ruten
I sommerperioden er der få tilgængelige vandposter langs ruten til fri afbenyttelse. Disse vandposter finder du i Strø Bjerge, Ølsted Grusgrav, ved Ladegårdssøen på Arrenæs, i Auderød Naturhavn, Asserbo Golfklub, Frederiksværk, Lynæs og Hundested havne. Der er mulighed for at bruge toilet på tankstationer, havneområder og på stationer.
Fremkommelighed
Enkelte steder på ruten, kan tilgængeligheden være besværliggjort af trapper eller stigninger, som ikke er for dårligt gående eller folk, der har behov for hjælpemidler.
På den del af ruten, der går gennem Grønnessegaards jorder, langs Klintestien ved Lynæs og gennem spejderlejren ved Arrenæs, er det ikke tilladt at cykle.
Ellers kan ruten bedst beskrives som en varieret rute i blødt terræn med talrige bakker, trapper og fantastiske udsigter.
Find mere information om Halsninoen.
Husk at passe på naturen
Tag dit affald med dig, også fra hunden. Der er kun få affaldsspande langs ruten.
Har du fået blod på tanden til flere vandreture, så finder du her mere inspiration.
Strandvejen
3390 Hundested
Dänemark
Oplev must-sees og highlights i Kongernes Nordsjælland