Endelave Kro og Gæstgiveri

Endelave Kro og Gæstgiveri finder du 10 minutters gang fra færgelejet. I den hyggelige krostue er man velkommen til at nyde en stund foran brændeovnen med avisen eller en god bog. På en lun dag kan man nyde maden og øens liv fra terrassen foran kroen. Vi har elleve værelser på 1. sal. Der er ikke elevator, og toilet og bad er på gangen. Alle værelser har håndvask, og flere værelser har kig til havet.

I ydersæsonen er det oplagt at tage på vandreture i den skønne og rå natur. Øens størrelse gør, at man kan nå rundt og opleve den afvekslende natur på et par dage. Øvre mod nord med det store fredede område, hvor roen og den uberørte natur er yderst fascinerende. Klinten mod syd med kig til Æbelø og Nordfyn er absolut et vandretur værd. Øen har et rigt dyre- og planteliv og er kendt for
sine vilde kaniner. Hos Endelave Kro smører vi gerne en madpakke til vandreturen. Madpakker kan bestilles på forhånd. 

I højsæsonen er øen fyldt med liv, og man kan med fordel besøge de lokale seværdigheder som blandt andet kirken, Lægeurtehaven og det lokale museum. Havnemiljøet er hyggeligt og byder på grillpølser og en frisk dukkert i havet, hvis man er til det.


På Endelave vil man opleve et lokalsamfund med stor åbenhed og et fællesskab, som er helt unikt. Mange frivillige er med til at skabe en ø med liv og aktiviteter.

Tag færgen fra Snaptun. Efter ca. en times sejlads kommer man til Endelave. Er man godt gående har man ikke brug for bilen, den kan parkeres i Snaptun. På Endelave er der mulighed for at leje
cykler. Kommer man flere sammen, kan der arrangeres traktortur og turridning rundt på øen - spørg
på kroen.

Andre Spis godt

i sejleruniverset Det Blå Østjylland
Copyright 2023 © Havneguide.dk