Tag med på de Blå Oplevelser

17. maj 2023

Danske Tursejlere giver inspiration med en guide til nye, spændende oplevelser på turen i vores kystnatur.

- Vi har netop offentliggjort hjemmesiden blaaoplevelser.dk, som er et stort anlagtBlå oplevelser formidlingsprojekt, der fungerer som inspirationskilde til nye og spændende oplevelser ved vores kyster. I tekst, video og fotos får du en guide til 40 geografiske områders oplevelser, aktiviteter og dyreliv. Danmarks store kystlinje er så rig på unikke natur- og kulturoplevelser, der bare venter på at blive opdaget og genopdaget, siger sekretariatschef hos Danske Tursejlere, Sune Abelgren Olsen.

Blaaoplevelser.dk samler væsentlige friluftsoplevelser, man kan støde på i de kystnære områder i Danmark, på ét sted, så man ikke skal på rundtur i hele internettet, for at finde inspiration til en tur i det fri.

Samles ét sted

Er du på tur og gerne vil vide mere om egnens natur og historier? Så finder du det på blaaoplevelser.dk. Lægger du som sejler til ved en turbøje og vil kende mere til livet under vandoverfladen, ja – så er det også på blaaoplevelser.dk, du kan starte. Det samme gælder, hvis du vil prøve en spændende kajak- eller vandrerute, besøge et fuglereservat eller en kulturhistorisk lokalitet.

En af dem, der er dykket godt ned i Blå Oplevelser er tidligere naturvejleder og nu chef for Dansk Ornitologisk Forenings Naturafdeling, Jacob Jensen. Han siger:

- Blaaoplevelser.dk er en blå naturoplukker, der både inspirerer og viser de mange muligheder, vi har for at udforske naturen på egen hånd. Den faglige formidling på hjemmesiden er let forståelig med mange fine visuelle eksempler fra den spændende kystnatur. Jeg er sikker på, at mange vil finde nye veje at gå på opdagelse i naturen med dette initiativ.

Brugervenlig oversigt

På velkomstsiden på blaaoplevelser.dk præsenteres Det Blå Oplevelseskort, hvor de 40 geografiske områder er præsenteret. Ved et klik på områdets ikon åbnes siderne med de mange værdifulde oplysninger om lokaliteten. Har man særlige interesser, så vil en række ikoner vise vej til målrettede aktiviteter for blandt andet sejlads, kajak, SUP, vandring, snorkling og kultur. Ligeså har formidlingsaktiviteter omkring havet en fremtrædende plads.

De smukke SøstjerneruterBlå oplevelser drone

Margueriteruten på land kender de fleste til. Det er en 4.218 kilometer rute, der går igennem hele Danmark og nogle af vores mest naturskønne landskaber. Blå Oplevelser har samlet tilsvarende ruter langs de danske kyster, hvor man kan opleve noget af den smukkeste kystnatur – Søstjerneruten.

Søstjerneruten er opdelt i længere ture, der er mest egnet til sejl- og motorbåde og kortere ruter, der er mest egnet til erfarne kajakroere, SUP’ere og mindre både. 

Kystområderne under forandring

I Friluftsrådet, som har støttet Blå Oplevelser økonomisk, er direktør Winni Grosbøll glad for, at informationerne om de mange rekreative muligheder i kystlandskabet nu bliver gjort synlige og let tilgængelige. For netop disse områder har stor værdi for rigtig mange mennesker.

- Det er godt, at de kystnære oplevelser får en platform, og at de rekreative værdier, der ligger i aktiviteterne ved vand og kyst, bliver italesat. Kystlandskabet er under forandring, og den forandring vil blive mere udtalt fremover. Blå Oplevelser er med til at sætte fokus på den store glæde, vi har ved at udfolde os ved vores smukke kyster, siger hun.   

Blå Oplevelser på app

Er man på farten, så er oplysningerne om de gode blå oplevelser ikke længere væk end et par tryk på mobiltelefonen. Blå Oplevelser findes nemlig også som app, og her er der adgang til hele oplevelsesuniverset.

Som sejler vil man måske være særligt begejstret for at appen giver mulighed for at finde de mange turbøjer, som er udlagt i de smukke kystnære områder. Deres placering findes på et overskueligt kort, som giver dig info om bøjernes placering samt de omkringliggende aktivitetsmuligheder.

Sejlerne finder også informationer om de danske havne i appen. Her er nyttig, praktisk viden om havnenes faciliteter, detaljeret havnekort fra havnelodsen og inspiration til kulturelle oplevelser i området.

- Blå Oplevelser inviterer til nye, spændende eventyr langs de danske kyster. Brug den som guide eller til inspiration, lyder opfordringen fra Sune Abelgren Olsen.

 

FAKTA OM BLÅ OPLEVELSER

Oplevelser og aktiviteter i udvalgte områder i Danmark beskrives på hjemmesiden blaaoplevelser.dk. Hvert af de mange områder beskrives med fokus på den unikke natur og kultur, dyreliv, aktiviteter og oplevelser. Blå Oplevelsers app er gratis og kan downloades til iOS og Android i hhv. App Store og på Google Play. Blå Oplevelser er blevet til i samarbejde med Dansk Sejlunion, Dansk Kano- og Kajakforbund, FLID, Søsportens Sikkerhedsråd og Naturvejledning Danmark, og er støttet økonomisk af Nordea-fonden, Friluftsrådet og Danske Tursejlere.

Besøg blaaoplevelser.dk.


Flere nyheder

Copyright 2024 © Havneguide.dk