Kom med på Sælsafari ved Strynø i det sydfynske øhav

10. juli 2021
Sælsafari fra Strynø Smakkecenter

Oplev sælsafari på Strynø i juli

På Strynø er der en rig kystkultur, og en af de helt særlige oplevelser er sælsafari. Lørdag den 3., 24. og 31. juli  vil der være sælsafari mellem 10.30-14.00. Mødestedet er på Øhavets Smakke- og Naturcenter. 

Der udleveres veste og turen går til Strynø kornmølle. Herfra stævnes ud i en historisk pram til det det lavvandede område ved kysten, hvor gæsterne har mulighed for at komme ret tæt på sælerne, der ligger og soler sig på stenene.

Sejladsen foregår i prammen “Strynkalv” en historisk kvægpram fra 1950, som nænsomt er restaureret og den eneste tilbage i Danmark. Tag gerne en madpakke med og husk drikkedunk og solcreme. Du kan tage din egen madpakke med, eller købe en lækker frokostsandwich i Café Kabyssen. Frokostsandwich bestilles særskilt hos Kabyssen.

Her kan I læse mere om Strynø og Sælsafari fra Smakkecenteret vest på øen

Om sælsafari i det sydfynske øhav

 

De lavvandede områder omkring Strynø huser en mindre bestand af spættet sæl, som vi normalt kan være heldige at få at se, når vi sejler ud i Øhavet.

Fortællingerne er mange og handler ikke alle om sæler, når vores lokale skipper tager jer med på tur. Vi stævner ud fra Strynø Mølle og sejler ud i det lavvandet område. Øhavet er et unikt område, der også har et væld af spændende fuglearter. Om sommeren vil I se i tusindevis af svaner, som slår sig ned i området nogle uger, mens de skrifter deres svingfjer. Turene er hyggelige for både børn og voksne.

Flere magiske ø-oplevelser - besøg ø-universet SMÅØERNE for sejlere 

Her på Havneguide.dk finder I et samlet ø-univers, med inspiration til sejlerferie på de danske småøer. Der vil være gode havnebeskrivelser af de små ø-havne, oplevelser på øerne, ø-livet og forslag til magiske ø-hop for sejl eller motor. 

LINK til sejleruniverset SMÅØERNE 


Flere nyheder

Copyright 2021 © Havneguide.dk