SydkystDanmark har noget helt særligt at byde påSydkystDanmark har noget helt særligt at byde på, når det gælder sejlervand, sejlermiljø og ikke mindst, sejloplevelser. 

SydkystDanmark byder på Danmarks længste kystlinje med masser af oplevelser på, i og ved vandet. Her sejler du lige ind i fortællinger fra Danmarkshistorien i noget af Danmarks smukkeste farvand, hvor der er korte afstande mellem destinationens havne. 

Her venter masser af spændende oplevelser lige rundt om hjørnet, når du først har lagt til kaj. På den lange kystlinje finder du en masse hyggelige og unikke havne, der alle er fyldt med charme og atmosfære. 

Når du besøger havnene i SydkystDanmark kan du være sikker på, at der aldrig er særlig langt til en god oplevelse. SydkystDanmark har nemlig noget for enhver smag, og her er oplevelser til alle aldre. 

Uanset om du ønsker aktive oplevelser i naturen med vandring, cykling eller til vands, hvor du i sandhed kan komme ud på Blå Eventyr. Eller om du hellere vil tages tilbage i tiden på nogle af de spændende museer eller besøge de mange særlige spisesteder, der ligger i eller tæt ved havnene. 

Her er mange gode familievenlige attraktioner, hvor I kan være sammen som familie og få en masse gode oplevelser. 

På turen rundt i SydkystDanmark kan du opleve store naturoplevelser ved de to imponerende klinter, og du kan komme højt til vejrs i det 45 meter høje Skovtårn, der giver et vidunderligt view over hele Sydsjælland. 

Når mørket falder på, er det værd at huske at kigge op mod himmelen, hvor du på Møn og Nyord kan opleve den helt fantastiske stjernehimmel i Nordens første certificerede Dark Sky park. Besøger du de mønske havne, så sejler du direkte ind i UNESCOS Biosfære område. 

Velkommen til Sejleruniverset SydkystDanmark - her begynder historierne! 

TILBAGE TIL KORTET

Læs om rabatter i SydkystDanmark igennem hæftet FunPass her

Foto: Tage KleeVandoplevelser og Strande

I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

Læs mere

Eksempler på oplevelser
 Boesdal Kalkbrud Boesdal kalkbrud blev nedlagt i slutningen af 70'erne, og Stevns kommune overtog senere ejerforholdet.  Man kan i dag stadig se rester fra dengang at der blev udvundet og forarbejdet kalk i Boesdal, i kanten af kalkbruddet kan man stadig se de to ovne som man brugte til at brænde kalken i, og i midten af hele bruddet ligger den store pyramide hvor man opbevarede det knuste og tørrede kalk indtil det blev hentet af lastbiler. I kalkbruddet nordlige del, kan man opleve Stevns Klints geologi og man kan se hvordan at klintens banker fortsætte ind i landet. Der er fra kalkbruddet også adgang ned til vandet og til synet af de smukke klinter. I 2010 besluttede en gruppe lokale ildsjæle på Stevns at udnytte området bedre og samtidigt sørge for vedligeholdelse og udbygning af faciliteter som toiletter og parkering.
Området anvendes i dag som rekreativt område til fri afbenyttelse af kommunens borgere og turister.

Boesdal kan anvendes til udendørsformål f.eks, picnic, overnatning i shelter, rollespil, gudstjenster i det fri o.lign, men området anvendes også lejlighedsvis til kulturelle aktiviteter, som f.eks. koncerter. I sommeren 2019 er der ikke adgang til Pyramiden
Naturoplevelser Se på kort
 Tirsdagsmarked Stege Tirsdagsmarked i Stege Hvert år afholder Møn Handelstandsforening tirsdagsmarkeder hvor byen bliver fyldt med boder, aktiviteter og ikke mindst mennesker. Tirsdagsmarkederne starter den første tirsdag i juli måned.  Der er nye programmer hvert år og de kan findes på Møn Handelsstandsforenings hjemmeside Tirsdagsmarkederne i Stege er altid godt besøgt og det kan derfor godt betale sig at komme fra morgenstunden og samtidig have tålmodighed med at finde en parkeringsplads Shopping Se på kort
 Café Klint Cafe Klint er en hyggelig café der ligger med udsigt over slots torvet og med Danmark Borgcenter og Gåsetårnet i baggrunden.  Der serveres lækker brunch, frokost menuer og aften anretninger. Du kan sidde og nyde udsigten inde fra cafeen eller benytte dig af deres skønne udendørs servering i sommer perioden.  Spis godt Se på kort