SydkystDanmark har noget helt særligt at byde påFoto: Tage Klee

SydkystDanmark har noget helt særligt at byde på, når det gælder sejlervand, sejlermiljø og ikke mindst, sejloplevelser. 

SydkystDanmark byder på Danmarks længste kystlinje med masser af oplevelser på, i og ved vandet. Her sejler du lige ind i fortællinger fra Danmarkshistorien i noget af Danmarks smukkeste farvand, hvor der er korte afstande mellem destinationens havne. 

Her venter masser af spændende oplevelser lige rundt om hjørnet, når du først har lagt til kaj. På den lange kystlinje finder du en masse hyggelige og unikke havne, der alle er fyldt med charme og atmosfære. 

Når du besøger havnene i SydkystDanmark kan du være sikker på, at der aldrig er særlig langt til en god oplevelse. SydkystDanmark har nemlig noget for enhver smag, og her er oplevelser til alle aldre. 

Uanset om du ønsker aktive oplevelser i naturen med vandring, cykling eller til vands, hvor du i sandhed kan komme ud på Blå Eventyr. Eller om du hellere vil tages tilbage i tiden på nogle af de spændende museer eller besøge de mange særlige spisesteder, der ligger i eller tæt ved havnene. 

Her er mange gode familievenlige attraktioner, hvor I kan være sammen som familie og få en masse gode oplevelser. 

På turen rundt i SydkystDanmark kan du opleve store naturoplevelser ved de to imponerende klinter, og du kan komme højt til vejrs i det 45 meter høje Skovtårn, der giver et vidunderligt view over hele Sydsjælland. 

Når mørket falder på, er det værd at huske at kigge op mod himmelen, hvor du på Møn og Nyord kan opleve den helt fantastiske stjernehimmel i Nordens første certificerede Dark Sky park. Besøger du de mønske havne, så sejler du direkte ind i UNESCOS Biosfære område. 

Velkommen til Sejleruniverset SydkystDanmark - her begynder historierne! 

TILBAGE TIL KORTET

Læs om rabatter i SydkystDanmark igennem hæftet FunPass her

Foto: Tage KleeVandoplevelser og Strande

I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

Læs mere

Eksempler på oplevelser
 Næstved Automobil-, nostalgi- og samler-museum Velkommen til Næstved Automobil, nostalgi & samler museum. 3.400 m2 fyldt med: 160 biler, 60 motorcykler og knallerter, landbrugsmaskiner, fly, værksteder og små forretninger fra 50'erne samt meget, meget mere.. Få en smagsprøve på museets størrelse med denne 360 graders præsentation her. Én oplevelse for hele familien.  Kultur og historie Se på kort
 Fransk forår i Præstø Tag hele familien med på marked i Præstø.

Den romantiske købstad Præstø inviterer hvert år i Kristi Himmelfartsferien til ”Fransk Forår i Præstø”. I år falder det fra fredag den 31 maj til søndag den 2 juni

I disse dage omdannes det gamle brostensbelagte torv til en franskinspireret markedsplads, fyldt med spændende boder. I boderne møder man ægte franskmænd og ægte Præstø-borgere forklædt som franskmænd, der faldbyder mange forskellige internationale og ikke mindst, lokale delikatesser. 

Læs mere på: Fransk Forår i Præstø 
Shopping Se på kort
 Ghost hunt på Danmarks Borgcenter Fang uhyggelige monstre i Gåsetårnet og genfærd på borgen med actionspillet "Ghost Hunt" i Danmarks Borgcenter. Sjov og interaktiv underholdning for familier med børn! Børnene vil elske det. 

Husk at medbringe billed-ID for brug af iPad-guide.

Se den gysende trailer på spillet her.
Børneoplevelser Se på kort