SydkystDanmark har noget helt særligt at byde påFoto: Tage Klee

SydkystDanmark har noget helt særligt at byde på, når det gælder sejlervand, sejlermiljø og ikke mindst, sejloplevelser. 

SydkystDanmark byder på Danmarks længste kystlinje med masser af oplevelser på, i og ved vandet. Her sejler du lige ind i fortællinger fra Danmarkshistorien i noget af Danmarks smukkeste farvand, hvor der er korte afstande mellem destinationens havne. 

Her venter masser af spændende oplevelser lige rundt om hjørnet, når du først har lagt til kaj. På den lange kystlinje finder du en masse hyggelige og unikke havne, der alle er fyldt med charme og atmosfære. 

Når du besøger havnene i SydkystDanmark kan du være sikker på, at der aldrig er særlig langt til en god oplevelse. SydkystDanmark har nemlig noget for enhver smag, og her er oplevelser til alle aldre. 

Uanset om du ønsker aktive oplevelser i naturen med vandring, cykling eller til vands, hvor du i sandhed kan komme ud på Blå Eventyr. Eller om du hellere vil tages tilbage i tiden på nogle af de spændende museer eller besøge de mange særlige spisesteder, der ligger i eller tæt ved havnene. 

Her er mange gode familievenlige attraktioner, hvor I kan være sammen som familie og få en masse gode oplevelser. 

På turen rundt i SydkystDanmark kan du opleve store naturoplevelser ved de to imponerende klinter, og du kan komme højt til vejrs i det 45 meter høje Skovtårn, der giver et vidunderligt view over hele Sydsjælland. 

Når mørket falder på, er det værd at huske at kigge op mod himmelen, hvor du på Møn og Nyord kan opleve den helt fantastiske stjernehimmel i Nordens første certificerede Dark Sky park. Besøger du de mønske havne, så sejler du direkte ind i UNESCOS Biosfære område. 

Velkommen til Sejleruniverset SydkystDanmark - her begynder historierne! 

TILBAGE TIL KORTET

Læs om rabatter i SydkystDanmark igennem hæftet FunPass her

Foto: Tage KleeVandoplevelser og Strande

I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

Læs mere

Eksempler på oplevelser
 Vordingborg Nordhavn Velkommen til Vordingborg Havn. Nordhavnen er kendt som borgcenter og for at have en af de flotteste indsejlinger mod byens vartegn, Gåsetårnet, der knejser over ruinen af Valdemar Atterdags Slot - en af Danmarks største middelalderborge. Fra Gåsetårnets top kan du nyde en fantastisk udsigt over by, land, vand. Besøg samtidig Sydsjællands Museum (på slots- ruinen), hvor du får indblik i byens spændende historie og andre udstillinger. Er du heldig, er der en arkæologisk udgravning med besøgsmulighed i gang på Slotsruinen. Hvert år i uge 28 er der Vordingborg festuge, med de største musiknavne i kongeriget. Alle koncerterne er gratis. Hele byen er giret op til festugen, der er boder overalt, det summer af liv. Når festugen slutter med et stort fyrværkeri, er havnen det bedste sted at være, for en stor oplevelse. Tag også en tur i byens grønne omgivelser. Du kan leje cykel via turistbureauet, der ligger ved Slotsruinen. Besøg sommerudstillingen på det gamle kystfort, Masnedøfortet - hvor du mødes af den smukkeste udsigt til den største af Danmarks "gamle" broer, Storstrømsbroen. Vordingborg Nordhavn er en smuk naturhavn renoveret i 2004 midt i byen med gå-afstand til centrum og byens seværdigheder. Både med dybgang på op til 2,1 m kan anløbe i bassinet mellem bro 2 og 3. Der er gode toilet- og bade- forhold, klubhus, restaurant og café. Se komplet liste over oplevelser, spisesteder og seværdigher nedenfor. Havne i SydkystDanmark Se på kort
 Den Danske Pilgrimsrute I tusinder af år har pilgrimme vandret på Caminoen i Spanien også helt fra Danmark. På den Danske Pilgrimsrute ligger kirkerne som perler på en snor, fra Sankt Bents Kirke i Ringsted til Glumsø Kirke og kirkerne i Næstved by. Fra Næstved vandrer du via bl.a. Mogenstrup og Lundby til Vor Frue Kirke i Vordingborg. Det er en naturskøn rute hvor du udover spiritualiteten fra kirke til kirke, kan opleve en del af Danmarks kulturhistorie. Aktiv i naturen Se på kort
 Blå Eventyr Blå eventyr Hvad enten du er til skumsprøjt, drabelige historier fra dybets blå eller blot ynder en stille tur ved stranden, er du kommet til det helt rigtige sted. De 385 kilometer kyst i Vordingborg kommune og farvandene omkring er én stor legeplads for eventyrlystne. Oplevelserne er derude og venter blot på, at ud reber sejlet, trækker i våddragten, finder kajakken eller fiskestangen. Du kan finde de mange spændende oplevelser og historier over eller under den blå overflade, på hjemmesiden www.blåeventyr.dk, eller downloade "Blå Eventyr" app'en via din appstore. Tag ud og udforsk det smukke område, det blå vand er nemlig for alle. God fornøjelse! Vandoplevelser og Strande Se på kort