Dyk ved historiske Kronborg Slot

Kronborgbugten har fået en anderledes oplevelse: en snorkelsti! Forestil dig en sti, som du kender den på land, med skilte, som fortæller om plante- og dyrelivet i nærheden – denne sti er bare sunket under havets overflade … Så ved du, hvad en snorkelsti er!

Den undersøiske sti har et antal undervandsposter med plancher, der forklarer med illustrationer og tekst om de dyr og planter, du møder rundt om dig på havbunden. Planchernes placering kan nemt spottes fra overfladen, hvor de er markeret med en gul eller rød kuglebøje. Fra tavlerne løber der et reb, som du kan følge under vandet, så det er nemt at komme fra den ene planche til den anden. Stiens dybde varierer ned til max. 3 meter.

Alle kan prøve stien, da den henvender sig til den uerfarne snorkler, og den egner sig til både børn og voksne. Så har du lyst til en utraditionel oplevelse, hvor du får mulighed for at prøve en spændende snorkellokalitet og samtidig lære mere om undervandslivet, så er snorkelstien lige noget for dig!

Startpunktet for stien i Kronborgbugten ligger under badebroen på Helsingør Nordhavn. Her finder du også en oversigt over ruten og hjælp til, hvordan du bruger stien sikkert.

Hvis du er blevet helt bidt af at opleve et område under havets overflade, så er der også anlagt snorkelstier ud for Hornbæk Plantage, Julebæk, Snekkersten og Nivå Strandpark. Ruterne er af forskellige sværhedsgrader.

Snorkelstierne er som udgangspunkt tilgængelige fra slutningen af maj frem til midt oktober, men nogle kan være lukket midlertidigt, hvis de er under vedligeholdelse.

Ideen til stierne er opstået i et samarbejde mellem Øresundsakvariet og naturformidlernetværket Bustergruppen, som ønskede at hjælpe interesserede til at finde og lære om de mange spændende ting på havbunden.

Kilde: Øresundsakvariet.
Billede: VisitDenmark / Niclas Jessen
Koordinater:  Bredde: 56.043598 
Længde: 12.619398           

Andre Aktiv i naturen

i sejleruniverset Nordsjælland
Copyright 2024 © Havneguide.dk