FLID hilser 180 nye redningsstiger fra TrygFonden velkommen

18. Juni 2021
TrygFondens stige

I juni måned er 180 nye redningsstiger i markante orange farver ved at blive sat op i flere lystbådehavne.

Redningsstigerne doneres til lystbådehavne gennem TrygFondens program ”Respekt for vand”, og med de 180 nye stiger, er der i alt doneret 500 redningsstiger til havne.

Som et ekstra plus er redningsstigerne forsynet med solcelledrevet lys, så de kan ses fra vandet i mørke. Falder man i vandet en mørk aften, kan lyset eller reflekterende gul folie være helt afgørende for, at man kan se redningsstigen og komme op på broen.

– Sikkerhed og tilstrækkeligt redningsudstyr er de senere år kommet meget mere i lystbådehavnenes fokus, udtaler direktør, Jesper Højenvang, FLID. Senest har Corona-perioden ført mange flere danskere til havnene, både som sejlere og roere, men også som besøgende, der søger havnenes stemning. Og ikke alle er lige vante med at bevæge sig broer og moler.

I FLID arbejder vi med Sikker Havn projektet, hvor 30 lystbådehavne nu er certificerede Sikker Havn. Projektet er lige som redningsstigerne støttet af TrygFonden, og skal gerne føre til mange flere lystbådehavne, som ønsker at leve op til Sikker Havn anbefalingerne for redningsudstyr, siger Jesper Højenvang.

Flere havne kan søge om redningsstiger – ny frist 1. september

Fra TrygFonden oplyser Rene Højer, at den store interesse fra lystbådehavne gør, at fonden allerede har åbnet for flere ansøgninger om redningsstiger med lys.

Frist for at søge stiger til levering i 2022 er sat til 1. september 2021. Frem til den 1. september kan ejere af havneområder, hvor der er offentlig adgang, og hvor der færdes mange mennesker, søge om redningsstigerne. Stigerne vil blive leveret i foråret 2022. Læs mere om, hvordan man søger om en redningsstige fra TrygFonden her: respektforvand.dk

Har man allerede stiger i havnene, kan disse med få ændringer blive endnu mere synlige og øge sikkerheden.

 

Her er et par gode råd:

• Sæt lys på redningsstigerne, så de er synlige både fra land- og vandsiden.
• Markér stigerne med gult fluorescerende refleksbånd, eller mal dem i en pangfarve (skriggul/skrigorange), så de skiller sig ud fra omgivelserne.
• Tjek løbende, at redningsstigerne er robuste at kravle op ad.

Læs mere om anbefalingerne til sikkerhedsudstyr på havne

Læs her Pressemeddelelsen fra TrygFonden om hvilke havne, der har fået redningsstiger.


More news

Copyright 2024 © Havneguide.dk