SydkystDanmark har noget helt særligt at byde på

Primære fanebladeFoto: Tage Klee

SydkystDanmark har noget helt særligt at byde på, når det gælder sejlervand, sejlermiljø og ikke mindst, sejloplevelser. 

SydkystDanmark byder på Danmarks længste kystlinje med masser af oplevelser på, i og ved vandet. Her sejler du lige ind i fortællinger fra Danmarkshistorien i noget af Danmarks smukkeste farvand, hvor der er korte afstande mellem destinationens havne. 

Her venter masser af spændende oplevelser lige rundt om hjørnet, når du først har lagt til kaj. På den lange kystlinje finder du en masse hyggelige og unikke havne, der alle er fyldt med charme og atmosfære. 

Når du besøger havnene i SydkystDanmark kan du være sikker på, at der aldrig er særlig langt til en god oplevelse. SydkystDanmark har nemlig noget for enhver smag, og her er oplevelser til alle aldre. 

Uanset om du ønsker aktive oplevelser i naturen med vandring, cykling eller til vands, hvor du i sandhed kan komme ud på Blå Eventyr. Eller om du hellere vil tages tilbage i tiden på nogle af de spændende museer eller besøge de mange særlige spisesteder, der ligger i eller tæt ved havnene. 

Her er mange gode familievenlige attraktioner, hvor I kan være sammen som familie og få en masse gode oplevelser. 

På turen rundt i SydkystDanmark kan du opleve store naturoplevelser ved de to imponerende klinter, og du kan komme højt til vejrs i det 45 meter høje Skovtårn, der giver et vidunderligt view over hele Sydsjælland. 

Når mørket falder på, er det værd at huske at kigge op mod himmelen, hvor du på Møn og Nyord kan opleve den helt fantastiske stjernehimmel i Nordens første certificerede Dark Sky park. Besøger du de mønske havne, så sejler du direkte ind i UNESCOS Biosfære område. 

Velkommen til Sejleruniverset SydkystDanmark - her begynder historierne! 

TILBAGE TIL KORTET

Læs om rabatter i SydkystDanmark igennem hæftet FunPass her

Foto: Tage KleeVandoplevelser og Strande

I SydkystDanmark venter jer mange spændende blå eventyr, over, under og på vandet. Her er gode snorkelstier, dykkersteder og rig mulighed for at prøve kajak og Stand up Paddling.

Læs mere

Eksempler på oplevelser
 Mjødgård Vi et lille mikro bryggeri beliggende på østsjælland i Faxe kommune, som er specialiseret i brygning af mjød. Mjød er nordens naturlige hedvin, en bryg som er lavet på vand, honning og gær. Mjød har været drukket i stort set alle kulturer igennem historien, og er verdens ældste alkohol.
Hos Mjødgård kan man opleve det traditionelle håndværk og smage på de gyldne dråber.
Alle vores råvarer er hentet, plukket eller høstet på Stevns, vi bruger nemlig kun de bedste lokale råvarer, for at få en mjød af højeste kvalitet.
Den serveres på udvalgte kroer og traktørsteder. Derudover kan man købe mjøden direkte fra bryggeriet.
På bryggeriets hjemmeside kan I altid tage direkte kontakt til os og f.eks. få oplyst om I kan komme på besøg. I sommersæsonen holder vi nogle faste åbent hus dage, datoerne er altid at finde på vores hjemmeside og facebook. Man kan også få sin helt private mjødsmagning. Dem afholder vi forskellige steder på Stevns. Vi finde en unik ramme til jeres mjødsmagning. Hvad går mjødsmagning ud på?
Vi afholder unikke mjødsmagninger hvor man f.eks. kan nyde udsigten over Øresund, bøgeskoven eller sidde i et lokalt galleri. Bryggeren og ejeren, Thomas Priiskorn tager jer med på en rejse gennem den nordiske historie fra vikingetiden til i dag, med fortælling om nordisk mytologi og gudernes drik. Alt dette mens gæsterne nyder de gyldne dråber med en let nordisk inspireret tapas anretning og dessert, som giver en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige. Alle arrangementer skræddersyer vi til gruppens ønsker, behov og interesser. Er man interesseret i sådan en oplevelse, så kontakter man Mjødgård og booker et privat arrangement.
Shopping Se på kort
 Møns Museum, Empiregaarden Møns Museum - den smukke, gamle købmandsgård i Stege. Tag familien med og oplev en del af lokalhistorien, en geologisk samling og skiftende udstillinger året rundt.

For yderlige informationer angående events, priser og åbningstider besøg Møns Museums hjemmeside.
Kultur og historie Se på kort
 Ban Chang Thai Restaurant Ban Chang er en thai restaurant, der ligger i Karrebæksminde med udsigt over Smålandshavet og indsejlingen til Karrebæksminde.  Der er åbent hele ugen, og du kan få take-away Spis godt Se på kort