Fotograf
Søren Larsen

Spot en tangnål ved Ore Strand

Du kan gå i vandet fra badebroen. Her bliver man ofte overrasket over, at sandbunden hele tiden skifter. Ore strand kan betegnes som havets vugge, hvor du finder en masse yngel og småfisk, som f.eks. tangnåle. Her venter også store arkæologiske overraskelser.

Der er en stor parkeringsplads tæt ved vandet for enden af vejen. Der er også adgang til primitive omklædnings-faciliteter, borde og bænke.

Husk sikkerheden: Læs vinden og vandet, lær at svømme, gå aldrig alene i vandet og slip ikke hinanden af syne.

 

Her kan du møde Tangnålen 

Tangnålen er lang og tynd som et stykke græs. Den kan skifte farve i grønne nuancer. Den svømmer med rygfinnen, og kan stå lodret op i vandet for at blende ind i omgivelserne i tangskoven. Alt det er en fordel både for at undgå at blive ædt af andre større fisk, men også for at undgå at blive opdaget, når den selv skal æde smådyr. Det er sjovt at følge den tæt på og se den suge vandlopper ind i munden. Munden er som et langt sugerør – med gællelåget laver den undertryk, og suger de små krebsdyr ind og ned i maven.
Tangnålen er i familie med søhesten. Hos tangnålen er det hannen, som er gravid, og man kan kende ham på en fyldt rugepose hver sommer. Hunnen er mere slank på maven, idet hun har lagt sine ca. 200 æg ind i hannens rugepose i det tidlige forår. Hen på sommeren frigiver hannen små tangnåle ud af rugeposen, som ligner en miniaturemodel af de voksne. Ungerne kan også opleves på det lave vand ved Ore strand – men brug dine øjne godt, for de er super gode til at gemme sig.

Adresse

Klintevænget
Ore Strand
4760 Vordingborg
Danmark

Andre Vandoplevelser og Strande

i sejleruniverset Sydsjælland og Møn
Copyright 2024 © Havneguide.dk