SydkystDanmark har noget helt særligt at byde påFoto: Tage Klee

SydkystDanmark har noget helt særligt at byde på, når det gælder sejlervand, sejlermiljø og ikke mindst, sejloplevelser. 

SydkystDanmark byder på Danmarks længste kystlinje med masser af oplevelser på, i og ved vandet. Her sejler du lige ind i fortællinger fra Danmarkshistorien i noget af Danmarks smukkeste farvand, hvor der er korte afstande mellem destinationens havne. 

Her venter masser af spændende oplevelser lige rundt om hjørnet, når du først har lagt til kaj. På den lange kystlinje finder du en masse hyggelige og unikke havne, der alle er fyldt med charme og atmosfære. 

Når du besøger havnene i SydkystDanmark kan du være sikker på, at der aldrig er særlig langt til en god oplevelse. SydkystDanmark har nemlig noget for enhver smag, og her er oplevelser til alle aldre. 

Uanset om du ønsker aktive oplevelser i naturen med vandring, cykling eller til vands, hvor du i sandhed kan komme ud på Blå Eventyr. Eller om du hellere vil tages tilbage i tiden på nogle af de spændende museer eller besøge de mange særlige spisesteder, der ligger i eller tæt ved havnene. 

Her er mange gode familievenlige attraktioner, hvor I kan være sammen som familie og få en masse gode oplevelser. 

På turen rundt i SydkystDanmark kan du opleve store naturoplevelser ved de to imponerende klinter, og du kan komme højt til vejrs i det 45 meter høje Skovtårn, der giver et vidunderligt view over hele Sydsjælland. 

Når mørket falder på, er det værd at huske at kigge op mod himmelen, hvor du på Møn og Nyord kan opleve den helt fantastiske stjernehimmel i Nordens første certificerede Dark Sky park. Besøger du de mønske havne, så sejler du direkte ind i UNESCOS Biosfære område. 

Velkommen til Sejleruniverset SydkystDanmark - her begynder historierne! 

TILBAGE TIL KORTET

Læs om rabatter i SydkystDanmark igennem hæftet FunPass her

Foto: Tage KleeVandoplevelser og Strande

I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

Læs mere

Eksempler på oplevelser
 Enø Strand Karrebæksminde og Enø er kendt som et udsøgt badested med en skøn sandstrand. Stranden har de sidste mange år haft kvalitetsmærket "Blå Flag", som viser, at vandets kvalitet er i top. Den lille fiskerby beliggende lige ud til Smålandsfarvandet har en herlig stemning med badeliv, campingplads og restaurationer, cafeer og minigolf. Her finder du et udvalg af skønne restauranter og caféer helt ned til kanalen, hvor du kan nyde et lækkert måltid mad. Det er også her du finder Enø Bageri, der lokker med skøn, hjemmelavet is, der er berømt langt ud over Sydsjællands grænser. Der findes ferieboliger, bl.a. sommerhuse som kan bookes her og i lystbådehavnen finder man alle moderne faciliteter. Vandoplevelser og Strande Se på kort
 Hårbølle Havne Høker I den lille hyggelige hårbølle havn på vestmøn holder Hårbølle Havne Høker til. En skøn blanding af en cafe og en købmand. Her kan du købe morgenbrød, kaffe, en is, en sandwich og en drink. Alt sammen kan du nyde inde i cafeen eller udenfor med udsigt over havnen. Står du lige og mangler et fiskenet kan du også købe det eller blive fristet af de mange sjove og lækre ting der også er at finde hos Hårbølle Havne Høker.
Shopping Se på kort
 Fanefjord Skov SMUK KYSTSKOV MED OLDTIDSHØJE Fanefjord Skov består primært at smuk bøgeskov. Det betyder at skoven er lys og åben - lige til en picnic-tur.  Skoven byder på et rigt planteliv og når helt ud til den 10-15 meter høje klint, hvor man kan se langt ud over havet.  Er man til svampejagt er Fanefjord skov det helt rigtige sted. Her kan man finde nogle udsædvanlige arter såsom tropetsvamp, grøn jordtunge og herkuleskøllesvamp.  Der er god mulighed for at fange havørred langs kysten i foråret og efteråret. I maj måned kan der fanges hornfisk tæt på de to oldtidshøje.   Fanefjord skov er privatejet skov.  Man må færdes i skoven fra kl. 06.00 til solnedgang. Naturoplevelser Se på kort