Vi har stadig 50 ledige bådpladser

19. Januar 2022
På havnen byder man velkommen, for havnen har 50 ledige pladser tilbage, i en tid hvor andre havnes ventelister rækker år ud i fremtiden. Her ses fra venstre: Søren Olsen (havnefoged), Sven Thor Larsen (kasserer), og Lars Østergaard (formand for sejlklubben). 

Af Trine Larsen, trine@flidhavne.dk

Når man står ved kajen i Morsø Sejlklub & Marina en solrig vinterdag, så forstår man ikke, at havnen stadig har ledige 50 bådpladser. Det gælder både Morsø Sejlklub & Marina, men også flere andre havne uden for de store byer. 

- Og det ikke en gang fordi det er særligt besværligt, eller der er lang køreafstand, siger havnefoged Søren Olsen, der supplerer med, at priserne bestemt heller ikke fejler noget med et absolut rimeligt niveau. Havnen har 210  bådpladser, og som sejler har man ikke mindre end 25 havne inden for 25 sømil, som man kan aflægge et besøg, når man er på vandet.

- Ser vi på landtransporten for at komme frem til Morsø Sejlklub & Marina, er der kun 1 times kørsel fra Struer, en halv time fra Skive, lidt over 1 time fra Viborg og under 2 timer fra Aarhus, så hvad er der at betænke sig på, supplerer havnefoged Søren Olsen.

I første parket

Vi befinder os i første parket til den smukke Limfjord, der rummer uendeligt mange gode sejleroplevelser. I Morsø Sejlklub & Marina er der legeplads, tømningsanlæg og så er havnen virkelig godt placeret midt i byen med nem adgang til shopping, byliv og oplevelser, foruden at man kun har kort afstand til seværdigheder som Jesperhus, hvor hele familien kan få sig en god oplevelse. Og så er bussen gratis på Mors.
- Havnen har oplevet vækst i antallet af gæstesejlere og autocampere. Sidstnævnte kommer hele sæsonen, og selv her i vinterhalvåret får vi besøg af 2-3 autocampere om dagen. 

Mange er gamle kendinge, og enkelte er så kendte, at de hjælper til med forefaldende arbejde, når de er på besøg hos os, lyder det med et smil fra Søren Olsen. Havnen holder i øvrigt et toilet åbent hele vinteren for gæsterne, ligesom også klubhuset er åbent for besøg hele vinteren. 

Åbent for lokale - og små gæster

I Morsø Sejlklub & Marina er der plads til alle. Flere daginstitutioner har adgangskort til toiletterne, som de frit kan benytte, når de besøger havnens legeplads. Havnen har også krabbevæddeløb og et skab med udlån af redningsveste til fri afbenyttelse sponsoreret af TrygFonden. Så der er altså også besøg af de helt små og måske kommende sejlere. 

Vinteropbevaring og en arbejdshal

Et tiltag på havnen, der er meget populært blandt sejlerne, er havnens 24 høje og smukke opbevaringshaller. De udgør en arkitektonisk og flot kulisse med de spektakulære gavle og den røde farve. 
- Opbevaringshallerne er opført af sejlklubben og bliver i realiteten overdraget til bådejere for en pris af 140.000 kr. Pengene får de retur, såfremt de igen frasiger sig muligheden for at få båden i tørvejr vinteren over. Senest har klubben dog købt en af opbevaringshallerne tilbage, med henblik på at klubbens medlemmer kan leje hallen for kortere perioder til brug for reparationer, når man har behov for at være indendørs med arbejdet eller med det materiale og udstyr, som en reparation kræver, siger Søren Olsen. Hallerne er i øvrigt meget eftertragtede, og der er p.t. 10 på venteliste. 

Billedtekst: På havnen byder man velkommen, for havnen har 50 ledige pladser tilbage, i en tid hvor andre havnes ventelister rækker år ud i fremtiden. Her ses fra venstre: Søren Olsen (havnefoged), Sven Thor Larsen (kasserer), og Lars Østergaard (formand for sejlklubben). 

Læs mere om Morsø Sejlklub og Marina. 


More news

Copyright 2024 © Havneguide.dk